Kućni Modem

poruka: 6
|
čitano: 4.369
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kućni Modem
pitanje

Imam modem od Bnet-a (nalazim se u Osijeku), modem je wireless modem tako da se pc može spojiti putem žice a ostali wireless. Modem je Scientific Atlanta 2320. Jedan lik mi je napravio da se normalno mogu žicom spojiti, ali da se wireless može spojiti samo jedno računalo i to određeno. Putem IP adrese znači samo taj laptop se može spojiti i to je to. Ja više namam taj laptop i sada se nitko ne može wireless spojiti. Zna li netko kako da maknem to sa IP i da stavim normalnu šifru tako da se mogu spojiti svi koji znaju šifru.

Unaprijed Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kućni Modem

Ja imam isti taj router,kada se spajam na wifi onda trebam utipkaj pass.Ovo s ip adresom je malo sumnjivo jer ti se ip mjenja svakih 24sata,tako da bi se mogao spojiti samo jednom i vise nikadViče

Nazovi sluzbu za korisnike i objasni im da neznas pass,ako te traze neke podatke,daj im onaj username i  pass koji dobijes da se mozes logirat na njihovom web-u.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kućni Modem
prihvaćeno rješenje

vjerojatno ti je aktivitan MAC address filtering na WiFi sucelju, tj. moze se spojiti samo odredjeno racunalo, kako i kazes.

Da bi to maknuo moras se logirati na modem (ne znam username i password, pogledaj po Netu ili u dokumentaciji koju si dobio uz modem) i tamo pronadji opciju Wireless security, ili MAC address filtering, ili nesto slicno tome i obrisi adresu koja je upisana

16 godina
neaktivan
RE: Kućni Modem

A da nazoveš tehničku podršku (od B-Net.a) i objasniš im problem. Ili probaj instalirati neki program s kojim možeš mijenjati ip adrese odnosno utipkaj svoju ip adresu za koju imaš pristup prema wireless mreži, jawohl!

s.t.a.l.k.e.r.
16 godina
neaktivan
Kućni Modem
autorov komentar

Hvala svima, probat cu se logirat na tu stranicu i obrisati IP ili što god je već namješteno

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kućni Modem

Bnet ne postavlja defaultno MAC ID filtering, trebaš se žično spojit na modem, ukucat adresu modema, otvorit wireless-security i izgenerirat si WEP. Nakon toga reset i to je to.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice