SSD se ne diže

poruka: 61
|
čitano: 7.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: SSD se ne diže

imam ga par mjeseci moj frend ima ocz vertex 2 od kada je izasao i nema niti jedan problem! Znaci spojis ga na intel sata kontroler(ako je moguce) ukljucis ACHI prije instalacije windowsa u biosu! kad se windowsi instaliraju instaliras Intel RST,iskljucis defrag i to je to! ostalo mozes po zelji znaci iskljucivanjem system restora i hybernacije dobijes na mjestu ali nije potrebno ako nezelis! Netrose se tako brzo meni je predviden rok do 2020 da ce trajat! Page fail nemoj iskljucivat barem ne do kraja neke igre ga zahtjevaju jedino ako imas vise od 4gb rama meni su neke znale izbaciti pa sam ukljucio opet! Kad sam kod kuce komp je upaljen stalno kad nisam nije eto tako nije bas 24/7 ali znao sam po 3-4dana ne gasit komp i nista se nije desilo!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 20:37 (CroVandal).
15 godina
CroVandal kaže...

imam ga par mjeseci moj frend ima ocz vertex 2 od kada je izasao i nema niti jedan problem! Znaci spojis ga na intel sata kontroler(ako je moguce) ukljucis ACHI prije instalacije windowsa u biosu! kad se windowsi instaliraju instaliras Intel RST,iskljucis defrag i to je to! ostalo mozes po zelji znaci iskljucivanjem system restora i hybernacije dobijes na mjestu ali nije potrebno ako nezelis! Netrose se tako brzo meni je predviden rok do 2020 da ce trajat! Page fail nemoj iskljucivat barem ne do kraja neke igre ga zahtjevaju jedino ako imas vise od 4gb rama meni su neke znale izbaciti pa sam ukljucio opet! Kad sam kod kuce komp je upaljen stalno kad nisam nije eto tako nije bas 24/7 ali znao sam po 3-4dana ne gasit komp i nista se nije desilo!

oh izvrsno, ima 8gb rama pa sam zato mislia, reci mi sta mislis kolika je idealna velicina pagefile-a za toliko rama?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

ja sam sa 4gb stavio 450mb tek toliko da ima nesto i nemam problema vise, kod njega bi mogao i ugasiti sa 8gb rama mislim da nece biti problema!

15 godina
CroVandal kaže...

ja sam sa 4gb stavio 450mb tek toliko da ima nesto i nemam problema vise, kod njega bi mogao i ugasiti sa 8gb rama mislim da nece biti problema!

ma ja sam ga ima ugasenog sa 8gb ali kad se komp ne gasi 20-ak dana sta je kod mene redovito , kad se uracuna masu programa koji mi konstantno rade, ostavljam tabove u chromeu upaljene , ne gasim visualstudio kad radim nesto u njemu itd... jos upalimbf3 uz to i eto ti veselja, 90% ugasi mi bf i izbaci error, a onda sam ugasia u windowsima te errore pa mi se bsod-a iduci put kad se napunila mema , pa sam sad stavia page na 2gb i ok je.

i evo vam slike sa sastavljanja, bacite oko:

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=199&jumpto=2591014&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 21:27 (athlon64).
16 godina
Super slozena konfa! Komponente su odlicno odabrane!
16 godina
neaktivan

cek jesi uopce napravio upgrade firmwarea? to je prvo sta se uopce treba prvo napravit jer ima dosta ssd-ova koji imaju probleme, ali su ispravljeni sa novim verzijama firmwarea

15 godina
CroVandal kaže...
Super slozena konfa! Komponente su odlicno odabrane!

:D, ja birao ;),a moglo se cable menegment jos bokun bolje slozit, al ono 5 uri smo radili i nisam bia od volje, da je moj pc ja bi ga danima picidlačia, to je sad druga stvar, prilicno uredno smo slozili s obzirom koliko smo vrimena potrosili.

badboycro kaže...

cek jesi uopce napravio upgrade firmwarea? to je prvo sta se uopce treba prvo napravit jer ima dosta ssd-ova koji imaju probleme, ali su ispravljeni sa novim verzijama firmwarea

to cu mu rec da napravi cim ga iduci put pokrene kad rijesi ovaj problem.

14 godina
protjeran
Jura iz druge galaksije kaže...

Nisi ti kriv nego ovaj što ti je to radio. Valjda se prvo prouči što i kako se radi kada se dodaje ssd. Na ovom forumu i na net-u ima masu postova kako podesiti win7 da radi na ssd, što isključiti, što uključiti itd. Obavezno to napravite jer se nepotrebno skraćuje radni vijek ssd-a (defragmentacija, trim, hibernacija, page file, itd. itd.).

TRIM je pozeljan i ne skracuje radni vijek diska, iskljucivanje page filea nema veze s dugotrajnoscu diska nego samo s oslobadjanjem veceg "prostora" diska.

defragmentacija je nepotrebna, no nije dokazano da je stetna.

...sto se tice autorovog problema opcija turn off display postaviti na Never i onda se moze slobodno koristiti sleep (racunalo ne pada u hibernaciju).

na ovom linku se opisuje kako ukljuciti TRIM, a iskljuciti indeksiranje, superFetch i defragmentaciju da ne bi "sama" od sebe defragmentirala SSD.

http://software.benchmark.rs/how_to/how_to_ssd_optimizacija_windows_7

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 22:51 (Budokai).
17 godina
neaktivan
smirnoff kaže...

i onda se ljudi pale na SSD - koliko vidim ta tehnologija je još u povojima...živjeli mehanički  HDD{#}

Nemoj pisati bedastoće. Imam SSD i nebih nikada sistem vratio na HDD. Uopće nije za usporediti kvalitet rada na jednom u odnosu na drugi. Međutim, prije ikakvog spajanja SSD-a na MBO, pročitao sam masu preporuka što i kako. Ima linkova i na ovom forumu, samo se treba malo potruditi i pronaći ih.

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

Jel mogu taj ACHI upalit posli sta san instalira windows???

14 godina
protjeran
SSD se ne diže

SSD se ne diže

Dobro je dok je SSD {#}

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

ne.. prije

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

ne.. prije

sta sad opet moran sve brisat pa nanovo instalirat??

16 godina
Mozes i kasnije pogledaj teme na forumu imas tocan postupak kako ja sam na poslu pa nemogu trazit sad!
15 godina
neaktivan
PITBULL kaže...
skank666 kaže...

ne.. prije

how to enable AHCI in win7

16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Mozes i kasnije pogledaj teme na forumu imas tocan postupak kako ja sam na poslu pa nemogu trazit sad!

Ok aj fala ti :)

16 godina
neaktivan
generic9974 kaže...
PITBULL kaže...
skank666 kaže...

ne.. prije

how to enable AHCI in win7

Ovo mi ne zeli kad doden do ovog koraka kad triba kliknit modify na name nezeli mi to kliknit

16 godina
neaktivan
SSD se ne diže

Ovako ljudi sad san taman vidija u biosu i vec mi je bija stavljen na ahci mode tako da je to to ugl sad mi samo kazite sta bi jos triba iskljucit ili ukljucit :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nebi trebao nista vise osim stavit najnoviji firmware na ssd, imas na stranicama proizvodata alat pomocu kojega se to radi

16 godina
neaktivan
SSD se ne diže

ok evo sad cu to :) i iskljucija san sad automatic defrag

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD se ne diže

Samo jel mi moze ko rec sta cu sa ovim intel RST-om za sta mi je to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PITBULL kaže...

Daj pogledaj na ovom linku i idi korak po korak: LINK

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
16 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
PITBULL kaže...

Daj pogledaj na ovom linku i idi korak po korak: LINK

Sve to da napravin?

16 godina
Nemoras sve pogledaj moj prvi post na ovoj stranici ja sam to nabrojano napravio i nemam problema samo provjeri dali je trim ukljucen! Ssd je uglavnom plug and play ovo sve drugo je da se Optimizira i izvuce maksimum ako je ssd ispravan i firmware je uredu nebi trebao imati nekih problema naravno neces ga koristiti za torrente pa i namjerno ga trosit ali ovo ostalo je uopce nepazim ima 3godine garancije pa ako i krepa poslije tog roka ionako ce biti noviji i bolji modeli doatupni!
16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Nemoras sve pogledaj moj prvi post na ovoj stranici ja sam to nabrojano napravio i nemam problema samo provjeri dali je trim ukljucen! Ssd je uglavnom plug and play ovo sve drugo je da se Optimizira i izvuce maksimum ako je ssd ispravan i firmware je uredu nebi trebao imati nekih problema naravno neces ga koristiti za torrente pa i namjerno ga trosit ali ovo ostalo je uopce nepazim ima 3godine garancije pa ako i krepa poslije tog roka ionako ce biti noviji i bolji modeli doatupni!

Kako cu vidit dali je taj trim ukljucen?

16 godina
Otvoris cmd pa utipkas fsutil behavior query disabledeletenotify Ako je rezultat 0 onda je ukljucen!
16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Otvoris cmd pa utipkas fsutil behavior query disabledeletenotify Ako je rezultat 0 onda je ukljucen!

Ja to utipkan i pise mi the FSUTIL utility requires that you have administrative privileges

sta cu sad?

16 godina
Pokreni cmd kao admin desni klik na njega i run as admin
16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Pokreni cmd kao admin desni klik na njega i run as admin

Ok fala ti ukljuceno mi je to :) fala svima na pomoci :)))

17 godina
protjeran
SSD se ne diže

mislim da ti to nije do ssd-a nego do matične.

asus p67 sabertooth ima problema sa vuđenjem iz sleep moda.

ako je prošlo više od 15 min u sleepu onda nema bootanja.

jesi oc-ao proc? ako nisi trebaš još isključit neku opciju u BIOS-u:

imaš više ovdje

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice