Mesh preko powerline?

poruka: 5
|
čitano: 2.380
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Mesh preko powerline?
Je li moguće spojiti jedan mesh uređaj preko powerlinea mrežnim kabelom i da to sve radi?

Sada imam powerline, ali moram prebacivati ručno mrežu pa me zanima bi li ovo riješilo taj problem?
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Mesh preko powerline?
Teoretski, da, trebalo bi raditi. Ti planiraš to ovako: prvi powerline adapter staviš kod rutera i spojiš u wan utičnicu, a drugi kod mesh jedinice (node) da ti bude glavni uređaj, a drugi mesh node staviš negdje na pola puta između rutera i glavnog mesh noda?! ili ti treba samo jedan mesh? onda možda rađe uzmi powerline ethernet uređaj s ugrađenim wifi odašiljačem.
17 godina
Zanima me moze li se samo s jednim meshom? Ili moram uzeti barem 2?

Jer imam sada preko powerlinea, ali moram rucno prebacivati mrezu pa bih to htio izbjeci.

Zanima me je li netko to mozda probao ili zna hoce li ovo raditi.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
11 godina
Pa mesh ti je skuplji od range extendera, a i poanta mesha jest da ima dva ili tri uređaja.

Ovako nesto bi ti odgovaralo https://www.links.hr/hr/powerline-adapter-tp-link-tl-wpa4220kit-mreza-putem-postojecih-elektricnih-instalacija-300mb-wifi-access-point-2xlan-053515032
17 godina
Ma ok, nema frke.
Pitat cu u trgovini kada budem kupovao. Ili cu uzeti preko neta pa vratiti ako ne bude radilo kako sam zamislio.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice