Skylake,problemi sa memorijom

poruka: 19
|
čitano: 1.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle.sam naslov govori o cemu je stvar,.....Iako sam imam problema sa tim,....radi se o rusenju windowsa uzrokovane greskama memorije,,,,a opet sama memorija je ispravna...kod mene je sljedeci slucaj......4x4gb HyperX 2133Mhz.....ubacim memoriju u 2 i 4 slot,,,,,sve sljaka dakle 2x4 gb........ubacim ta ista dva modula u 1 i 3,,,,,sve sljaka.....zamijenim module uzmem druga dva,,,,,,isto napravim sve,,,,sve sljaka....kad ubacim sve cetiri,,,,ode sve u pm.....windowsi se podignu i bilo koji program pokrenem,,,,,BSOD.....Nadogradjivao sam UEFI zadnja verzija,,,,,zamijenio plocu ,istu naravno,,,,(Asus Z170-P)....nista sve opet isto....kontaktirao sam Asus,Kingstone......prvi su mi rekli da mozda procesor nije dobro nalegao ,pa da ga hladnjak pritisce previse pa memorijski kontroler neradi kako treba,...drugi pak kazu ako je memorija neispravna da ima posaljem ,pa ce mi poslati novu,,,,,,a memorija radi 100% testirao svu,,,,,

Dosta ljudi imaju probleme sa ovim,netko malo drugaciji,nekome radi samo  1 modul.......da li je itko imao slicnih iskustava....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jesi li aktivirao XMP profil? Ako ne, u UEFI-ju postavi RAM pod XMP profil i testiraj stabilnost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Testirano na sve moguce nacine.....XMP,.....cak sam spustao brzinu memorije na 1866,p na 1600.....nista...stalno isto.....kad koristim dva modula mogu raditi sta god hocu....xmp on......nebitno koji set.....samo kad su sva cetiti modula ustekana....ode sve u krc

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Skylake,problemi sa memorijom
Yellow man kaže...

Testirano na sve moguce nacine.....

Stavi sva četiri memorijska modula, load BIOS defaults (ako si imao neke promjene vezano uz ulazno izlazne jedinici to vrati - npr ACPI i sl.)

Link - skini koji hoćeš (ISO za prženje na DVD ili za kreiranje bootabilnog USB-a) - BIOS mora omogućiti boot za legacy uređaje

Pokreni i pusti sat-dva da odvrti do kraja (sa sva četiri modula) vidi na kojem mjestu u memoriji radi greške -> ovo ti govori na kojem modulu je kvar (ako ga ima)

Ako znaš što radiš, pokušaj za mrvicu dignuti napon (0.05V) pa provjeri još jednom. Jedan od češćih problema je pri radu sa 4 modula memorije jer matična ne može osigurati dovoljno stabilno napajanje.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
17 godina
neaktivan

Memorija testirana vise puta.....sve ok...kad ih testiram odvojeno.....kad testiram sva cetiri modula zajedno....milion gresaka nadjem,,,,

Sto se tice napajanja memorije,najednom forumu je lik rekao da je podigao napon sa 1,2v na 1,35......i da mu sve sljaka....ali s obzirom da Skylake procesori imaju mem.kontroler na sebi povisivanjem napona moze se proc zeznuti....mada i sama ddr3l memorija radi na tom naponu,,,,,budem probao...

13 godina

Prika znam da se hvatam za slamku ovdje, ali da pogledaš pinove od socketa da nije neki savijen ? Slično sam i ja imao na staroj konfi, ubio sam se testirajuć i na kraju sam tek skontao da je jedno malo govno doslovno sralo po cijelom sustavu...I da obavezno pogledaj da ti proc i hladnjak fino leže...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 15:12 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Za početak bi bilo najjednostavnije testirati drugi set RAM-a 4x4. Taj RAM koji imaš, ako je moguće testirati u drugoj ploči.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 15:14 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prije nekoliko trenutaka dobio sam mail od Asusa....tj korisnicke sluzbe.....ukratko doticna serija memorije tj po serijskom broju nije kompatibilna sa mojom plocom.....FUCK

Dobio sam i listu memorije koja je,,,,,Proizvodjac,model serijski broj kapacitet.....bas imam srece pa moja memorija nije kompatibilna.....bas fino.....

15 godina

I ja sam o tome mislio ali isto tako znam da se na listi kompatibilne memorije nalazi samo memorija koja je testirana da radi sa tvojom pločom. Što ti drugo preostaje već da zamijeniš RAM.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Kad smo već kod toga, gdje naći lisu sa kojim memorijama je kompatibilna ploča? Isti slučaj je bio i kod frenda, memoriju platio 2000 kuna i također se pojavljuje BSOD...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa pise valjda na svakoj stranici od modela ploce! Jbte neki kao da spavaju 20g...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina

Znaš, može se i lijepo i kulturno reći gdje da pogledam. I ja dobijem 200 puta isto isto pitanje pa svejedno nisam drzak prema ljudima. Svjedeno hvala na odgovoru ;)

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Yellow man kaže...

Prije nekoliko trenutaka dobio sam mail od Asusa....tj korisnicke sluzbe.....ukratko doticna serija memorije tj po serijskom broju nije kompatibilna sa mojom plocom.....FUCK

Dobio sam i listu memorije koja je,,,,,Proizvodjac,model serijski broj kapacitet.....bas imam srece pa moja memorija nije kompatibilna.....bas fino.....

Ček, kako misliš po serijskom broju ? Ja imam 2x8Gb hyperX na z170 maximus hero i nemam nikakvih problema sa BSOD-om

Stjepanj kaže...
Pa pise valjda na svakoj stranici od modela ploce! Jbte neki kao da spavaju 20g...

Isto tako netko nezna što je VESA nosač   i četiri rupe na poleđini monitora

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 16:34 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran
Znam ja sta je vesa nosac vec me zanimalo dali pase svaki, da nebi fulao! No svejedno bila je dobra moram priznati!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
neaktivan
Da
17 godina
neaktivan

Dakle....http://www.asus.com/Motherboards/Z170-P/HelpDesk_QVL/  

Dakle Part No. to je u pitanju  ,,,,,,

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 21:55 (Yellow man).
15 godina

Znači QVL ipak ima nekog smisla..... Hvala na informaciji. Uskoro slažem novu mašinu, pa ću se držati liste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Znači QVL ipak ima nekog smisla..... Hvala na informaciji. Uskoro slažem novu mašinu, pa ću se držati liste.

Evo jutros sam malo listu pregledao,...cca dvije trecine memorije nije komptibilno sa mojom plocom.......to se zove peh.......sto je najsmijesnije,2x4gb nekompatibilne memorije radi najnormalnije na mojoj ploci,samo ako dodam jos dva 'keksa'......sipak.....

E moj Asus.....trebao sam neku Gigabyte-icu uzeti....

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 10:58 (Yellow man).
16 godina
neaktivan
Yellow man kaže...

Evo jutros sam malo listu pregledao,...cca dvije trecine memorije nije komptibilno sa mojom plocom.......to se zove peh.......sto je najsmijesnije,2x4gb nekompatibilne memorije radi najnormalnije na mojoj ploci,samo ako dodam jos dva 'keksa'......sipak.....

E moj Asus.....trebao sam neku Gigabyte-icu uzeti....

Ta lista samo znači da je proizvođač matične testirao dotičnu memoriju sa dotičnom pločom. To uopće ne isključuje mogućnost da i neka druga memorija koja nije na listi ispravno radi.

Npr. na kompatibility listi moje matične nije memorija koju ja koristim. Imam 4 komada i uredno rade.

Ako si siguran da je sav HW u potpunosti ispravan i ispravno umetnut, uvjeren sam da možeš sitnim podešavanjima (napon na memoriji, timing .. ) natjerati memoriju da proradi.

Da li ti je BIOS zadnji?

Ako ništa od toga, ne znam da li si u mogućnosti vratiti memoriju i uzeti drugu

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice