LAN problem

poruka: 6
|
čitano: 2.771
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
LAN problem

Pozdrav

Unaprijed se ispričavam ako ova tema već postoji, no nov sam ovdje i ima puno tema.

Imam/o sam jedan mali problem u lanu pa me zanima zna li ovdje možda netko u čemu je problem. Nedavno smo lega i ja bili umreženi u lanu. Isprva su sve igrice ok radile (dota, serious sam, cs...). Nakon što sam instalirao novu igricu sve je prestalo raditi, tj sve igrice osim dote, company of heroes i left 4 dead-a...znači ut,cs ss i sve te su samo magično prestale raditi, iliti da budem precizniji više se host nije vidio u lanu. probali smo sve čega smo se mogli sjetiti, isključiti ip6, adrese sa 3 zadnja broja, prčkanje po registriju, isključivanje firewalla i av naravno (čak smo probali resetirati postavke fw i onda ga nanovo isključiti), neznam više što ne no nismo uspijeli osposobiti...

pa eto, zanima me da li se to ikome dogodilo već prije ikome i je li to uspio srediti...

e da, nismo bili spojeni preko routera već preko switcha, pa kasnije čisto iz kompa u komp.

edit: probali smo i provjeriti portove, ping je šljakao... jedino nismo provjerili sa tracert...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 2:51 (Pande).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LAN problem

itko? ideja barem?

0 0 hvala 0
16 godina
LAN problem

.. preko switcha i ping radi? Znači da ste spostavili fixni IP?

-tad mora biti problem u firewallu. (ili nekom AV koji to blokira).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LAN problem

Av- ove smo isključili sve, kao i firewall...ne znam, najzanimljivije mi je to što su igrice radile i onda nakon 1 instalacije su sve ošle u rodni kraj

0 0 hvala 0
16 godina
Re: LAN problem

-nema neke logike... možda samo slučajno nako instalacije, recimo da je oštećen kabel i sl. pokušaj drugim kablom ili drugi port na switchu, jer ping može prolaziti na lošoj žici.

Firewall netreba isklučivati, igra (u pravilu) kod instalacije ponudi dodavanje u iznimke, ili kod provog pokretanja windowsi blokiraju i pitaju za dozvolu.. tako da može ostati fw upaljen. Ali pošto je već radilo, .. treba tražiti uzrok negdje drugdje.

Pingaj localhost (vlastito) i drugo računalo, sa opcijom -t, prati barem minutu pakete. ... ako imaš i pristup internetu provjeri dali ima problema i pingaj google.com (može i 8.8.8.8)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
LAN problem

pa točno to...nema logike...

pokušali smo drugim kablom i promijeniti portove, probali smo se i direktno prištekat, bez switcha,  pingovi su prolazili (nismo sa -t). nismo imali pristup netu tak da nismo uspijeli još neke stvari pokušati.

mislim, sada je gotovo, lan nam je prošao ali ovo pitam čisto zato jer me živo zanima kako se to može dogoditi... radi nam sve instlairam nešto drugo (npr Company of heroes) i odjednom sve ode u #$%#!!!... ok, shvatio bih da odpočetka sve nije radilo,ali da se takvo što dogodi...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice