Znam da ima mali milijun tema s ovim nazivom, ali ne znam kako drukcije opisati ovaj problem sto se meni desava, uglavnom:
Imam kuci WLAN net, znaci imam antenu na krovu zgrade koja prima signal i koja se s kompom povezana mreznim kabelom. I to sve radi. Problem je brzina, placam brzinu od 2Mbps, koju sam u pocetku nekako i dobivao (1,5-2) ubiti bio sam zadovoljan. Ali normalno ja nebi bio ja da nesto ne zajebaje. Tako meni brzina padne na 0,5-0,7. Ja zovnem sluzbu oni mi kazu da je kod njih sve OK da je do mene, ja bacim format, update sve drivere, opet ista prica, onda sam instalirao ubuntu i opet sve isto. Kako mi je mrezna na maticnom (tj. imam 2 mrezne na maticnoj) pomislio sam da je do toga problem, i onda sam u BIOS-u iskljucio jedni a drugu ostavio upaljenu i ustekam kabel u onu sto radi brzina mi skoci na 3-5 Mbps. Malo me iznenadilo, mislio sam cekati koji dan pa da im reknem da je brzina skocila, da je smanje, ali brzina je kroz 2-3 dana pala opet na 0,5-0,7 Mbps. Opet sam da nebi bilo do mene, otisao kupiti novu mreznu, nju sam instalirao, ugasio one na maticnoj, ukljucio kabel u novu mreznu i opet ista prica, brzina skoci prvi dan do cak 5Mbps. I, pogadate, brzina je opet kroz par dana pala na 0,5-0,7.
Kako mi je bas mreza slabija strana, nikako ne mogu dokuciti sta bi moglo biti. Jel moguce da oni ogranicavaju brzinu, i kad promjenim herdware da ne skuze prvih dana, pa onda ponovo puknu ogranicenje, ili nesto deseto, ne mogu biti pametan.
Bilo kakav savjet dobrodosao.
Konfiguraciju imate pod moj PC, nova mrezna, vjerujte mi ne znam koja je, ali mislim da nije bitno. i da win 7 je na njemu.