imam ga par mjeseci moj frend ima ocz vertex 2 od kada je izasao i nema niti jedan problem! Znaci spojis ga na intel sata kontroler(ako je moguce) ukljucis ACHI prije instalacije windowsa u biosu! kad se windowsi instaliraju instaliras Intel RST,iskljucis defrag i to je to! ostalo mozes po zelji znaci iskljucivanjem system restora i hybernacije dobijes na mjestu ali nije potrebno ako nezelis! Netrose se tako brzo meni je predviden rok do 2020 da ce trajat! Page fail nemoj iskljucivat barem ne do kraja neke igre ga zahtjevaju jedino ako imas vise od 4gb rama meni su neke znale izbaciti pa sam ukljucio opet! Kad sam kod kuce komp je upaljen stalno kad nisam nije eto tako nije bas 24/7 ali znao sam po 3-4dana ne gasit komp i nista se nije desilo!
imam ga par mjeseci moj frend ima ocz vertex 2 od kada je izasao i nema niti jedan problem! Znaci spojis ga na intel sata kontroler(ako je moguce) ukljucis ACHI prije instalacije windowsa u biosu! kad se windowsi instaliraju instaliras Intel RST,iskljucis defrag i to je to! ostalo mozes po zelji znaci iskljucivanjem system restora i hybernacije dobijes na mjestu ali nije potrebno ako nezelis! Netrose se tako brzo meni je predviden rok do 2020 da ce trajat! Page fail nemoj iskljucivat barem ne do kraja neke igre ga zahtjevaju jedino ako imas vise od 4gb rama meni su neke znale izbaciti pa sam ukljucio opet! Kad sam kod kuce komp je upaljen stalno kad nisam nije eto tako nije bas 24/7 ali znao sam po 3-4dana ne gasit komp i nista se nije desilo!
oh izvrsno, ima 8gb rama pa sam zato mislia, reci mi sta mislis kolika je idealna velicina pagefile-a za toliko rama?
ja sam sa 4gb stavio 450mb tek toliko da ima nesto i nemam problema vise, kod njega bi mogao i ugasiti sa 8gb rama mislim da nece biti problema!
ja sam sa 4gb stavio 450mb tek toliko da ima nesto i nemam problema vise, kod njega bi mogao i ugasiti sa 8gb rama mislim da nece biti problema!
ma ja sam ga ima ugasenog sa 8gb ali kad se komp ne gasi 20-ak dana sta je kod mene redovito , kad se uracuna masu programa koji mi konstantno rade, ostavljam tabove u chromeu upaljene , ne gasim visualstudio kad radim nesto u njemu itd... jos upalimbf3 uz to i eto ti veselja, 90% ugasi mi bf i izbaci error, a onda sam ugasia u windowsima te errore pa mi se bsod-a iduci put kad se napunila mema , pa sam sad stavia page na 2gb i ok je.
i evo vam slike sa sastavljanja, bacite oko:
http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=199&jumpto=2591014&sort=asc&view=flat
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
cek jesi uopce napravio upgrade firmwarea? to je prvo sta se uopce treba prvo napravit jer ima dosta ssd-ova koji imaju probleme, ali su ispravljeni sa novim verzijama firmwarea
:D, ja birao ;),a moglo se cable menegment jos bokun bolje slozit, al ono 5 uri smo radili i nisam bia od volje, da je moj pc ja bi ga danima picidlačia, to je sad druga stvar, prilicno uredno smo slozili s obzirom koliko smo vrimena potrosili.
cek jesi uopce napravio upgrade firmwarea? to je prvo sta se uopce treba prvo napravit jer ima dosta ssd-ova koji imaju probleme, ali su ispravljeni sa novim verzijama firmwarea
to cu mu rec da napravi cim ga iduci put pokrene kad rijesi ovaj problem.
Nisi ti kriv nego ovaj što ti je to radio. Valjda se prvo prouči što i kako se radi kada se dodaje ssd. Na ovom forumu i na net-u ima masu postova kako podesiti win7 da radi na ssd, što isključiti, što uključiti itd. Obavezno to napravite jer se nepotrebno skraćuje radni vijek ssd-a (defragmentacija, trim, hibernacija, page file, itd. itd.).
TRIM je pozeljan i ne skracuje radni vijek diska, iskljucivanje page filea nema veze s dugotrajnoscu diska nego samo s oslobadjanjem veceg "prostora" diska.
defragmentacija je nepotrebna, no nije dokazano da je stetna.
...sto se tice autorovog problema opcija turn off display postaviti na Never i onda se moze slobodno koristiti sleep (racunalo ne pada u hibernaciju).
na ovom linku se opisuje kako ukljuciti TRIM, a iskljuciti indeksiranje, superFetch i defragmentaciju da ne bi "sama" od sebe defragmentirala SSD.
http://software.benchmark.rs/how_to/how_to_ssd_optimizacija_windows_7
i onda se ljudi pale na SSD - koliko vidim ta tehnologija je još u povojima...živjeli mehanički HDD
Nemoj pisati bedastoće. Imam SSD i nebih nikada sistem vratio na HDD. Uopće nije za usporediti kvalitet rada na jednom u odnosu na drugi. Međutim, prije ikakvog spajanja SSD-a na MBO, pročitao sam masu preporuka što i kako. Ima linkova i na ovom forumu, samo se treba malo potruditi i pronaći ih.
Jel mogu taj ACHI upalit posli sta san instalira windows???
SSD se ne diže
Dobro je dok je SSD 
ne.. prije
ne.. prije
sta sad opet moran sve brisat pa nanovo instalirat??
ne.. prije
Ok aj fala ti :)
ne.. prije
Ovo mi ne zeli kad doden do ovog koraka kad triba kliknit modify na name nezeli mi to kliknit
Ovako ljudi sad san taman vidija u biosu i vec mi je bija stavljen na ahci mode tako da je to to ugl sad mi samo kazite sta bi jos triba iskljucit ili ukljucit :)
nebi trebao nista vise osim stavit najnoviji firmware na ssd, imas na stranicama proizvodata alat pomocu kojega se to radi
ok evo sad cu to :) i iskljucija san sad automatic defrag
Samo jel mi moze ko rec sta cu sa ovim intel RST-om za sta mi je to?
Samo jel mi moze ko rec sta cu sa ovim intel RST-om za sta mi je to?
Daj pogledaj na ovom linku i idi korak po korak: LINK
Kako cu vidit dali je taj trim ukljucen?
Ja to utipkan i pise mi the FSUTIL utility requires that you have administrative privileges
sta cu sad?
Ok fala ti ukljuceno mi je to :) fala svima na pomoci :)))
mislim da ti to nije do ssd-a nego do matične.
asus p67 sabertooth ima problema sa vuđenjem iz sleep moda.
ako je prošlo više od 15 min u sleepu onda nema bootanja.
jesi oc-ao proc? ako nisi trebaš još isključit neku opciju u BIOS-u: