Samsungov SSD smrzava

poruka: 9
|
čitano: 1.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Samsungov SSD smrzava

Prije mjesec dana sam kupio novu konfiguraciju (pod moj PC) sa Samsungovim 64 GB ssd-om, 830 series.

Prvih tjedan dana je proteklo u redu, bio sam oduševljen brzinom kompa.

Onda su počeli problemi, jednog dana je sve jednostavno stalo, nije se mogao ni restartat komp, tek nakon što sam držao power prekidač stisnut 5-6 sekundi windowsi su se restartali. Nakon toga je sve normalno radilo neko vrijeme pa se opet ponovilo.
Prvotno sam mislio da je problem u ramu, jer sam na netu naišao na iskustva korisnika koji su tvrdili da im Corsair ram nije kompatibilan sa Samsungovim ssd-om. Nabavio sam G-Skillov 4 GB ram i stavio njega umjesto trenutnih 2x4 GB Corsair.
Komp je smrznuo nakon 15-ak minuta.

Sama blokada se dešava nasumično, pri surfanju, igranju, u idle stanju...nema nekog pravilnog uzorka. Također nekad zna proći i 2-3 dana, a nekad se desi po 5 puta dnevno.

Zanima me da li je itko imao iskustva sa nečim ovakvim?
I ima li pomoći dakako?

Windowsi su sedmica proffesional, ser. pack 1, 64 bitni, ssd radi u AHCI-u

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsungov SSD smrzava

Imas garanciju na ssd? Pretpostavljam da imas. Ako imas viska vremena i neki hard, probaj winse na novi hard instalirat pa radit "bez" ssd-a , pa vidi jel se problem pojavlja i na hardu. 
U slucaju da da, vjerojatno ssd "odlazi", pa ga reklamiras. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsungov SSD smrzava

Heh, da je bar tako jednostavno.

SSD mi je donio rođak iz USA, ništa od reklamacije.

14 godina
Jesi probao sta ti je kolega preporucio?
Werdum Combat Team
15 godina
neaktivan

nisam još, nitko od poznanika nema sata hard disk za posudit.

u slučaju da budem mora kupovat novi, WD Caviar Blue ili nešto drugo? (znam da nije tema al kad je već došlo do toga...)

14 godina
Dobar je wd blue, ak ti je ssd u banani uzmi tog wd-a....
Werdum Combat Team
14 godina
neaktivan
Samsungov SSD smrzava

Probaj nekoga uzicat susjeda ili nesto... Mene je sad trta za tvoj ssd, a cijeli zivot bio pred njih, tako mlad :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsungov SSD smrzava

Evo samo da se zna, SSD je u redu, matična je izvor problema. + za Samsung, veliki minus za Gigabyte.

Jel zna itko jel ADM stvara probleme kod reklamacije? Matična je pod garancijom.

0 0 hvala 0
17 godina

Zašto bi bilo problema ako garancija pokriva kvar? Zamijenit će ju bez problema, nemaš brige.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice