Zamjena procesora mi rusi win 7

poruka: 14
|
čitano: 6.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

nedavno sam kupio amd athlon 64 kako bih zamjenio amd sempron. Nakon zamjene procesora ne mogu proci biose. naime u biosima se vidi athlon 64 ali dalje ne ide. jednom sam cak i uspio uci u windowse ali nista nije funkcioniralo. flashao sam bios, mjenjao ram ali sve isto. kad vratim semprona moran napravit novu instalaciju windowsa da bi radio. moja konfiguracija je : amd sempron,asus k8n socket 754, ati radeon 9550, 3 gb ram, win7

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jednostavno je došlo do previše promjena u tvoj sistemu (mjenjanje procesora), i Windows to nije najbolje prihvatio, nema ti druge nego ponovo snimit Windows i problem riješen!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: Zamjena procesora mi rusi win 7

CPU nema veze s OSom (kao ograničenje.. za MBO ili vezanost na drivere).

- nekompatibilna ploča ili neispravan CPU.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 13:01 (ihush).
15 godina
neaktivan

Za početek instalacija windowsa. Imao sam sličan problem sa intelovim procesorom. Instalacija win ga je riješila.

16 godina
neaktivan

Ja neznam šta je ljudima na ovom forumu? Sve manje i manje ih doista čita post, a sve više i više ih buba bezveze. Dakle čovjeku ne prolazi POST i to nema nikakve veze sa OS-om i ne pomogne ni sto friških instalacija. Kao šta je Ihush napisao: Il je nekompaktibilna ploča ili je procesor u banani.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 15:50 (microman).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

izvadi proc, stavi novu pastu, i dobro stisni cooler...

meni je tako bilo u 2 slucaja... jednom se resetirao nakon sto prode bios, a jednom nije uopce prolazio bios

bio je problem u lose namjestenom ventu na procu...

ili je do memorije... uostalom, na kojem djelu biosa ne prode? ti izbaci barem test?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Ja neznam šta je ljudima na ovom forumu? Sve manje i manje ih doista čita post, a sve više i više ih buba bezveze. Dakle čovjeku ne prolazi POST i to nema nikakve veze sa OS-om i ne pomogne ni sto friških instalacija. Kao šta je Ihush napisao: Il je nekompaktibilna ploča ili je procesor u banani.

jedanput je usao u windowse?

windows bi tribao prihvatiti samo novi CPU....

al ako je vec na novo instalira windowse i opet mu e isto onda se slazem sa tebom da je vjerojatno CPU neispravan

{#}

16 godina
praska kaže...

nedavno sam kupio amd athlon 64 kako bih zamjenio amd sempron. Nakon zamjene procesora ne mogu proci biose. naime u biosima se vidi athlon 64 ali dalje ne ide. jednom sam cak i uspio uci u windowse ali nista nije funkcioniralo. flashao sam bios, mjenjao ram ali sve isto. kad vratim semprona moran napravit novu instalaciju windowsa da bi radio. moja konfiguracija je : amd sempron,asus k8n socket 754, ati radeon 9550, 3 gb ram, win7

Ovo mi je čudno zašto mora opet instalirat OS.Pogledaj malo u biosu voltaže pa ih postavi na manual voltažu koliko traži taj atlon po specifikacijama .Vidi množitelj i frekvenciju proca jeli tu sve ok.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
16 godina
microman kaže...

-samo dodatno 'naglašivanje' jer početnici ne povezuju kao iskusniji korisnici.

POST-prvih par sekundi paljenja računala, dok BIOS detektira hardware i predaje bootabilnom mediju paljenje OSa. Taj dio nemože bit greška OSa, čak ni virus. Može biti samo kvar (hardwarea) ili problematičan BIOS, što je na tom nivou jednako hardware kvaru. Prva pomoć je podešavanje BIOSa ili reset na default (pogotovo za OC ili izmjenu komponenti), povremeno je potrebno i noviji BIOS (rijetko, ali ovo može biti slučaj).

Sve software greške, koje bi bile vezane uz OS, drivere ili virus.. se mogu eliminirati bootanjem s npr LiveCDa ili instalacijskog medija. popularan je i Hirens i sl. za detektiranje ili otkalnjanje problema.

Windowsi zbog aktivacije ovise o MBO, ali s tehničke strane ovise samo o kompatibilnom hardwareu i odgovarajućim driverima (praktički na tržištu nema PC proizvoda koji nije kompatibilan s windowsima-MSom). Tako može biti problem (aktivacijski) kod zamjene MBO pod garancijom, svi ostali problemi su isključivo zbog promjene tj zbog drivera. To je neovisno o Virusu koji je problem za sebe ili (još gore) korisnika koji tako zbrljavi sistem npr brišući ili twekajući nešto... kao i mogućnost da neki software nije pouzdan. (npr problemi s DemonTools, WindowsBlinds..).

Ako je HW ispravan, dobar dio problema je uzrokovan i ''ultimate'' sindromom, tj. neobičnim ključevima koji ponekad ne otključavaju ... jer je tako MS i želio.

Kod takvih opisa problema, nimalo ne pomaže porkuka ''ne pale se windowsi'' ili ''PC se upali ali ničeg nema...'' potrebni su neki podatci i koliko god korisnik bio neiskusan, ipak ON mora uz pomoć nekig s foruma doći do rješenja. To je lakše kad da 'dobre' (korisne) informacije i feedback.

Još više pomaže ako ima neki LiveCD, kao Hirens, miniPE, install-CD/DVD, neki linux (kao ubuntu) itd.. i potrebno je osnovno znanje engleskog kako bi barem poruke s ekrana donekle razumio.

(mada onima kojima je namjenjen, vjerojatno ovaj post neće ništa značiti...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Resetuj CMOS nakon ubacivanja novog procesora, ASUS to preporučuje u svom FAQ-u pri svakoj hradverskoj izmeni, a lično sam nekoliko dana lupao glavu sa jednim upgradeom na jednoj njihovoj ploči dok se na kraju nisam toga setio (smrzavanje kompa pred podizanje Windowsa).

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 16:17 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

eh sve sam to napravio i vise puta, ne pomaze. ne prolazi uopce bios tj. crni ekran. ako na vrijeme stisnem del onda mogu uci u bios

14 godina
neaktivan
kad zamjenim procesore ne mogu novu instalaciju da napravim, ne mogu boot pokreniti
14 godina
neaktivan
moguce da procesor ne radi, kupljen preko ebay-a.
15 godina
neaktivan

probaj ga u nekom drugom računalu ako možeš

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice