Pozdrav, trebam pomoć oko gore navedenog adaptera. Naime, kad ga spojim na laptop network menager mi ga uopće ne prepozna, cak ni led svjetlo ne treperi. Na windowsu sve radi bez problema tako da adapter ni usb kabal nisu u kvaru. Adapter koristi RTL8191S chipset, službeni driveri s AirLive i Realtek-ove stranice ne rade jer su podržani samo do kernel verzije 2.6, a moja verzija kernela je 3.13 (Ubuntu 14.04 LTS). Sto je najtragičnije u Terminalu ga mogu pronaći. "lsusb | tail" komanda detektira da je spojen, također "dmesg" isto, potonji čak izlista ime adaptera,proizvođača i serijski broj. Na internetu se nalaze tutoriali samo za starije verzije općenito linux sustava i manje vise su beskorisni jer se razlikuju verzije kernela, iako mi nije jasno zasto našto što je bilo podržano u verziji 2.6 ne radi na 3.13?? Dali se netko susreo s ovim s ovim adapterom, sto je jos bitnije chipsetom (RTL 8191S) i može li mi pomoć riješiti problem? :S
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
..zasto našto što je bilo podržano u verziji 2.6 ne radi na 3.13?? ..
..chipsetom (RTL 8191S) i ..
- instaliraj driver. Za sve (na svim OSevima) je potreban driver, razlika je samo dal je uključen u distru. Po mutnom sjećanju generički driver za te serije je nešto rtl81xxSI ili neki par slova na kraju, driver pokriva seriju chipova tako da ne moraš tražiti po identičnoj oznaci (vjerojatno ga nebi ni pronašao.. .možda je to namjerno zapetljano).
- jer je canonical izbacio support za stariji HW i user mora sam instalirati dodatke. (npr bootaj neki stariji ubuntu 9-10, radi, ili ArtistX).