Veoma cudan problem sa zvukom?

poruka: 5
|
čitano: 1.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Poz ljudi. Pretrazivao sam po forumu, i nisam mogao naci temu koja odgovara mom problemu.

Znaci na prednjem dijelu kucista, imam plug za mikrofon, slusalice i 2 usb porta.

I u određenim situacijama, pri nekim pokretima kablova zvuk se poremeti. Znaci izgubi se zvuk na jednoj strani slusalica. I do sad bi to popravio tako sto bih malo uvrnuo plug za slusalice, ili pomakao ga, bilo sta. Ali sam primjetio da sta god pomjerim, zvuk se gubi ili vraca. Znaci pomjerim USB od misa, izgubi se, pomjerim ga, vrati se.  Pa me zanima do cega je ovo? I jel' nesto jednostavno za popraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Veoma cudan problem sa zvukom?

Očito slab kontakt. A sad gdje točno je slab kontakt i možeš li sam srediti, za to ćeš morati uzeti stvari u svoje ruke - rastaviti, pogledati. Ako ne uspiješ srediti, kupiš produžni za slušalice i slušalice uštekaš preko produžnog kabela strana, u konektor zvučne kartice na matičnoj ploči.

15 godina
neaktivan

Ne shvatam ovaj dio sa produžnim? Izvini ali stvarno mi to nije poznato ? Jel' to samo neki kao nastavak na plug ili šta? Ne shvatam ovaj dio sa spajanjem na matičnu ploču.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 19:27 (Benjy).
17 godina
moderator
Benjy kaže...
Ne shvatam ovaj dio sa produžnim? Izvini ali stvarno mi to nije poznato ?

Govorim o ovako nečem. Isto kao što postoje produžni kablovi za struju, USB i koješta drugo, tako postoje i produžni kablovi za slušalice.

Zaboravio sam inače napomenuti jednu stvar - ono što sam napisao tiče se konektora na kućištu. Ako ti je oštećen kabel slušalica ili konektor na slušalicama (znači, ako ti se isti problem javlja i kad te slušalice koristiš s nekim drugim uređajem), onda bi trebao odcvikati konektor na slušalicama, odnosno dio kabla slušalica, i zalemiti ispravan konektor.

13 godina
neaktivan

Sumnjam da je problem do konektora na maticnoj, nego do slusalica, stare sluske su i meni isto pravile problem, i u pitanju je los kontakt bio na ''prekidacu'' za pojacavanje, malo lemljenja je sredilo stvar.Ako i dalje sumnjas, najbolja stvar uzet prenosni neki mediji, MP3 player, nesto slicno, moze i obicni radio, ustekat i pratit, ako se gubi zvuk znas u cem je kvaka.Ali ja i dalje mislim da je u pitanju los konektor na slusalicama.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice