Radeon XFX R 280x DD - Black screen + tearing

poruka: 7
|
čitano: 982
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Radeon XFX R 280x BE DD - Black screen + tearing

Pozdrav,

Dakle imam Radeonku XFX R 280x Black edition DD...

Situacija 1:

- Latest driveri, u windowsima 8.1 desava mi se tearing povremeno ( onak zazmiga odredeni dio ekrana ), kad sam nekoj igri vrlo brzo

mi se stvori black screen (monitor ode u standby ) cuje se repeat zadnjeg zvuka koji traje par sekundi i tako ostane... Moram ga rucno UGASITI pa opet upaliti.

ALI: kad clock smanjim na 900Mhz sve radi najnormalnije, niti se crasha u igrama niti imam ikakvih tearinga ili artifacta...

Situacija 2:

- Stariji driveri, sve radi ok na default clocku u windowsima. Igre mogu igrati duze nego u prvoj situaciji ali ishod je isti... Black screen...

Radio sam prvo Memtest i prime 95 da izbacim CPU / RAM / MBO - sve je proslo nakon 24h testiranja skroz uredno bez gresaka... Dakle to bi izbacio...

Napajanje koje imam je ANTEC true power classic 750W.

Temperature su ok...

Napajanje bi trebalo biti dostatno - da li je moguće da je graficka neispravna i da ne moze izdrzati default clock opterecenje, nego tek kada smanjim sa 1080 na 900Mhz, isto tako smanjim i memoriju od GPU na 1400MHz.

Pa evo ako netko ima kakvih savijeta dobro bi doslo...

lp,
D

0 0 hvala 0
16 godina

Imaš već otvorenu temu pa odgovor potraži tamo: http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/testiranje-stabilnosti-ispravnosti-graficke/101572.aspx

Mislim ipak da je GPU neispravna. Ako imaš garanciju, vrati je nazad.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ja problema nikakvih nemam sa tom grafičkom. Moja je Black edition ako ima kakve razlike u komponentama.

Jednom mi se zamrzlo sve i monitor je bio pun bijelih crta, ali zvuk je normalno išao. 
To je bilo bez ikakvog opterećenja, samo je Foobar bio otvoren.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Radeon XFX R 280x BE DD - Black screen + teari

Probaj dodati 25mV ili ako ne upali 50mV pa onda testiraj i vidi hoće li bit ok na stock taktovima.

11 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Imaš već otvorenu temu pa odgovor potraži tamo: http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/testiranje-stabilnosti-ispravnosti-graficke/101572.aspx

Mislim ipak da je GPU neispravna. Ako imaš garanciju, vrati je nazad.

Ok, tnx - probam testove sve napravit iako velim... u default clocku nemre ni u windowsima izdrzat...

chutac kaže...

Ja problema nikakvih nemam sa tom grafičkom. Moja je Black edition ako ima kakve razlike u komponentama.

Jednom mi se zamrzlo sve i monitor je bio pun bijelih crta, ali zvuk je normalno išao. 
To je bilo bez ikakvog opterećenja, samo je Foobar bio otvoren.

Ermmm - Meni se te bijele crte dese pod normalno ako nisam u igri i default clockovi su! Zvuk u tom slucaju normalno ide i nakon par sekundi stane i moram restart.

Inace kad sam u igri desi se black screen.

itomic009 kaže...

Probaj dodati 25mV ili ako ne upali 50mV pa onda testiraj i vidi hoće li bit ok na stock taktovima.

Radije ne bi nista OC-ao... Graficka je dovoljno jaka i tvornici clockana tak da nema smisla dodavat ista... + Imam garanciju pa se ne zelim igrat, samo eto problem mi je precudan pa trazim misljenja da vidim dal je sigurno grafa...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ermmm.... Pustio sam FurMark - Sve radi normalno...

Stvarno ne kužim... Na koji način da vidim dal ga nekaj muci onda???

P.S. U prilogu fotka - pokrenuo sam FurMark + Prime 95, pa da vidite temp i ostalo...

Normalno se vrti sve, tako da stvarno ne razumijem kaj moze bit problem... Isto tak mislim da Napajanje daje dovoljno snage...

Dakle stress testovi su ok, a dese mi se black screenovi u igrama, isto kao sto mi se zna crashat dok normalno surfam...

Imam win 8.1. sve je oriđiđi tak da ne bi s nicim trebalo biti problema - uključujući i igre...

Slika -> http://tinypic.com/r/2h4l4j7/8

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 12:49 (FLeGMa987).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Radeon XFX R 280x DD - Black screen + tearing
Furmark nije direct3d test zato tamo sve i radi! Nosi na garanciju!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice