Dakle imam problema velikih sa kompom,naime u napajanju mi nešto krči i lupa i postane normalno kad komp prevrnem naopako(zamislite sliku-naopaki komp) i u takvom stanju mi je crka 1 HDD i ostao mi je samo jedan od 20Gb na kojem je win7 64-bit.Problem:paljenje kompa traje 20 minuta,prvo boot screen traje 3 do 4 min a zatim kaže CMOS settings error(baterija vjerovatno) i zatim mi izbaci please reboot from another media....nešto tako-znate ona greška sa HDD-om,te se tek nakon reseta komp upali nakon još 10 min čekanja.Konkretno pitanje:Možete li mi preporučiti neki program koji mi testira hardware i kaže možda gdje je greška.Sry ako je preopširno ali ne da mi se pisat cijela procedura paljenja kompa XD -Hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za početak očistite ga od prašine, ako već niste. Promjenite ventilator u napajanju jer probleme u napajanju izaziva baš on. Kad obavite to pokrenite jednu od Live CD verzija Linux distribucija (Ubuntu, Mint i sl.) Pregledajte vaš HDD Linuxom, uostalom, Linuxom možete testirati sav hardware i ako nešto bude neispravno Linux će vam to uredno javiti.
Srdačan pozdrav!
Pošto nemam nekog iskustva s linuxom što trebam,samo upaliti linux i vidjeti je li javlja grteške ili ima neki program za to.
P.S. Imam Backtrack 4 live usb-pretpostavljate zašto i pošto su mi to jedine funkcije koje sam koristio od linuxa možete li mi reć kako da provjerim hardware 
Evo vam link za Ubuntu. Backtrack je ipak za naprednije korisnike. Skinite ISO image i spržite ga na CD pomoću InfraRecorder. Podesite BIOS da je prvi boot DVD/CD Drive. U drive ubacite Ubuntu koji ste spržili, restartujte računar i pratite upute. Kada vam Linux otvori mogućnost Install/ Try , izaberite Try. Kada starta, Ubuntu ima čitav niz mogućnosti testiranja hardware-a. Probajte sami, ako vam ne bude išlo vidite ima li kakav savjet na www.youtube.com , mada smatram da za to neće biti potrebe.
Srdačan pozdrav!
ok,hvala puno