Pozz narode imam jedan problem koji nisam uspio do sada resiti pa cu se vama strucnjacima obratiti.Naime posto mi nije htjelo da pusti gul skrin kada nesta gledam bio je bel ekran guglo sam i skino sam neke drajvere.Kada sam ih skinuo restartovo sam komp i sve se zivo izmjesalo tacnije rezolucija mala,256 colors,umesto 32 bita.Nakon toga pokuso sam resiti ali nije islo maksimuj je 16 bita i rezolucija 640X nesta,to se nikako nije moglo promeniti znaci nemam opcije 32 bita,niti mogu da promenim rezoluciju imam samo tamo u adapteru pa koji sve imaju ima ih nekoliko ali ni na jednom ne moze 32 bita i normalna rezolucija.Neko mi je rekao da je problem u Non Play Plug and Play Driversu ali ja to nzm da resim pa vas pitam za pomoc,takodje nmg ni herce da izaberem u opcijama pise mi Use hardware default setiing,pokuso sam preko sistem restora da vratim ali ne ide.Cak mi je bilo kada ga upalim jednostavno se cuje zvuk ali slike nema i sve crno tako da nmg nista da radim pa sam preko prethodnih sacuvanih podesavanja usao gde sam i sad gde moze ovo ali nigdje ne mogu da podesim normalnu rezoluciju i 32 bita jer nema opcije uopste tako da mi je to glavni problem.Pomozite i pozdrav...
A što ga ti ovdje nadrobi!
Kao prvo daj podatke o PC-u (koje komponenete imaš - popuni Moj PC u profilu) i koje Windowse imaš.
Onda malo bolje objasni što si htio reći, u čemu je problem.
Pretpostavljam da te grafička tj. njezini driveri muče.
"gul skrin" WTF?
Gul skrin -> full screen ..
idi u safe mode, skini driver sweeper izbriši sve stare drivere, skini nove odgovarajuće, ako ne znaš koji su napiši koja je grafička pa ćeš dobiti link, instaliraj nove.
ful skrin sam mislio nisam lepo napisao pokuso sam u safe mode ali mi izbaci samo ono npr:c/dokukents seitings/ i nastavak tj nece da mi pokaze ni jednu ikonicu tako da nzm kako da dodjem do toga.Moze li da se preko device managera izbrisu svi drajveri i instalisu novi?Ili neki drugi nacin?
ne pokazuje kako se zove nista N/A to pise pod svim pojmovima
Koje Windowse imaš?
Integrirana grafička? Daj više podataka o PC-u...
Imaš li pristup Internetu?
Ako da, odi u Device manager i kod Display adapter update-aj driver da ti instalira generičke drivere.
Kad budeš dobio koliko toliko prihvatljivu rezoluciju, onda ćemo dalje istražiti koju grafičku imaš
(Everest ili neki slični program), pa onda instalirati Nvidia ili ATI-eve drivere.
Operativni sistem:XP 32 bita,SP2
Graficka:nema imena mozda fali drajver za graficku nzm sta je
Hard Drives:41Gb Maxtor Maxtor 6e0404L0 ide 46 C
Optical Drivers:HL-DT-ST DVD-ROM GDR8164B
to je sve od bitnijih stvari sto mi da
[img]http://www.dodaj.rs/f/41/72/4greYy19/dejova-prikolica.png[/img] evo slika
Ti nas zezaš? 
ma ne zezam samo nisam fino postavio sliku evo vam slika
Daj povećaj sliku!
Što ti prikazuje pod Graphics?
Je li to PC ili laptop?
Je li to PC ili laptop?
to i jeste problem ne pise ime graficke samo rezolucija PC je
Na koji si način našao te "neke" drivere? Skinuo si što ti je prvo izbacilo, ili? Očito je da si skinuo krive 
da ovde sam nesta gledo i naso NVIDIa cini mi se i skino i sve se zeznulo
Je li to PC ili laptop?
to i jeste problem ne pise ime graficke samo rezolucija PC je
Skini cpu-Z pa onda reci koja je ta integrirana,vidim da imaš dellovu ploču što znači da si valjda kupio njihovo gotovo,bilo bi još bolje kad bi znao ime tog složenog računala.
Također čujem da ti je rezolucija 640x480 i boje 256 bitne.Jel to tako na cijelom računalu ili samo na jednom određenom programu tipa igrici jer kolko sam shvatio ti si htio staviti fullscreen pa nisi mogao i stavio si prve drivere koje si našao.Zanima me to jel kad desnim klikom klikneš na ikonu pa properties pa compatibility tamo postoji mogućnost pokretanja u 256 bitnim bojama i 640x480 rezoluciji.
No uglavnom prvo što napravi je skini cpu-z pa tamo pogledaj model grafičke pa nam reci.
Imas isti stil pisanja ko i vlada011. Nadrobite svega i svacega u jednu recenicu od 112 rijeci i ne razumite ni sami sebe na kraju. Majko mila..
Daj, za početak, reci koje komponente točno imaš. Što znači da je ploča Dellova? Je li to neko njihovo računalo?
Daj, za početak, reci koje komponente točno imaš. Što znači da je ploča Dellova? Je li to neko njihovo računalo?
Definitivno je jedna od njihovih Dell kao i Abit ne daju samo tako ploče osim ako se ne prodaju u kompletu.
jeste njihov je racunar,skidao sam onaj program ali nece nista da izbaci nema imena graficke ne pise ono sto sam sliko je sve sto znam sta vam treba konkretno?
jeste njihov je racunar,skidao sam onaj program ali nece nista da izbaci nema imena graficke ne pise ono sto sam sliko je sve sto znam sta vam treba konkretno?
Daj onda s računala skini TAG number i sve će biti jasno.
gdje da skinem gde se nalazi samo ima neki SERVICE TAG:269XWOJ
U redu ne mogu to naći pa idemo direktno na izvor.Dakle u search upiši cmd pa bu ti se izbacio command prompt tamo kopiraj ovo
wmic csproduct get vendor,name,identifyingnumber
pa će ti pisati nema razmaka samo zalijepi iza strelice i reci koji je Dell model.Dakle pisat će ti C:\Users\I tvoje korisničko ime>tu zalijepi bez razmaka.
Kad kopiraš pritisni enter.
U redu ne mogu to naći pa idemo direktno na izvor.Dakle u search upiši cmd pa bu ti se izbacio command prompt tamo kopiraj ovo
wmic csproduct get vendor,name,identifyingnumber
pa će ti pisati nema razmaka samo zalijepi iza strelice i reci koji je Dell model.Dakle pisat će ti C:\Users\I tvoje korisničko ime>tu zalijepi bez razmaka.
Kad kopiraš pritisni enter.
gde da nadjem CMD kod i je li ovaj sto sam poslo,i nakoji sajt da upisem taj kod da mi izbaci to sto da kopiram
gde da nadjem CMD kod i je li ovaj sto sam poslo,i nakoji sajt da upisem taj kod da mi izbaci to sto da kopiram
Ne trebaš to više pisati Old Iggy ti je našao po Tagu tamo ti je lista svih drivera.Dakle skini video driver odinstaliraj ga u Control panel.Pobriši ostatke drivera s CCleaner možeš i s Driver sweeper no mislim da nema opciju za brisanje dellovih.Zatim resetiraj računalo pokreni file koji si skinuo kad se instalira driver opet resetiraš i to je to.
Samo bih htio preporučiti da pobrišeš driver u safemodu mislim i da se u dell ulazi u safe s F8 pri paljenju.
Jesi pogledao?
BTW, TAG ti je 269XW0J, s 0 (nulom) ne O (slovom).
Jesi pogledao?
BTW, TAG ti je 269XW0J, s 0 (nulom) ne O (slovom).
kada sam pisao samo tag nema nista shvatio sam sta trebam da upisem tj ovaj tag a gdje to da napisem da bi mi izbacilo i sta je BTW treba mi sajt ili nesta drugo da vidim gde to da upisem
kada sam pisao samo tag nema nista shvatio sam sta trebam da upisem tj ovaj tag a gdje to da napisem da bi mi izbacilo i sta je BTW treba mi sajt ili nesta drugo da vidim gde to da upisem
Pa samo klikni na link, vodi te na support za tvoje računalo.
Ili idi na support.dell.com pa na driver downloads. Bar je to kod Della jednostavno.
ok vidim nasao si mi samo mi reci da li je samo ovih sedam drajvera i je li da svaki skinem i kako da deinstaliram ove postojece i sve sa njih pobrisem ako neko moze da slikacclaner ili tako nesta