Žica od napajanja prekratka

poruka: 21
|
čitano: 5.511
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Žica od napajanja mi je prekratka za matičnu ne mogu uštekat ono glavno napajanje široko i ono manje kod procesora, probao sam 4 napajanja i nijedno nije dosta dugačko, kučište je coolermaster 430 i napajanje je dole a utor za žicu je skroz gore i da li ima netko riješenje za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

da to je to samo sta meni treba jos uz to onaj 4 pinski produzni kabel koji je kod procesora, on je isto prekratak

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Žica od napajanja prekratka
njuskac kaže...

da to je to samo sta meni treba jos uz to onaj 4 pinski produzni kabel koji je kod procesora, on je isto prekratak

Trenutno ih nema za nabaviti kod nas, ali ga možeš privremeno provući lijevo, ispod grafe, dok eventualno ne naručiš 4/8-pin produžni preko eBay-a (ili nekoga zamoliti da ti to naruči).

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.X8pin+eps&_nkw=8pin+eps&_sacat=0&_from=R40

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 13:54 (dh41400).
16 godina

evo i to: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052799167 je da je na izlazu 8 pin ali može se spojiti normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

meni treba 4 pinsko ne 8 pinsko, a druga stvar meni je žica toliko kratka da ne mogu ni ispod ni iznad grafičke to spojit, a da probam sa ovim to spojit pa da ide na molex? http://www.links.hr/?naziv=kabel-delock-4-pin-molex-z-na-4-pin-p4-m-naponski-interni-15cm&option=artikl&id_artikl=052.799.164

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

a di spojim to 8 pinsko ?

16 godina

pa na maticnoj imas 4 pinski i 4 pina od tih 8 idu u maticnu, ostali ce ti biti nespojeni, ali sve ce raditi normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Definitivn nešto krivo radiš ako ti je od 4 napajanja prekratko...

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

gledam u matičnu i to ne jednu nego 3.. ima 1x 24 pin, i 1x 4 pin nema druge, ovaj od 4 pin je blizu procesora, di je 8 pinski utor ne razumijem? meni treba produzni kabel 4pin na 4 pin i 24 pin na 24 pin,a napajanja su neke bez veze 500 w jer mi ne treba jace

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 14:09 (njuskac).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vrlo vjerojatno je napajanje okrenuto sa ventom prema gore (pa su i kabeli maksimalno udaljeni od ploče) ... kada ga se okrene ventom prema dolje, svi kabeli se približe ploči i tu se dobije cca 5-10 cm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dh41400 kaže...

Vrlo vjerojatno je napajanje okrenuto sa ventom prema gore (pa su i kabeli maksimalno udaljeni od ploče) ... kada ga se okrene ventom prema dolje, svi kabeli se približe ploči i tu se dobije cca 5-10 cm.

probao sam , 24 pin se jedva spoji ,jako je nategnut,a onaj 4 pin je tako napet da grafička se nece moč spojit

18 godina

Jarane, ploče starije su imale 20 pinski i 4 pinski, novije ploče imaju 20+4 pinski i 4 pinski, high end ploče imaju 20+4 pinski i 4+4 pinski.

Moderna napajanja imaju za taj 4-pinski u biti 8-pinski djeljiv na 4+4 od kojih koristiš samo 1 ako imaš ploču s 4 pinskim.

Produžni adapter za 4+4 pinski (što kažu 8-pinski) je ono što tražiš, a od njega bi koristio samo 4 pina.

12 godina

na prvoj slici gore lijevo je 4 pin i desno 24 pin i oba su prekratka meni treba produzni za to dvoje i to danas, jel ima neki ducan da odma to dobijem

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 14:24 (njuskac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Pa rečeno ti je, ili produžeteke ili napajanje s kabelima normalne duljine.

Ovo što kažeš 500W, to sigurno gledaš neko MS Industrial za 150 Kn...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
da sve su losa napajanja (briliantpower 500w), imam jedno chieftec smartseries 700w jos mi je neraspakirano ali glupo mi je otpakirat ako je zica iste duljine, kolke su sanse da je zica duža?
16 godina
moderator
njuskac kaže...
da sve su losa napajanja (briliantpower 500w), imam jedno chieftec smartseries 700w jos mi je neraspakirano ali glupo mi je otpakirat ako je zica iste duljine, kolke su sanse da je zica duža?

Ovo?

http://www.chieftec.eu/en/psus/smart-series/gps-700a8.html

Piše ti duljina žica na stranici proizvođača.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
18 godina

Kolika ti je duljina tih kabela na jeftinjak napajanjima? Na čifu je pola metra, to bi moralo biti i više nego dovoljno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
24 pin je 35 cm a 4 pin je 40 cm, 50 cm bi onda trebalo bit dosta.jbt to mi je sad trošak bez veze ,a uopce ne trebam tak jako napajanje
18 godina
njuskac kaže...
24 pin je 35 cm a 4 pin je 40 cm, 50 cm bi onda trebalo bit dosta.jbt to mi je sad trošak bez veze ,a uopce ne trebam tak jako napajanje

Pa onda uzmi neko jeftinije s kabelima normalne duljine...

12 godina
ma nema veze ovo več imam tako da mi je lakse tako nego jos davat lovu.ok, hvala svima na pomoci.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice