Škljocanje HDD

poruka: 4
|
čitano: 2.415
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Škljocanje HDD

Pozdrav. Imam Laptop asus k72jt. svakih 20 do 30 sekundi čujem neko škljocanje hard diska... da li je to normalno, posto se nije čulo kad je laptop bio nov.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Škljocanje HDD

Škljocanje kao  riža ili vise kao citanje podataka?

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Škljocanje HDD

meni to zvuči ko preagresivna energy managment opcija u firmware-u HDDa. Čini mi se da sam negdje čitao da od nje 'boluju' neki WD diskovi za laptope.

Uglavnom to je zvuk koji radi glava za čitanje dok se parkira i osim što se čuje nebi trebalo biti nikakvih posljedica.

S druge strane, jedan moj (pra)stari disk je nakon par godina korištenja počeo kloptat-škljocat i dok je to radio sve bi se smrzlo na kompu. Nakon nekog vremena je otišao u vječna lovišta, pokoj mu u duši.

Dakle, ako osim škljocanja nema nikakvih drugih simptoma (provjeri ga npr sa HD tune pro ili sličnim alatom da vidiš stanje SMART-a) sve ti je ok.

Ako ima nekih drugih problema, vrijeme je za full backup i reklamaciju dućanu gdje si ga kupio.

Sretna Nova godina !!! ----- Nema na čemu! --| Google is your friend |--
14 godina
neaktivan
Škljocanje HDD

Da ... prvo updateaj firmware, stavi najvnoji verziju ako već nemaš i onda pogledaj kakvo je stanje sa nekim programom koji podržava SMART.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice