WD Black u HDD kućište

poruka: 6
|
čitano: 2.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
WD Black u HDD kučište

Dakle, kupio sam Sweex 3.5'' (USB 3.0) kučište za hard disk (http://www.sweex.com/en/assortiment/storage/storage-casings/ST070/print/), a hard disk koji sam instalirao unutra je Western Digital Black od 1 TB (WD1002FAEX) (http://www.wdc.com/global/products/specs/?driveID=792&language=1).

Naravno, sve sam spojio na određena mjesta, upalio kučište te se jasno dalo čuti i vidjeti da radi. Spojio sam u 3.0 port; Windows ga je registrirao kao USB uređaj, standardno updateao da bi ga mogao očitati, no ne nudi nikakve opcije da ga "otvorim". Isto vrijedi i kada spojim u 2.0 port.

Kako ga pravilno podesiti da radi?

Napomenut ću da je sam hard disk u potpunosti funkcionalan, otprilike 90% popunjen.

Molio bih vašu pomoć...

P.S.: Zašto ne mogu stavit link na riječi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 0:41 (r4Z3r).

0 0 hvala 0
15 godina
WD Black u HDD kučište

- Što kaže disk managment?

http://support.microsoft.com/kb/309000/hr

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WD Black u HDD kučište
Device Manager ga je sasvim normalno očitavao, pod Disk drives. Device Management ga je također registrirao; "Disk1/Dynamic/Invalid". Očito ga nisam mogao otvoriti zbog Diynamic disk tipa. Posumnjao sam da bi kriv možda mogao biti Home 7-ica te da ona čita samo Basic, no saznao da to vrlo vjerojatno nema nikakve veze. Nabavio sam „Dynamic Disk Converter“ za kojeg kažu da je idealan u ovakvim situacijama. Započeo sa procesom, upozorio me da ću izgubiti „Spanned Volumes“ (da, imao sam dvije particije na disku), no svejedno sam nastavio potaknut nedostatkom mogućnosti. Dovršio je proces za 5 sekundi i restartao mi laptop, isključio sam te ponovo spojio USB čim se sustav digao. Sada ga također očitava (istom oznakom i imenom), ne nudi opciju pristupa naravno, a u Device Managementu ga od sada stvarno i očitava kao Basic disk… doduše svih 930+ GB zajedno kao Unallocated Space, dakle izgubio sam spomenute particije. Pitanje je da li sam izubio i podatke te, ako još nisam, budem li ih izgbuio ako otvorim New Volume na Unallocated Space.
Pomoć!

0 0 hvala 0
15 godina
Re: WD Black u HDD kučište
r4Z3r kaže...
doduše svih 930+ GB zajedno kao Unallocated Space

- Pričekaj još odgovora.

- EDIT: Kolega zahvaljujem, sad sam i sam naučio nešto novo.{#}

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 17:39 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Re: WD Black u HDD kučište
r4Z3r kaže...
Device Manager ga je sasvim normalno očitavao, pod Disk drives. Device Management ga je također registrirao; "Disk1/Dynamic/Invalid". Očito ga nisam mogao otvoriti zbog Diynamic disk tipa. Posumnjao sam da bi kriv možda mogao biti Home 7-ica te da ona čita samo Basic, no saznao da to vrlo vjerojatno nema nikakve veze. Nabavio sam „Dynamic Disk Converter“ za kojeg kažu da je idealan u ovakvim situacijama. Započeo sa procesom, upozorio me da ću izgubiti „Spanned Volumes“ (da, imao sam dvije particije na disku), no svejedno sam nastavio potaknut nedostatkom mogućnosti. Dovršio je proces za 5 sekundi i restartao mi laptop, isključio sam te ponovo spojio USB čim se sustav digao. Sada ga također očitava (istom oznakom i imenom), ne nudi opciju pristupa naravno, a u Device Managementu ga od sada stvarno i očitava kao Basic disk… doduše svih 930+ GB zajedno kao Unallocated Space, dakle izgubio sam spomenute particije. Pitanje je da li sam izubio i podatke te, ako još nisam, budem li ih izgbuio ako otvorim New Volume na Unallocated Space.
Pomoć!

Naravno ,sada si obrisao particije. Međutim ,te particije i podaci na njima nisu izgubljeni.

Bitno da je da sada ne diraš taj disk.

Skini i instaliraj Easus Partition Master i s njim napravi partition recovery.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
WD Black u HDD kućište

Krajem prošlog tjedna sam disk odnio u firmu koja se bavi ovakvim problemima. Povratili su podatke, doduše samo neke... disk je sada kod mene, pročešljao sam ga, za cijenu od 500 kuna nisam baš dobio što sam htio/nisam dobio sve nazad. Ostavio sam disk još i prije nego sam dobio odgovor od kize, misleći si da prepustim to profićima i ne petlajm dalje. Određene datoteke sam izgubio (uglavnom vrijedne mi slike, što me čini poprilično isfrustriranim), jednostavno ih više nema, pomislio sam da se radi isključivo o novije/zadnje prebačenim fileovima na disk, no izgleda da to ipak nije slučaj. Naime, kada otvorim određeni folder u koji sam prije rasporedio fotografije od zadnjih par mjeseci; vidi se struktura fileova, njihova "imena", doduše datoteke jedva da zauzimaju par kilobajta i naravno im se ne može pristupiti (jer eto, ništa niti ne sadrže osim gomile imena). Također, pojavili su se folderi u kojima su porazbacane kopije (mislim da čak i svih) fotografija i slika (nemaju izvorne nazive) na disku, što zauzima određen prostor te me time još više dovodi u propitkivanje koliko sam toga ustvari izgubio, jer sam i sa tim viškom primjetio da nedostaje barem 100 GB...

Ne znam što da više napišem. Cijela ova situacija je retardirana... javio sam im se i zatražio ih da provjere da li su im možda neke datoteke ostale na serveru na koji su prvo sve pohranjivali... Nisu mi se javili.

Ako netko ima još kakav savjet, bio bih zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 3:02 (r4Z3r).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice