Internet sharing

poruka: 6
|
čitano: 1.643
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Internet sharing

Imam dva kompa, jedan stolni drugi laptop, laptop je spojen prek wlana na internet. Sad bi ta dva kompa trebao povezati da lap dijeli internet sa stolnim koko bi igrao cod4 :).

E sad, kakvu soluciju mi predlazete, tj. kako da to ostvarim? Sto jeftinije to bolje

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Internet sharing

Najjeftinije je spojiti stolno računalo na laptop mrežnim kablom i na laptopu upogoniti Internet connection sharing.

A najbolje bi bilo stolno računalo spojiti direktno na Internet, odnosno na router od ISP-a, ako nemaš router nego modem, ubaciti router u igru tako da mogu oba računala u isto vrijeme na Internet. Još uzmeš wireless router i super.

A ako imaš već wireless router, onda kablom spojiš stolno računalo na njega, ili dodaš na stolno računalo wireless karticu pa bežićno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 11:23 (mahoona).
15 godina
protjeran
Internet sharing

evo izmjerio sam, stolni je od laptopa udaljen taman 10 m, pa si mislim mrežni kabel kupit. koliko on dode i jel bolje da spojim s kabelom ili bezicno? treba mi sto manji gubitak u brzini interneta radi cod-a

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uvijek idi na opciju kabela ako je to izvedivo, veća propusnost, stabilnost....

Ajde mi reci koji uređaj imaš za spajanje na Internet, jer najbolje bi bilo povezati stolni kompjuter direktno na net.

Cijena utp kabela cat5e je par kuna po metru (mislim oko 3 kn/m), i još RJ45 konektori na oba kraja kabla po par kuna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 16:01 (mahoona).
15 godina
protjeran
Internet sharing

to sam ja frendu spojen na net, neznam sa cime se on spaja...

daj mi jos reci samo gdje toga ima za kupiti i koji je najisplativijiOsmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima čovjek router čim dijeli okolo net.

E onda imaš dvije opcije:

1) kupiti 10m kabela i spojiti stolno računalo na laptop i na laptopu se igrati sa Internet connection sharingom...ne znam napamet gdje je najpovoljniji kabel, malo proguglaj i lako ćeš naći, preko 3,5kn po metru ne bi smio biti.

2) kupiti wireless karticu za stolno računalo i spojiti se wirelessom na frendov wireless router na isti način na koji si spojio već laptop. Još zamoliš frenda da ti forwarda portove za CoD ravno na tvoje računalo...i eto veselja :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice