Testiranje hardware-a

poruka: 5
|
čitano: 2.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Testiranje hardware-a

Dakle imam problema velikih sa kompom,naime u napajanju mi nešto krči i lupa i postane normalno kad komp prevrnem naopako(zamislite sliku-naopaki komp) i u takvom stanju mi je crka 1 HDD i  ostao mi je samo jedan od 20Gb na kojem je win7 64-bit.Problem:paljenje kompa traje 20 minuta,prvo boot screen traje 3 do 4 min a zatim kaže CMOS settings error(baterija vjerovatno) i zatim mi izbaci please reboot from another media....nešto tako-znate ona greška sa HDD-om,te se tek nakon reseta komp upali nakon još 10 min čekanja.Konkretno pitanje:Možete li mi preporučiti neki program koji mi testira hardware i kaže možda gdje je greška.Sry ako je preopširno ali ne da mi se pisat cijela procedura paljenja kompa XD -Hvala.

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Testiranje hardware-a

Za početak očistite ga od prašine, ako već niste. Promjenite ventilator u napajanju jer probleme u napajanju izaziva baš on. Kad obavite to pokrenite jednu od Live CD verzija Linux distribucija (Ubuntu, Mint i sl.) Pregledajte vaš HDD Linuxom, uostalom, Linuxom možete testirati sav hardware i ako nešto bude neispravno Linux će vam to uredno javiti.

Srdačan pozdrav!

16 godina
neaktivan
Testiranje hardware-a

Pošto nemam nekog iskustva s linuxom što trebam,samo upaliti linux i vidjeti je li javlja grteške ili ima neki program za to.
P.S. Imam Backtrack 4 live usb-pretpostavljate zašto i pošto su mi to jedine funkcije koje sam koristio od linuxa možete li mi reć kako da provjerim hardware {#}

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Testiranje hardware-a

http://www.ubuntu.com/

Evo vam link za Ubuntu. Backtrack je ipak za naprednije korisnike. Skinite ISO image i spržite ga na CD pomoću InfraRecorder. Podesite BIOS da je prvi boot DVD/CD Drive. U drive ubacite Ubuntu koji ste spržili, restartujte računar i pratite upute. Kada vam Linux otvori mogućnost Install/ Try , izaberite Try. Kada starta, Ubuntu ima čitav niz mogućnosti testiranja hardware-a. Probajte sami, ako vam ne bude išlo vidite ima li kakav savjet na www.youtube.com , mada smatram da za to neće biti potrebe.

Srdačan pozdrav!

16 godina
neaktivan
Testiranje hardware-a

ok,hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice