Imam problem sljedeči imam jedan LCD monitor koji ima VGA i imam adapter ovaj(na slici) i spojen je na prvi DVI s time adapterom i sve šljaka e sad imam drugi monitor CRT stariji i uzmem isti taj adapter i idem spojit na drugi DVI neče radit nema slike. E sad mene zanima zašto dali imam kakvo razlike u DVI adapterima a baš ne vjerujem da je grafička neispravna zato jer je kupljena pred mjesec dana, dali može tko pomoči?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da, postoji razlika u DVI adapterima, ali jesi probao u windowsima detectati drugi monitor?
Probavao sam ali opet ništa. Našao sam ovu temu na netu ali ne kužim baš
http://www.tomshardware.co.uk/forum/304311-15-6870-multi-display-problem
-prvo pročitaj specifikacije konkretne kartice (na str. proizvođača) jer ne moraju svi DVI priključci imati sve signale. Ako je ta VGA došla samo s jednim adapterom to bi mogao biti razlog, kao i to da je drugi adapter neispravan.. jednostavan test, trenutni monitor priključi na drugi DVI (koji ti sad ne radi) i logikom zaključi što dalje...
-restartaj PC s priključenim monitorom.
-u CCCu prođi kroz sve opcije, spusti refresh na 60 i rez na npr 800..
vidi shemu DVI konektora na VGA i zaključi dali je DVI-D ili DVI-I
Koliko ja znam, samo je jedan DVI port na grafičkoj DVI-I, što znači da samo jedan podržava taj adapter.
A koji adapter bi mi trebao onda... probao sam sve načine spajanja i podešavanja rezulucije, adapeter je kupljen novi. Ali hmm u prvom DVI na grafičkoj mi radi CRT i LCD a recimo LCD stavim u drugi DVI i isto adapterom s kojim je bio spojen u prvi DVI i ne radi, možda ima razlike u DVI portovima?
A koji adapter bi mi trebao onda... probao sam sve načine spajanja i podešavanja rezulucije, adapeter je kupljen novi. Ali hmm u prvom DVI na grafičkoj mi radi CRT i LCD a recimo LCD stavim u drugi DVI i isto adapterom s kojim je bio spojen u prvi DVI i ne radi, možda ima razlike u DVI portovima?
To sam i napisao, samo jedan DVI podržava analogni signal(VGA). Trebao bi ti neki aktivni konverter koji vrlo vjerojatno košta više nego novi monitor s DVI portom.
To sam i napisao, samo jedan DVI podržava analogni signal(VGA). Trebao bi ti neki aktivni konverter koji vrlo vjerojatno košta više nego novi monitor s DVI portom.
Aha što bi u prijevodu značilo da ne mogu imati dva monitora s dva DVI adaptera?
Aha što bi u prijevodu značilo da ne mogu imati dva monitora s dva DVI adaptera?
-možeš imati do 4 monitora.. ali samo jedan analogni (VGA), jer ostali konektori su samo digital.
Aha hvala vam, a jel imate koju preporuka monitora do 1500kn-a?