Ne mogu se spojiti na internet jer ulaz na mom laptopu traži kabel ( veličine kao onaj žuti iz t coma ) a u mrežu ulazi onaj tanki kabel. U jednom dućanu su mi rekli da je kabel kakav meni treba rijetkost. Pa me zanima ima li gdje takvog kabela ili postoji li neko drugo riješenje
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nikad čuo ni vidio da neki lap zahtjeva drugačiji priključak a ne RJ 45, daj link na laptop i kakav priključak na mreži imaš?
Radi se o modelu Lenovo B50-30
Koliko vidim laptop ima standarni RJ 45 priključak
Očito je kod tebe problem u toj tvojoj "mreži"
U moju mrežu ulazi isti kabel koji ulazu u telefon
-gledaš/pokušavaš pogrešnu stvar. U ADSL modem ulazi linija (+ uobičajeno 2x telefon), to je telfonski 4-žilni RJ11. Većina uređaja ima i switch s 4 LAN porta (mrežni, RJ45 ili ono što kažeš žuti.) Potraži na laptopu drugu rupu.. mora biti za RJ45 (mada se sam kabel i konektor može napraviti i s telefonskim.. može biti smetnji).
-gledaš/pokušavaš pogrešnu stvar. U ADSL modem ulazi linija (+ uobičajeno 2x telefon), to je telfonski 4-žilni RJ11. Većina uređaja ima i switch s 4 LAN porta (mrežni, RJ45 ili ono što kažeš žuti.) Potraži na laptopu drugu rupu.. mora biti za RJ45 (mada se sam kabel i konektor može napraviti i s telefonskim.. može biti smetnji).
Da malo kolegu ispravimo u greškicama
U ADSL modem ne ulazi linija direktno nego linija ualzi u adsl splitter a iz splitera jedan kabel(dsl) ulazi u modem i to je četverožilni ili dvožilni kabel(ako malo bolje pogledaš konektore u spliteru onda ces vidit sam odva kontakta)...
Na modemu imaš osmeropinski priključak za lan kabel(konektor isti kao kod telefona samo širi i ima osam žica) jednu stranu u modem a drugu stranu u taj svoj laptop .. i vidi ..eto interneta ....
((telefon spajaš na drugi kabel koji izlazi iz splitera na(phone)ako imaš više telefona trebaš obični razdjelnik))
Večina uređaja ima 4 LAN porta ali sva 4 se ne koriste za internet(u nekim slučajevima) probaj na lan 1 i lan 2 jer su prva dva najčešče aza internet a druga dva za tv ..al opet ne mora značiti (ako ne uspijer reci koji modem imaš...)
Mada se sam kabel i konektor može napraviti sa telefonskim i ako to kvalitetno napraviš(dobri kontakti nece bit nikakvih smetnji)ali to nemoj ra dit ..ako ti treba osmeropinskih kabela (duljine metar) javi se meni u inbox mogu ti poslat al platis postarinu ako smo daleko ili mozes kupiti u svakom shopu sa računalima za 20-ak kuna ...
Pozdrav
EDIT: @warhed Cek cek kakav ti internet koristiš ..ADSL ili???
msm nisan ja sad neki strucnjak oko toga ali znam da se internet moze uzeti pa da napalta ide preko telefonskih impulsa onda je konektor obični telefonski a to novji modeli laptopa nemaju pa mozda trebas provjerit da li postoji kakav adapter ...
za desktope se koristilo ovo slija