Raid 1

poruka: 4
|
čitano: 1.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Raid 1

Pozdrav svima i hvala na pomoći.

Zna li netko da li može WD2500BEVT-00A23T0 raditi u Raid1 modu. U pitanju je 2,5 inčni disk i trebam ga postaviti na specijalni ugradbeni računar (advancetech IPPC-6192A). Kada postavim diskove, konfigurišem RAID1, računar radi sporo )instalacija WIN7 pro traje nekih 4-5 sati, a podizanje istog nešto preko 30min). Probao sam postaviti dva WD5000AADS diska i konfiguriso isto i sve proteklo normalno )instalacija završila za nekih 20min), ali na ovim malim traje duuuuugo.

hvala svima na bilokakvoj pomoći.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Raid 1
memo_nn kaže...

Pozdrav svima i hvala na pomoći.

Zna li netko da li može WD2500BEVT-00A23T0 raditi u Raid1 modu. U pitanju je 2,5 inčni disk i trebam ga postaviti na specijalni ugradbeni računar (advancetech IPPC-6192A). Kada postavim diskove, konfigurišem RAID1, računar radi sporo )instalacija WIN7 pro traje nekih 4-5 sati, a podizanje istog nešto preko 30min). Probao sam postaviti dva WD5000AADS diska i konfiguriso isto i sve proteklo normalno )instalacija završila za nekih 20min), ali na ovim malim traje duuuuugo.

hvala svima na bilokakvoj pomoći.

B - 2,5"

E - Mobile / WD Scorpio

V - 5400 RPM sa 8 MB cache

T - SATA 3 Gb/s (Mobile)

A - 3,5"

A - Desktop / WD Caviar

D - 5400 RPM sa 32 MB cache

S - SATA 3 Gb/s

Kao što vidiš tvoj 2,5" disk ima manje cache-a, sad da li to može toliko utjecati na performanse ne znam.

Prvo sam pomislio da ti se ovaj od 3,5" vrti na 7.200 RPM i da je zbog toga brži, ali sad vidim da nije to u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 15:56 (Matozan).
15 godina
Raid 1

kada isključim raid u biosu i instaliram win na samo jedan od ovih malih ide super, ali problem je u raid-u. Tada sve radi sporo.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Raid 1

riješeno

hvala svima na pomoći, ispalo je da je jedan od diskova bio loš (oba su nova) i da je to razlog sporosti.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice