Zamrzivanje kompjutera zaključana tema

poruka: 217
|
čitano: 36.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Zamrzivanje kompjutera

Posto mi orginalni cooler od procesora nije odgovarao, kupio sam taj novi koji sad imam i on ima backplate na koji se zavidava.. a uz to jos ima maticna svoj backplate.. tako da to stoji jedno preko drugoga.. nadam se da cu to rjesit s novim coolerom..

Znaci ti bi mi savjetova da skinem taj od maticne backplate? ili? cemu sluzi uopce taj backplate na mojoj maticnoj ? to isto dio sustava hladenja ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 20:58 (Skidy).
15 godina
Skidy kaže...

Posto mi orginalni cooler od procesora nije odgovarao, kupio sam taj novi koji sad imam i on ima backplate na koji se zavidava.. a uz to jos ima maticna svoj backplate.. tako da to stoji jedno preko drugoga.. nadam se da cu to rjesit s novim coolerom..

Znaci ti bi mi savjetova da skinem taj od maticne backplate? ili? cemu sluzi uopce taj backplate na mojoj maticnoj ? to isto dio sustava hladenja ili ?

Provjeri kako si sve to iskemijao (slike montaže na net-u), prije kupovine novog hladnjaka.Možda nešto stoji nakrivo pa baza hladnjaka ne leži ravno na procesoru.

15 godina
neaktivan

Stoji sve u redu, jos sam prije par dana sve cistio i stavio novu pastu i sve.. nego jednostavno vjerovatno nije dovoljno dobar i jak.. platio ga oko 80kn ako se dobro sjecam.. bolji je od orginalnog kojeg sam dobio s procesorom.. al ipak bi mi trebao jaci za moju konfiguraciju.. previse se grije da bi bilo do toga da je malo ukrivo namisteno.. nazalost ja to tek sad skuzio.. al dobro, na greskama se uci.. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 21:08 (Skidy).
15 godina
neaktivan
Skidy kaže...

Stoji sve u redu, jos sam prije par dana sve cistio i stavio novu pastu i sve.. nego jednostavno vjerovatno nije dovoljno dobar i jak.. platio ga oko 80kn ako se dobro sjecam.. bolji je od orginalnog kojeg sam dobio s procesorom.. al ipak bi mi trebao jaci za moju konfiguraciju.. previse se grije da bi bilo do toga da je malo ukrivo namisteno.. nazalost ja to tek sad skuzio.. al dobro, na greskama se uci.. :)

Čekaj ne razumim, kupia si cooler za 80kn. Nevinašce

a da i ja nešto napišen :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 21:11 (dr. zlo).
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...
Skidy kaže...

Čekaj ne razumim, kupia si cooler za 80kn. Nevinašce

Hehe.. da, bio bolji od orginalnog coolera koji sam dobio s procesorom.. mislio sam da ce bit to sve odlicno.. al vidim tek sad da puno znace ti ventilatori.. ja sam ih nazalost dosad olako shvacao..

15 godina
Zamrzivanje kompjutera

Ako nije overclock-ovan Q9550 je prilično hladan i  sa običnim BOX cooler-om. Provjeri montažu još jednom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije nista overclokirano.. al sutra cu ionako kupit vjerovatno COOLERMASTER V8.. i vjerovatno onda i overclokirat..

Edit: montaza je u redu..

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 21:17 (Skidy).
15 godina
Skidy kaže...

Nije nista overclokirano.. al sutra cu ionako kupit vjerovatno COOLERMASTER V8.. i vjerovatno onda i overclokirat..

V8 nema potrebe stavljati na 95W TDP  procesor ali novac je tvoj.....Smijeh

15 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
Skidy kaže...

V8 nema potrebe stavljati na 95W TDP  procesor ali novac je tvoj.....Smijeh

Ma kupim ga sada pa sam miran.. iman nesto para viska pa nije problem, bolje sad nego kad bude trebalo a nebude se imalo para :)

15 godina
neaktivan

Evo ovo sam narucio, trebalo bi mi doc kroz par dana.. nije bilo COOLERMASTER V8.. sta mislite o ovom sta sam uzeo? jel dobro? oce se moc overclockirat s ovim hladnjakom ?

http://www.hgspot.hr/44724/hladnjak-asus-triton-81

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 15:33 (Skidy).
15 godina
neaktivan
Skidy kaže...

Evo ovo sam narucio, trebalo bi mi doc kroz par dana.. nije bilo COOLERMASTER V8.. sta mislite o ovom sta sam uzeo? jel dobro? oce se moc overclockirat s ovim hladnjakom ?

Dobar je, samo nemoj kupovat u HGSPOT-a. Propadaju, cijene su im previskoke.

Acquisitum Magnum i Protis su ti najbolji.

Ili, još bolje na nabava.net pogledaj di je najjeftinije.

15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Dobar je, samo nemoj kupovat u HGSPOT-a. Propadaju, cijene su im previskoke.

Acquisitum Magnum i Protis su ti najbolji.

Ili, još bolje na nabava.net pogledaj di je najjeftinije.

Da, znam.. al stvar je u tome da u mom glupom cijelom gradu Sibeniku nemas nego 3 ducana di se prodaju kompjuterske komponente.. a preko interneta nikad nisam nista kupovao, nekako mi je najsigurnije otic u ducan i kupit.. a nazalost u ducanu i nemas neki veliki izbor..

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 15:47 (Skidy).
17 godina
Skidy kaže...

Mislim da si mogao bolje proći. Znam da ljudi nemaju baš povjerenja u internet kupovinu, ali ja ti toplo preporučam da se okušaš u tome.

Moja priča: Živim u Puli u kojoj je izbor informatičke opreme isto relativno siromašan. Osobito prije par godina je bilo tako. I eto, odlučio sam se kupiti prvu komponentu iz Protisa preko interneta prije par godina i sve je prošlo glatko. Naručio, dobio ponudu, uplatio u banci i nakon 2 dana zvoni mi čovjek na vrata sa komponentom. Od tada već par godina isključivo preko interneta kupujem jer recimo jedna konfiguracija koja me u Puli košta 6000kn, preko neta mi dođe 4500-5000kn sa poštarinom (komotno 1000kn uštedim). I stvarno nikad nisam imao problema, sve stigne unutar 2-3 dana i sve je dosta jeftinije.    

Moja preporuka je da otkažeš ovu narudžbu u Hgspotu, logiraš se u ADMu i naručišYASYU. Za manje više istu lovu (kad se zbroji nekih 50ak kn poštarine) dobiti ćeš bolji kuler, i dobiti ćeš ga kroz vjerojatno 2 ili 3 dana. Logiraš se, napraviš ponudu, popuniš podatke, odeš u banku, platiš tu svotu koja je na ponudi upisana i to je to.

To ti najviše govorim zbog toga što taj Triton od asusa ima male 92cm ventilatore koji su poprilično bučni kad temperatue skoče. A Yasya je tipični moderni kvalitetni kooler sa 12cm ventilatorima koji su puno tiši i koje je puno lakše zamjeniti sa još tišim modelima. Sve u svemu, 400kn možeš puuuuno kvalitetnije potrošiti na bolji, hladniji i tiši kuler.

Pozdrav. 

I rather like the restless nights
15 godina
neaktivan

Znaci kad bi usporedili Asus Triton 81 i Scythe Yasya SCYS-1000, bolji je Yasya? Jel to neka velika razlika ili?

Gledao sam sad bas karakteristike jednog i drugog..

Asus Triton 81:

Cooler dimensions: 120.5(L)x 117.6(W)x144.7(H) (mm)
Weight: 695g
Connector: 4-pin
Material: Pure Copper base + Al fins + 4 Copper heat pipes
Acoustics: 18 dBA during normal operation
Fan dimensions: 90 x 90 x 25 (mm)
Fan speed: 800–2,500 rpm +- 10% (with PWM control and Blue LED)

Ostale karakteristike:

Unimpeded 4-way Airflow Design for Impressive Overclocking
Triton 81 utilised an exclusive 4-way airflow heatsink design to create an unobstructed passage of air circulation,
with 4 U-shaped copper heatpipes for most efficient heat transference,
thus delivering ultimate cooling performance for a myriad of processor intensive applications and modifications.

Dual-Fan Technology for Maximum Airflow
Equipped with diamond blue LED 90mm dual-fan,
Triton 81 provides an effective channel of airflow to the system with vital thermal protection.
Despite its powerful performance, Triton 81 is a relatively silent component,
running at a mere 18 dBA with its built-in PWM function,
which is allowed to automatically adjust fan speed by CPU’s temperature for optimal operating environment.

Up-to-date Applications
To keep up both current and future gaming and processor technologies,
Triton 81 also supports multiple applications, including the latest Intel Core i7 processor (LGA 1366),
DIY and gaming enthusiasts the world over can easily utilise Triton 81 to push the potential of their computers faster than ever before.

Scythe Yasya SCYS-1000:

Dimensions:
130 x 108,5 x 159 mm / 5.12 x 4.27 x 6.26 in
Fan Dimensions:
120 x 120 x 25 mm / 4.72 x 4.72 x 0.98 in
Fan Speed:
Max. Band 740 (+-25%) - 1,900 rpm (+-10%)
Min. Band 470 (+-30%) - 1,340 rpm (+-10%)
Noise Level:
Max. Band 9.8 - 37.0 dBA
Min. Band: 7.05 - 27.3 dBA
Air Flow:
Max. Band 37.15 - 110.31 CFM = 63 - 187 m3/h
Min. Band: 23.0 - 76.53 CFM = 39 - 130 m3/h
Weight Included Fan:
848 g / 29.91 oz.
Material of Base Plate:
Nickel-plated copper

Ostale karakteristike:

Trident Multi Layer Fin Structure

By placing the number of triangle shaped
main & supplemental heatsink fins to
maximize the air intake volume, heat
absorb rate from the built-in heatpipes
is ideal for extreme over-clocking purposes
as well as to cool the high-end multicore CPU!

Unparallel Six Heatpipe Construction

Total six heatpipes placed in unparallel
position,increase in heat transfer
speed is accomplished!

Slip Stream 120 mm PWM Adjustable

Equipped with Scythe original Slip Stream
PWM 120mm PWM Adjustable fan,
it allows a user to choose the fully
automatic PWM feature fan speed control
or alternatively adjust the PWM band range to fulfill demands from silent
to high performance users!

17 godina
Zamrzivanje kompjutera

Ma vjerojatno same performanse i nisu toliko različite, najveća razlika je u tome što triton ima te 92mm ventilatore, a oni kad se vrte na velikim okretajima su bučni (što manji promjer ventilatora, to više buke proizvodi). A Yasya ima 12cm ventilatore koji su standardizirani i koje možeš čak i po potrebi zamjeniti vrlo lagano (jer se prodaju u svakom shopu).

Sa druge strane Yasya sigurno ima koji stupanj manje od tog tritona.......a jeftinija je, tako da......jednostavno predstavlja bolji izbor od tritona.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kuzim.. ma dobro, sad sam ionako vec uzeo triton.. nije onda to toliko velika razlika.. buka mi nije neki problem, glavno da hladi kako treba tako da neman vise problema sa zamrzavanjem kompjutera.. triba bi mi doci sutra ventilator.. ugl. kad dode javim ti se pa da mi pomognes objasnit kako overclokirat ako moze!?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 23:28 (Skidy).
15 godina
neaktivan

Evo nasao sam i ovaj svoj ventilator koji trenutno imam.. nije ni cudo da mi se grije procesor pokraj ovakvog ventilatora..

http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=573

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 10:35 (Skidy).
15 godina
neaktivan

Evo, upravo mi je dosao Asus Triton 81.. sad bas gledam kako se spaja pa cu ga spojit na komp.. :)) javim se dal se smanjila temperatura kad sve napravim..

17 godina
Kul, ajde pospajaj i malo testiraj pa postaj ovdje ako su temp manje.
15 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

neznam dali je vec netko rekao ali evo ponavljam onda

ocisti komp od prasine! posebno ventilatore.

cesto se desavaju ti problemi kao tvoji da cooleri od prasine ne mogu hladiti, komp se pregrije i jednostavno se smrzne ili ugasi.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xxlionhandxx kaže...

neznam dali je vec netko rekao ali evo ponavljam onda

ocisti komp od prasine! posebno ventilatore.

cesto se desavaju ti problemi kao tvoji da cooleri od prasine ne mogu hladiti, komp se pregrije i jednostavno se smrzne ili ugasi.

nije do prasine, redovito ga cistim..

evo, sve je montirano..morao sam samo skinut backplate od maticne..

evo par slika..

btw. jos je sad gore.. sad mi se restarta komp nakon par minuta sam od sebe.. temperature su iste.. nista se nije promjenilo..isto tako kad sam isao mobitel preko usb-a prikljucit da prebacim slike na komp cim sam utakao u usb, komp se automatski ugasio.. i onda sam ga morao iskljucit iz struje i ponovo ukljucit da bi ga mogao upalit.. nije se nikako drugacije mogao upalit.. jel to ima veze sto sam maknuo backplate crazy cool s maticne?

u slikama sam stavio usb priljucak na vrhu kutije.. tu mi je bilo se gasilo stalno.. a kad sam prikljucio mobitel iza u kutiju sve normalno..

Edit: Ovu poruku sam pisao 5 puta.. zato sta mi se svaki put komp restarta.. pomozite, do cega bi to moglo bit?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 14:51 (Skidy).
15 godina
neaktivan

kad taknem Silent Pipe koji je dio onog crazy cool-a sta je blackplate na maticnoj bio.. sve je vruce, tj. nemogu ni sekundu drzat prst na silent pipe-u..

16 godina
Zamrzivanje kompjutera

Vidi temperature u biosu i u biosu stavi sve na defoult.(loade safe defolt)

コマンドは&コンカー3 - 最高です
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 15:04 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Skidy kaže...
xxlionhandxx kaže...

btw. jos je sad gore.. sad mi se restarta komp nakon par minuta sam od sebe.. temperature su iste.. nista se nije promjenilo..isto tako kad sam isao mobitel preko usb-a prikljucit da prebacim slike na komp cim sam utakao u usb, komp se automatski ugasio.. i onda sam ga morao iskljucit iz struje i ponovo ukljucit da bi ga mogao upalit.. nije se nikako drugacije mogao upalit.. jel to ima veze sto sam maknuo backplate crazy cool s maticne?...

Moguce dtije nesto u kratkom spoju,ako imas iskustva rastavi cijeli pc i ponovo sastavi.Pozovi nekog iskusnijeg dati pomogne,ili odnesi u neki servis.

コマンドは&コンカー3 - 最高です
15 godina
neaktivan
Zamrzivanje kompjutera

Temp. izmiri u loadu. Ako su i dalje nenormalne e onda stvarno.... Nesmi preko 70.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 15:23 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zzz kaže...

Vidi temperature u biosu i u biosu stavi sve na defoult.(loade safe defolt)

ma jesam miljon puta.. nece nista.. jedva da napisem poruku ode i odma mi se restarta..

imam onaj orthos pa cu s njim vidit temp..

al vjerovatno ce pric preko 70 jer mi je pri paljenju kompa CPU0 i 1 skoro 60 tocnije 56-58..

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 15:27 (Skidy).
16 godina
Zamrzivanje kompjutera

dalise resetira ikad doksi u biosu

コマンドは&コンカー3 - 最高です
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Skidy kaže...

ma jesam miljon puta.. nece nista.. jedva da napisem poruku ode i odma mi se restarta..

al vjerovatno ce pric preko 70 jer mi je pri paljenju kompa CPU0 i 1 skoro 60 tocnije 56-58..

A onda ti nešto nije u redu sa procesoron ili tin coolerom. Iste temp. sa stockom i Tritonom. Nevinašce

Ali ipak, možda nije u tome problem zamrzivanja, možda je nešto drugo, npr. nestabilnost memorije, provjeri to.

15 godina
neaktivan

proba izmirit temperature al nema sanse cim dode na 60 gotovo.. gasi se komp.. opet sam ga mora restartirat..

nisam proba stajat duze u biosu.. sad cu probat pa javim dal se i tamo restartira..

15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...
Skidy kaže...

A onda ti nešto nije u redu sa procesoron ili tin coolerom. Iste temp. sa stockom i Tritonom. Nevinašce

Ali ipak, možda nije u tome problem zamrzivanja, možda je nešto drugo, npr. nestabilnost memorije, provjeri to.

sta se tice coolera.. nema sanse da je u tome problem.. jednostavno nemoguce.. kupio sam danas tritona tako da nema sanse da je to..

sta se tice memorije.. isto nije.. provjerio.. jedino do cega moze biti je do procesora ili maticne.. premda mi se i graficka grije ko luda..

al sad cim sam skinuo crazy cool-a tj. backplade s maticne da bi mogao stavit tritona mi se to pocelo restartat.. a do sada bi mi nakon par sata zamrzlo(obicno nakon 2 sata), a sad se restartira svakih 5 minuta..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice