Zamrzivanje kompjutera zaključana tema

poruka: 217
|
čitano: 36.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Zamrzivanje kompjutera

pokusaj u biosu smanjit frekvencije procesora,tj underclocat,pase nece toliko grijat

コマンドは&コンカー3 - 最高です
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zamrzivanje kompjutera

evo u biosu se isto restartalo.. sve mi je u kutiji vruce.. memorija isto pakleno vruca.. jedino novi hladnjak triton hladan ko led..

15 godina
neaktivan
zzz kaže...

pokusaj u biosu smanjit frekvencije procesora,tj underclocat,pase nece toliko grijat

di tribam tocno ic?

btw. u biosu mi pise da je CPU temperatura 35 stupnjeva?!

16 godina
Zamrzivanje kompjutera

mislim daje advanced bios features

コマンドは&コンカー3 - 最高です
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

Pojačaj vent. grafičke tako da u loadu ne prelazi 85°. To ti je max normalna temp. grafe.

a da i ja nešto napišen :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Pojačaj vent. grafičke tako da u loadu ne prelazi 85°. To ti je max normalna temp. grafe.

di se to sve pojacava ?

Edit: evo vrti se ventilator graficke na 70% snage..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 16:18 (Skidy).
16 godina
Skidy kaže...
dr. zlo kaže...

di se to sve pojacava ?

ati catalist

コマンドは&コンカー3 - 最高です
15 godina
neaktivan

evo otkad sam pojacao ventilator graficke, nije mi se restartao komp.. :)

al CPU temperatura je i dalje visoka..

idem probat stavit da se ventilator graficke vrti na 100% pa vidit sta ce bit..

edit: na 100% se gasi komp..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 16:31 (Skidy).
15 godina
neaktivan
Skidy kaže...

Koliko ti je CPU? Ako je ispod 70 u loadu onda dobro.

a da i ja nešto napišen :D
16 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

daj mi reci u kojem smjeru ti je protok zraka na hladnjaku od proca? Jer ako je (a sudeci po slikama ) prema sredini hladnjaka onda probaj iskljuciti ventilator kaj ti je odma do njega na kucistu, ajmo rec da mu "otima " zrak, tj. hladnjak nema pravilan protok zraka sto moze uzrokovat prgrijavanje

ps:probaj taj isti ventilator kaj si iskljucio  provizorno staviti da ti hladi chipset,

Gidra
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 16:43 (gidra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gidra kaže...

daj mi reci u kojem smjeru ti je protok zraka na hladnjaku od proca? Jer ako je (a sudeci po slikama ) prema sredini hladnjaka onda probaj iskljuciti ventilator kaj ti je odma do njega na kucistu, ajmo rec da mu "otima " zrak, tj. hladnjak nema pravilan protok zraka sto moze uzrokovat prgrijavanje

montirao sam ga pravilno, tj. onako kako je pisalo u uputama.. a to je da od strane memorije ide hladni zrak a ispuhuje vamo di je ovaj veliki ventilator na straznjoj strani kutije.. (taj na straznoj strani kutije isto ispuhiva vruci zrak.. dok imam jos s prednje strane veliki ventilator kroz koji ulazi hladan zrak..)

15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...
Skidy kaže...

Koliko ti je CPU? Ako je ispod 70 u loadu onda dobro.

mislis od graficke ili procesora?

16 godina
Zamrzivanje kompjutera

a koliko si paste stavio

コマンドは&コンカー3 - 最高です
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zzz kaže...

a koliko si paste stavio

tanak sloj samo toliko da prekriva povrsinu.. razmaza karticom.. tako da ja mislim je to u redu..

neman pojma u cemu je problem kod mene.. pregrijava se, zamrziva, restarta a sve je prakticni u redu.. ?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 16:51 (Skidy).
17 godina
Zamrzivanje kompjutera

Makni taj "tanki sloj" paste i stavi samo veličine zrna riže na sredinu proca. Ne razmazuj, samo će se kad hladnjak sjedne.

I ideja da hladiš čipset je dobra; vidim da je ploča Gigabyte a kod njih nije rijetkost da se čipset pregrijava.

Kakvo bude stanje kad držiš otvorenu bočnu stranicu? Da ne držiš možda komp u stolu kao neki? (To opet viđam često u zadnje vrijeme.)

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

malo sam pregledo slike od tvog hladnjaka i cini mi se da je bas ovo kaj sam rekao... oba dva venta pusu prema centru ... :(

jesi probao iskljuciti vent na kucistu ? 

Gidra
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Makni taj "tanki sloj" paste i stavi samo veličine zrna riže na sredinu proca. Ne razmazuj, samo će se kad hladnjak sjedne.

I ideja da hladiš čipset je dobra; vidim da je ploča Gigabyte a kod njih nije rijetkost da se čipset pregrijava.

Kakvo bude stanje kad držiš otvorenu bočnu stranicu? Da ne držiš možda komp u stolu kao neki? (To opet viđam često u zadnje vrijeme.)

ma sve je otvoreno.. sve stranice osim one iza tamo di se zavidava maticna.. jednostavno neshvacam u cemu je problem.. jos danas kupio taj hladnjak al ista stvar.. samo da mi je to otkrit i rjesit, sta bi dao uff..

15 godina
neaktivan
gidra kaže...

malo sam pregledo slike od tvog hladnjaka i cini mi se da je bas ovo kaj sam rekao... oba dva venta pusu prema centru ... :(

nisam.. koja 2 venta mislis da pusu prema centru?

17 godina
Skidy kaže...
gidra kaže...

Misli da ti i jedan i drugi ventilator na hladnjaku pušu prema središtu hladnjaka, ovako => <=, a trebalo bi recimo <= <=.

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Skidy kaže...
gidra kaže...

Misli da ti i jedan i drugi ventilator na hladnjaku pušu prema središtu hladnjaka, ovako => <=, a trebalo bi recimo <= <=.

nije, dobro je.. pusu <-<-

16 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

ventilatori na hladnjaku procesora ( po slikama mi se cini da pusu prema centru hladnjaka)

daj, molim te, ako ti nije problem, uslikaj taj hladnjak u stanju mirovanja ,tj. kad je komp ugasit  , cisto da vidim u kojem su  polozaju lopatice na ventilatorima . Uslikaj ga s oba dve strane . Please :)

sry, kopao sam po netu da vidim malo bolje hladnjak i pisao ... spora reakcija moja... my bad...

Gidra
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 17:06 (gidra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gidra kaže...

ventilatori na hladnjaku procesora ( po slikama mi se cini da pusu prema centru hladnjaka)

daj, molim te, ako ti nije problem, uslikaj taj hladnjak u stanju mirovanja ,tj. kad je komp ugasit  , cisto da vidim u kojem su  polozaju lopatice na ventilatorima . Uslikaj ga s oba dve strane . Please :)

ok.. :)

17 godina
Zamrzivanje kompjutera

Prilikom zamjene hladnjaka/paste itd... jesi li vadio proc iz socketa?

Ako nisi, probaj to... možda jednostavno ne leži dobro u socketu pa prijavljuje krivo temperature...

Ako jesi, da ti nije možda paste dospjelo gdje ne treba (kao npr u socket, sa strane itd)?

Probaj i pastu na hlađenju čipseta zamijeniti. Ako je uopće nema, i to može biti problem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Prilikom zamjene hladnjaka/paste itd... jesi li vadio proc iz socketa?

Ako nisi, probaj to... možda jednostavno ne leži dobro u socketu pa prijavljuje krivo temperature...

Ako jesi, da ti nije možda paste dospjelo gdje ne treba (kao npr u socket, sa strane itd)?

Probaj i pastu na hlađenju čipseta zamijeniti. Ako je uopće nema, i to može biti problem...

neznam dali uopce moze odvajat hladnjake s chipseta... 

jel imas kakav vent sa strane ? da ga ne koristis ? probaj ga staviti na grafu ( kak sam sliku postao ) i usmjeriti na chipset 

problem moze biti u tome sto nije stock hladnjak pa je automatski promjenio protok zraka potreban za hladjenje chipseta...

Gidra
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 17:11 (gidra).
15 godina
neaktivan

evo..

16 godina
Zamrzivanje kompjutera

instaliraj everest,on preciznije pokeziva temperature

コマンドは&コンカー3 - 最高です
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

tnx :) , protok je u dobrom smjeru :) nigdje nisam mogao nac sliku da ventovi miruju ,na netu...

cini mi se da se hladnjaci s chipseta daju skinut al ti to nebi preporucio ( koliko vidim barem ...,  morao bi sve zivo povadit na stol da bi dosao do njih... )

jesi probao s dodatnim ventom da puse u srebreni hladnjak ? ovaj prije proca?

pazi samo da kuciste ventilatora nije metalno ( znam da je glupo to spominjat uopce  al nikad neznas... manjak koncentracije je dovoljan da nesto zeznes... )

Gidra
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 17:53 (gidra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zzz kaže...

instaliraj everest,on preciznije pokeziva temperature

sad cu skinut everest.. :)

15 godina
neaktivan

evo i everest :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 18:27 (Skidy).
16 godina
Zamrzivanje kompjutera

Dosta visoke temp., a toje vjerovatno bet opterecenja.Nije ni cudo stotise stalno resetira.Napravi underclock na cpu i grafi.Dodaj jos koji ventilator na kuciste ,ako ima mjesta.

コマンドは&コンカー3 - 最高です
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice