Shema brojača sa JK flip-flop-ovima

poruka: 4
|
čitano: 1.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Draki forumaši 

Imam problem, dobio sam zadatak od profesora uraditi shemu dekadnog brojača realiziranog sa JK flip-flop-ovima, ali tako da broji slj. dekadne znamenke: 0-1-2-3-6 pa pik ponovo i tako u krug. Mora preksočiti 4-5-7 , pošto u binarnom obliku mogu ove sve brojeve napisati sa tri bita koristio bi tri JK flip-flop-a. Pobuda JK flip-flop-ova mora biti paralelna, išao sam na fazon sa logičkim kolima ali već patim se tri dana a još malo mi je ostalo i mislim da neću jednostavno ovo riješit. Pa molim ako ima netko kakvu ideju rado bi je pogledao, te ako želi netko pomoći mnogo mu unaprijed hvala.

Evo što sam ja sve odgonetnuo:

P.S. Ovaj rad ovisi mi o zaključnoj ocjeni, ali to je sad nebitno.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Izvinjavam se nije mi htjelo uplodaovati sliku koju sam "umjetnicki" naskrabo u paintu, to su bili dijagrami izlaza svakog JK flip-flopa u vremenskoj domeni, niš sori suta ću ponovo oprobat.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sta je rec nitko se nerazumije u brojače?

Molim vas pomozite ostaje mi samo jos jedan dan razmisljanja?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Shema brojača sa JK flip-flop-ovima

Nista, nisam uspio sam uraditi shemu. Uradio sam je uz pomoc profesora ali kvaka je bila u necemu sasvim drugome. Ustanovili smo da kasnimo sa gradivom iz jednog drugog predmeta, a u tom gradivu obučavane su metode rijesavanja brojaca sa "složenijim radom".

Vama sve jedno hvala, izvinjavam se sto sam promasio temu. Sad neznam sta moderatore treba zamolit da maknu temu ili sta?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 16:53 (Newton).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice