pokusaj u biosu smanjit frekvencije procesora,tj underclocat,pase nece toliko grijat
evo u biosu se isto restartalo.. sve mi je u kutiji vruce.. memorija isto pakleno vruca.. jedino novi hladnjak triton hladan ko led..
pokusaj u biosu smanjit frekvencije procesora,tj underclocat,pase nece toliko grijat
di tribam tocno ic?
btw. u biosu mi pise da je CPU temperatura 35 stupnjeva?!
mislim daje advanced bios features
Pojačaj vent. grafičke tako da u loadu ne prelazi 85°. To ti je max normalna temp. grafe.
Pojačaj vent. grafičke tako da u loadu ne prelazi 85°. To ti je max normalna temp. grafe.
di se to sve pojacava ?
Edit: evo vrti se ventilator graficke na 70% snage..
di se to sve pojacava ?
ati catalist
evo otkad sam pojacao ventilator graficke, nije mi se restartao komp.. :)
al CPU temperatura je i dalje visoka..
idem probat stavit da se ventilator graficke vrti na 100% pa vidit sta ce bit..
edit: na 100% se gasi komp..
Koliko ti je CPU? Ako je ispod 70 u loadu onda dobro.
daj mi reci u kojem smjeru ti je protok zraka na hladnjaku od proca? Jer ako je (a sudeci po slikama ) prema sredini hladnjaka onda probaj iskljuciti ventilator kaj ti je odma do njega na kucistu, ajmo rec da mu "otima " zrak, tj. hladnjak nema pravilan protok zraka sto moze uzrokovat prgrijavanje
ps:probaj taj isti ventilator kaj si iskljucio provizorno staviti da ti hladi chipset,
daj mi reci u kojem smjeru ti je protok zraka na hladnjaku od proca? Jer ako je (a sudeci po slikama ) prema sredini hladnjaka onda probaj iskljuciti ventilator kaj ti je odma do njega na kucistu, ajmo rec da mu "otima " zrak, tj. hladnjak nema pravilan protok zraka sto moze uzrokovat prgrijavanje
montirao sam ga pravilno, tj. onako kako je pisalo u uputama.. a to je da od strane memorije ide hladni zrak a ispuhuje vamo di je ovaj veliki ventilator na straznjoj strani kutije.. (taj na straznoj strani kutije isto ispuhiva vruci zrak.. dok imam jos s prednje strane veliki ventilator kroz koji ulazi hladan zrak..)
Koliko ti je CPU? Ako je ispod 70 u loadu onda dobro.
mislis od graficke ili procesora?
a koliko si paste stavio
a koliko si paste stavio
tanak sloj samo toliko da prekriva povrsinu.. razmaza karticom.. tako da ja mislim je to u redu..
neman pojma u cemu je problem kod mene.. pregrijava se, zamrziva, restarta a sve je prakticni u redu.. ?!
Makni taj "tanki sloj" paste i stavi samo veličine zrna riže na sredinu proca. Ne razmazuj, samo će se kad hladnjak sjedne.
I ideja da hladiš čipset je dobra; vidim da je ploča Gigabyte a kod njih nije rijetkost da se čipset pregrijava.
Kakvo bude stanje kad držiš otvorenu bočnu stranicu? Da ne držiš možda komp u stolu kao neki? (To opet viđam često u zadnje vrijeme.)
malo sam pregledo slike od tvog hladnjaka i cini mi se da je bas ovo kaj sam rekao... oba dva venta pusu prema centru ... :(
jesi probao iskljuciti vent na kucistu ?
Makni taj "tanki sloj" paste i stavi samo veličine zrna riže na sredinu proca. Ne razmazuj, samo će se kad hladnjak sjedne.
I ideja da hladiš čipset je dobra; vidim da je ploča Gigabyte a kod njih nije rijetkost da se čipset pregrijava.
Kakvo bude stanje kad držiš otvorenu bočnu stranicu? Da ne držiš možda komp u stolu kao neki? (To opet viđam često u zadnje vrijeme.)
ma sve je otvoreno.. sve stranice osim one iza tamo di se zavidava maticna.. jednostavno neshvacam u cemu je problem.. jos danas kupio taj hladnjak al ista stvar.. samo da mi je to otkrit i rjesit, sta bi dao uff..
malo sam pregledo slike od tvog hladnjaka i cini mi se da je bas ovo kaj sam rekao... oba dva venta pusu prema centru ... :(
nisam.. koja 2 venta mislis da pusu prema centru?
Misli da ti i jedan i drugi ventilator na hladnjaku pušu prema središtu hladnjaka, ovako => <=, a trebalo bi recimo <= <=.
Misli da ti i jedan i drugi ventilator na hladnjaku pušu prema središtu hladnjaka, ovako => <=, a trebalo bi recimo <= <=.
nije, dobro je.. pusu <-<-
ventilatori na hladnjaku procesora ( po slikama mi se cini da pusu prema centru hladnjaka)
daj, molim te, ako ti nije problem, uslikaj taj hladnjak u stanju mirovanja ,tj. kad je komp ugasit , cisto da vidim u kojem su polozaju lopatice na ventilatorima . Uslikaj ga s oba dve strane . Please :)
sry, kopao sam po netu da vidim malo bolje hladnjak i pisao ... spora reakcija moja... my bad...
ventilatori na hladnjaku procesora ( po slikama mi se cini da pusu prema centru hladnjaka)
daj, molim te, ako ti nije problem, uslikaj taj hladnjak u stanju mirovanja ,tj. kad je komp ugasit , cisto da vidim u kojem su polozaju lopatice na ventilatorima . Uslikaj ga s oba dve strane . Please :)
ok.. :)
Prilikom zamjene hladnjaka/paste itd... jesi li vadio proc iz socketa?
Ako nisi, probaj to... možda jednostavno ne leži dobro u socketu pa prijavljuje krivo temperature...
Ako jesi, da ti nije možda paste dospjelo gdje ne treba (kao npr u socket, sa strane itd)?
Probaj i pastu na hlađenju čipseta zamijeniti. Ako je uopće nema, i to može biti problem...
Prilikom zamjene hladnjaka/paste itd... jesi li vadio proc iz socketa?
Ako nisi, probaj to... možda jednostavno ne leži dobro u socketu pa prijavljuje krivo temperature...
Ako jesi, da ti nije možda paste dospjelo gdje ne treba (kao npr u socket, sa strane itd)?
Probaj i pastu na hlađenju čipseta zamijeniti. Ako je uopće nema, i to može biti problem...
neznam dali uopce moze odvajat hladnjake s chipseta...
jel imas kakav vent sa strane ? da ga ne koristis ? probaj ga staviti na grafu ( kak sam sliku postao ) i usmjeriti na chipset
problem moze biti u tome sto nije stock hladnjak pa je automatski promjenio protok zraka potreban za hladjenje chipseta...
instaliraj everest,on preciznije pokeziva temperature
tnx :) , protok je u dobrom smjeru :) nigdje nisam mogao nac sliku da ventovi miruju ,na netu...
cini mi se da se hladnjaci s chipseta daju skinut al ti to nebi preporucio ( koliko vidim barem ..., morao bi sve zivo povadit na stol da bi dosao do njih... )
jesi probao s dodatnim ventom da puse u srebreni hladnjak ? ovaj prije proca?
pazi samo da kuciste ventilatora nije metalno ( znam da je glupo to spominjat uopce al nikad neznas... manjak koncentracije je dovoljan da nesto zeznes... )
instaliraj everest,on preciznije pokeziva temperature
sad cu skinut everest.. :)
Dosta visoke temp., a toje vjerovatno bet opterecenja.Nije ni cudo stotise stalno resetira.Napravi underclock na cpu i grafi.Dodaj jos koji ventilator na kuciste ,ako ima mjesta.