Resetiranje računala i BSOD

poruka: 12
|
čitano: 6.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

sestra ima problema sa cestim resetiranjem racunala i BSOD-om.

Racunalo se resetira u radu i kada se nista na racunala neradi, nekada se resetira svakih par minuta.

Na racunalu je bio XP, a sada je Vista, dogadja se na oba windowsa.

Evo par slika..

http://img188.imageshack.us/gal.php?g=img0641kc.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Resetiranje računala i BSOD

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,ti može značiti puno toga,no uglavnom,ti se

odnosi na drivere,vezane uz pojedini hardware!

Potrebno ti je izvršiti update drivera!

U safe modu bi trebao isključiti sve startup programe!

Probaj onda upaliti!Ne bi ti se trebalo više rušiti!

Sada postepeno uključivaj program,po program,koji su

prethodno,bili postavljeni(po"defaultu"),kao startup!

Kada uključiš pojedini program,pričekaj malo,da se u potpunosti pokrene,

ako ti tada Windowsi puknu-ETO TI RJEŠENjA-kvar se nalazi u

driveru,zadnjeg programa kojeg si pokrenuo!

Jako vole zezati driveri grafulje i miša!

Kada otkriješ"bolesnika",zamjeni ga ili izvrši update!

Jako je dobro instalirati SP3,naravno u safe modu ako ne možeš!

Probaj,pa javi!

Ikominator
16 godina
neaktivan

Gotovo svaki put dok se resetira pokaze drukciji razlog u BSODU.

Dok sam isao na Windows Update resetirao mi se, kada se upalilo racunalo opet sam isao na update i opet se resetirao.

Sada cu opet probat pa javim

15 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...

Gotovo svaki put dok se resetira pokaze drukciji razlog u BSODU.

Dok sam isao na Windows Update resetirao mi se, kada se upalilo racunalo opet sam isao na update i opet se resetirao.

Sada cu opet probat pa javim

Care nemoj vršiti update,kada ne možeš!

U safe modu Isključi sve Startup programe i Windows update!

Tek onda upali Windowse normalno!

Tada Pokreni drivere manualno i sistemom eliminacije,češ

(kada windowsi)padnu,znati šta ga zeza!

Ako ne znaš uključivati-isključivati startup programe,

skini si bilo koji TuneUp Utilites!

Ikominator
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2009 16:28 (Ikominator).
16 godina
neaktivan

Komp je kod majstora, a on kaze da je vjerojatno virus u BIOS uso, tak je sestra rekla.

Sad neznam jel je tak ili ne

15 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...

Komp je kod majstora, a on kaze da je vjerojatno virus u BIOS uso, tak je sestra rekla.

Sad neznam jel je tak ili ne

Ma da,kako da ne,virus u BIOSU,pa naravno,stara"majstorska" fora!

Vidjeti češ koliko če te oderati!

A i da je,šta ti on može napraviti osim da ti izvadi bateriju-koliko to može koštati???

Jedino ako nešta usere,pa ti kaže da je morao flashati BIOS!

Sve varalice i lopovi......

Ikominator
16 godina
neaktivan

Evo redoslijeda ;

Računalo je doslo s popravka nakon "stavljanja novog BIOSA"..

S -20 je majstor unesao komp u kucu gdje je +25 i odmah ga je ustekao i upalio, pa se kompu srusio sustav..

Sve privatne slike, muziku i video je formatirao s diska jer je rekao da se virus zavukao i na d disk.  Za rusenje sustava je rekao da je riknuo hard disk.

Odnesao je komp na jos tjedan dana i ugradio mu je novi disk od 320GB jer kaze da ovaj sto je u njemu bio da to nista ne valja, da nezna zasto je to uopce bilo ugradjeno u taj komp

Platili smo mu za disk i nekih 200 kuna za posao, da bi nakon sto smo sve platili rekao da mozda nije problem u disku nego u maticnoj ploci, kaze da je cijena oko 1400 kuna, to nismo uzeli i platili.

Instalirao je XP besplatno i nije dao garanciju za hard disk, nego je rekao da ako ce trebat da je kod njega.

Jel to sve normalno ili ?

Meni se cini da nije

17 godina

nije normalno ;) jer pravi majstor provjerava svaki dio na koji sumnja posebno i iscrpno tipa: možda je disk pa pukne testove (preko hiren's boot-a npr ili micro scope-a) pa ako nije disk idemo dalje a ovo je kvazi majstor. i da traži da ti vrati disk i sve što ti je bitno probaj spasiti dobar program za to ti je Get Data Back i moraš sam obratiti pažnju ako budeš vraćo dali je NTFS iliFAT32 datotečni sustav ;)

16 godina
neaktivan
fredii kaže...

nije normalno ;) jer pravi majstor provjerava svaki dio na koji sumnja posebno i iscrpno tipa: možda je disk pa pukne testove (preko hiren's boot-a npr ili micro scope-a) pa ako nije disk idemo dalje a ovo je kvazi majstor. i da traži da ti vrati disk i sve što ti je bitno probaj spasiti dobar program za to ti je Get Data Back i moraš sam obratiti pažnju ako budeš vraćo dali je NTFS iliFAT32 datotečni sustav ;)

Dao mi je disk, sad jeli pokvaren ili nije neznam.. Slike i to se mogu vratiti s tim programom ?

17 godina

taj program će ti vratiti sve živo ;) i možeš pregledati vraćene podatke ;) jako je jednostavan za uporabu skini s torrenta i to je to zadnja verzija ti je 4.0.0 :) inače i sa poprilično smrdanih diskova se mogu vratiti podaci (disk koji sam rpije 5 god otvorio i cilindar mu išarao s šarafcigerom radio je i program je spasio podatke) kad spasiš sve što je bitno probaj staviti nešto na njega pa ćeš vidjeti ali prvo ga formatiraš i to je to . Nadam se da ćeš uspijeti javi kako je prošlo ;)

16 godina

Tako je i meni reko da mi je otišo CPU (strujni udar) pa mi zamjenio x2 jezgreni za ovo trenutačno *ranje što imam...Reko starom da je ili virus ili strujni udar,a trebalo samo matičnu promjenit,a sad čekaj pare neke ili starce nagovori da ti kupe novi komp ili ako ti se više isplati promjeniš matičnu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da vidiš kakav sam šok danas doživio..

Dođem ja iz gostiju i normalno odma palim kompjuter (svoj), kad ono nećeee!?!?!?!?

Imam ono delux kučište sa ekranom, reko možda je napajanje otišlo već sam se oprostio s ovim kučištem i sav sretan, reko idem sutra po novo,..

Ali je onda veselje splasnulo, stari je malo šarafao i vidio da žićica koja povezuje gumb za paljenje kompa i matičnu ploču da nije spojeno, spoji on i komp upali Izlanuo se

I tak si ja sad nebudem kupio novo kučište i napajanje već samo HDD.. Smijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice