VS550 12v rail problem

poruka: 3
|
čitano: 1.374
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Corsair VS550 12v rail problem

Kao što naslov kaže, problema sa 12v railom na Corsair VS550, pri skoro pola opterećenja na 12v napon pada na nekih 11.4v gdje se računalo gasi. Znam da je VS serija napajanje nije baš nešto, ali opet toliki pad napona, treba nešto poduziimati. Napajanje je zbavljeno iz servisa pod "neispravno i nepotrebno". Napajanje inače daje 11.95v kada nije opterećeno, no napon naglo pada pri opterećenju , pa je računalo gotovo nemoguće opteretiti više od 250W na 12v railu jer se ugasi,

pretpostavljam da je problem u regulaciji napona ovisno o opterećenju. 

S obzirom da se baš ne razumijem detaljno kako rade kompleksniji elektronički krugovi poput ovog napajanja, zanima me da li netko zna što bi mogao biti problem pa da to nekako riješim. Tražio sam po interentu, ali nisam baš uspio naći nešto konkretno.

Kondenzatori na napajanju nisu napuhani i ispravni su, ne vidim fizička oštećenja na tiskanoj ploči ili da je nešto izgorilo, začadilo. Mislim da je problem u ovim fototranzistorima (optocoupler- valjda) ili el. krugu koji sa njima upravlja.

Molim pomoć onih koji se bolje razumiju i onoh koji imaju neki dobar savjet. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2015 0:33 (kunoslav).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Corsair VS550 12v rail problem

...ne , nebi trebalo po opisu biti do optokaplera već npr. do dioda za 12V (duo-dioda na hladnjaku su pa vidi koja je od 12v).

Ponekad nije da je jedna u prekidu ali kod opterećenja strujom jedna gotovo da ne provodi ....zato je probaj zamjeniti odgovarajućom po struji i naponu.Vidi neki neispravni p-pack 550-600w  kojem je ulazni dio otišao od grmljavine...diode većinom ostanu ispravne :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2015 8:46 (AF139).
14 godina
neaktivan
VS550 12v rail problem

Evo izvadio sam sve što je na hladnjaku. Ovo ovdje na slici je taj hladnjak i na njima ovi MOSFET-i i duple diode, ima ih na oba hladnjaka, sad koje da provjerim, na oba hladnjaka ili na samo ovoj strani gdje su izlazi za istosmjerne napone i kako da ih provjerim?  Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 20:12 (kunoslav).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice