XFX ATI HD6870 DVI problem

poruka: 12
|
čitano: 3.501
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam problem sljedeči imam jedan LCD monitor koji ima VGA i imam adapter ovaj(na slici) i spojen je na prvi DVI s time adapterom i sve šljaka e sad imam drugi monitor CRT stariji i uzmem isti taj adapter i idem spojit na drugi DVI neče radit nema slike. E sad mene zanima zašto dali imam kakvo razlike u DVI adapterima a baš ne vjerujem da je grafička neispravna zato jer je kupljena pred mjesec dana, dali može tko pomoči?

0 0 hvala 0
15 godina
ja sam imao isti slučaj i riješio sma ga tako da sam na lcd-u smanjio na winsima na najmanju rezoluciju i onda crt priključio i stavio njegovo najveću rezujer vjerojatno lcd ima veću od crt-a i onda ti ne šljaka

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A jel ima kakve razlike u DVI adapterima? Kod mene je problem da mi ne vidi dva monitora nego sam jedan slika

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 21:24 (Vratax90).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: XFX ATI HD6870 DVI problem

Da, postoji razlika u DVI adapterima, ali jesi probao u windowsima detectati drugi monitor?

14 godina
neaktivan

Probavao sam ali opet ništa. Našao sam ovu temu na netu ali ne kužim baš 

http://www.tomshardware.co.uk/forum/304311-15-6870-multi-display-problem

0 0 hvala 0
17 godina

-prvo pročitaj specifikacije konkretne kartice (na str. proizvođača) jer ne moraju svi DVI priključci imati sve signale. Ako je ta VGA došla samo s jednim adapterom to bi mogao biti razlog, kao i to da je drugi adapter neispravan.. jednostavan test, trenutni monitor priključi na drugi DVI (koji ti sad ne radi) i logikom zaključi što dalje...

-restartaj PC s priključenim monitorom.

-u CCCu prođi kroz sve opcije, spusti refresh na 60 i rez na npr 800..

vidi shemu DVI konektora na VGA i zaključi dali je DVI-D ili DVI-I

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 22:04 (ihush).
16 godina

Koliko ja znam, samo je jedan DVI port na grafičkoj DVI-I, što znači da samo jedan podržava taj adapter.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

A koji adapter bi mi trebao onda... probao sam sve načine spajanja i podešavanja rezulucije, adapeter je kupljen novi. Ali hmm u prvom DVI na grafičkoj mi radi CRT i LCD a recimo LCD stavim u drugi DVI i isto adapterom s kojim je bio spojen u prvi DVI i ne radi, možda ima razlike u DVI portovima? 

0 0 hvala 0
16 godina
Vratax90 kaže...

A koji adapter bi mi trebao onda... probao sam sve načine spajanja i podešavanja rezulucije, adapeter je kupljen novi. Ali hmm u prvom DVI na grafičkoj mi radi CRT i LCD a recimo LCD stavim u drugi DVI i isto adapterom s kojim je bio spojen u prvi DVI i ne radi, možda ima razlike u DVI portovima? 

To sam i napisao, samo jedan DVI podržava analogni signal(VGA). Trebao bi ti neki aktivni konverter koji vrlo vjerojatno košta više nego novi monitor s DVI portom.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan
power_user kaže...
Vratax90 kaže...

To sam i napisao, samo jedan DVI podržava analogni signal(VGA). Trebao bi ti neki aktivni konverter koji vrlo vjerojatno košta više nego novi monitor s DVI portom.

Aha što bi u prijevodu značilo da ne mogu imati dva monitora s dva DVI adaptera?

17 godina
Vratax90 kaže...
..

Aha što bi u prijevodu značilo da ne mogu imati dva monitora s dva DVI adaptera?

-možeš imati do 4 monitora.. ali samo jedan analogni (VGA), jer ostali konektori su samo digital.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Aha hvala vam, a jel imate koju preporuka monitora do 1500kn-a?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice