Turbo boost

poruka: 23
|
čitano: 2.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Turbo boost

Postovani forumasi da li neko moze da mi pomogne?

Koko da ukljucim turbo boost - korak po korak?

Maticna ploca ASUS formula4 Procesor i7 3930k 3. GHy i RAM DDR3 16GB

Unaprijed hvala na pomoci i srdacan pozdrav,

Nikolina

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Turbo boost
Nikolina27 kaže...

Postovani forumasi da li neko moze da mi pomogne?

Koko da ukljucim turbo boost - korak po korak?

Maticna ploca ASUS formula4 Procesor i7 3930k 3. GHy i RAM DDR3 16GB

Unaprijed hvala na pomoci i srdacan pozdrav,

Nikolina

turbo boost bi ti trebao biti automacki omogucen ako ga proc i maticna podrzavaju inace nema sta ici korak po korak jer koraka nema - postavi xmp opciju u biosu kao radnu i to bi ti trebalo obavit stvar 

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan

hvala ti na odgovoru ma mi nije monogo pomoglo.

Ja ne znam sta je xmp ni kako da ga postavim...

ako mozes i imas vremena malko blize mi objasni..

u svakom slucaju lijep pozdrav...

14 godina
protjeran
Nikolina27 kaže...

hvala ti na odgovoru ma mi nije monogo pomoglo.

Ja ne znam sta je xmp ni kako da ga postavim...

ako mozes i imas vremena malko blize mi objasni..

u svakom slucaju lijep pozdrav...

uđi u bios tipkajuci DELETE tipku nakon sto si upalila komp, dakle moras brzo tipkati cjelo vrijeme nakon paljenja kompa, nakon toga ces uci u ASUS EFI BIOS UTILTY - u gornjem desnom kutu potrazi advanced setup, i pronađi ovo sto je naslici i odaberi XMP

(ostalo nista nediraj)

nakon sto si odabrala XMP opciju stisni tipku F10 na tipkovnici - izbacit ce ti se neke opcije među njima SAVE AND EXIT - to klikni i stvar bi ti trebala biti rjesena

LP

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 9:19 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan

hvala ti..super si mi objasnio....sve sam odradila.....nadam se da ce komp brze raditi....

treba mi veca brzina zbog nekih sahovskih programa...

srdacan pozdrav

Nikolina

17 godina
Turbo boost

Kojih šahovskih programa? Možda ja mogu biti od koristi oko toga, dobro sam upoznat s tom tematikom.

Naime, na fakultetu sam imao kolegij "Šah i računala" pa sam se i bavio šahovskim engineima, chessbaseom, ...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Turbo boost

Cura koristi najjači Intelov mainstremac za rješavanje šahovskih problema?? First class{#}

10 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koristim GUI Fritz13 a motor za analizu Houdini3 od Roberta Hudarta....

17 godina
Turbo boost

Meni se Houdini baš i nije pokazao kao najbolji za analize, IvanHoe i Hiarcs su to malo bolje radili, pa čak i Rybka.

Pretpostavljam da se koristi 64-bitna verzija. Do koje dubine ide na tom procesoru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da Hiarcs i Rybka 4.1 su i meni najbolje za analizu....zavisi od vremena i pozicije za beskonacne analize ide veoma duboko ali vrlo brzo ide na 30-35 deph i oko18000kn/s

17 godina
Turbo boost

Zanimljivo da recimo Rybka postiže manju dubinu u jednakom vremenu ali bira bolje poteze.

Jesi probala na tom računalu izvesti turnir enginea? To bi trebalo biti brutalno klanje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Turbo boost

@Nikolina

ouu pa ja sam kao mali igrao sah - i uvijek sam se pitao koji je engine najjaci - nisam ovako duboko i detaljno bio u tome kao vas dvoje, no na kompu sam imao fritza i chessmastera - pa me oduvijk zanimalo koji je od njih dva jaci?

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PR0MATRAC kaže...

@Nikolina

ouu pa ja sam kao mali igrao sah - i uvijek sam se pitao koji je engine najjaci - nisam ovako duboko i detaljno bio u tome kao vas dvoje, no na kompu sam imao fritza i chessmastera - pa me oduvijk zanimalo koji je od njih dva jaci?

Chessmaster je amaterski program, više za zabavu. E sad koji je jači, to ovisi o verziji Fritza koju si koristio i naravno o verziji Chessmastera. Chessmaster "engine" ne možeš izdvojiti kao samostalan tako da se ne može nikako srediti da Chessmaster odigra protiv Fritza ili nekog drugog enginea.

14 godina
protjeran
191x7 kaže...
PR0MATRAC kaže...

@Nikolina

Chessmaster je amaterski program, više za zabavu. E sad koji je jači, to ovisi o verziji Fritza koju si koristio i naravno o verziji Chessmastera. Chessmaster "engine" ne možeš izdvojiti kao samostalan tako da se ne može nikako srediti da Chessmaster odigra protiv Fritza ili nekog drugog enginea.

Koristio sam chessmaster 10 i 11 - jer imaju odlicni vidio i audio tutorijali od Josha Waitckina - pokusao sam nesto sa jednog kompa na drugi - nesjecam se koja je verzija fritza bila no ucinilo mi se da je fritz mnogo ''agresivniji''.

PR0MATRAC
17 godina
Turbo boost

A da mi jednostavno otvorimo svoju temu o šahovskim engineima, bazama, endgame-tabelima i ostalome pa da ne spamamo ovu temu više?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jos nisam radila turnir engine ali hocu vrlo rado....mada, u igri je  Houdini 3  bez premca  najjaci...sad se malo vise bavim knjigama otvaranja u ctg, abk i bin verziji...ljudi prave nenormalno jake knjige otvaranja 2800 do 2900 Elo...

13 godina
neaktivan
DD3 check

Da li neko moze da mi posalje neki program sa kojim mogu da provjerim na kolko MHz (stvarno) radi moja memorija.

Hvala, pozdrav svim forumasima

Nikolina

0 0 hvala 0
17 godina
Re: DD3 check

Rybkin opening book je od boljih što sam ja pronašao.

Memoriju provjeriti putem CPU-Z, Speccy, Aida64...

14 godina
protjeran
Nikolina27 kaže...

Da li neko moze da mi posalje neki program sa kojim mogu da provjerim na kolko MHz (stvarno) radi moja memorija.

Hvala, pozdrav svim forumasima

Nikolina

ako pitas za rame, rade ti na najvecoj frekvenciji (neklokano) koju podrzava ram u kombinaciji  sa maticnom i procesorom - brzina rama ovisi o podrsci proceora i maticne, no obzirom da ti imas izvrsnu maticnu i procesor, radi ti na najvisem default postavu jer si ukljucila xmp - on ti postavlja i rame na najvisu frekvenciju (ima na slici gore) - ili skraceno nakon ukljucivanja xmp opcije rami ti rade na frekvenciji koja ti pise na pakovanju od kutije{#} - inace bez xmp kad je sve na auto postavu rade na frekvenciji od 1333Mhz - (kod mene i kod kolege je tako i jos sam nasao na internetu primjera da je tako) neznam  iz kojeg razloga

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 8:30 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan

hvala ti na korisnim imformacijama...

ja sam postavila xmp, medjutim, kada provjerim rad memorije na CPU Z i Speccy dobijam informaciju da memorija (Kingston hyperx beats 2400MHz)  radi na 1200MHz...stavrno mi tu nista nije jasno

U BIOS-u pise Target speed 2400MHz

13 godina
neaktivan

Na ovom site http://www.chess2u.com/ mozes da pronadjes mnogo jakih knjiga otvaranja i da ih preuzmes besplatno....mnogo su jace od Rybke

17 godina
Nikolina27 kaže...

ja sam postavila xmp, medjutim, kada provjerim rad memorije na CPU Z i Speccy dobijam informaciju da memorija (Kingston hyperx beats 2400MHz)  radi na 1200MHz...stavrno mi tu nista nije jasno

1200 MHz Double Data Rate (DDR, dvostruka podatkovna propusnost) = 2400 MHz. Dakle memorija radi na 2400.

14 godina
protjeran
Nikolina27 kaže...

1200 je u redu - to se mnozi sa dva - ustvari 191x7 ti je detaljno napisao

PR0MATRAC
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice