Racunar nece da mi se upali(znaci nikako) pls help

poruka: 7
|
čitano: 1.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Racunar nece da mi se upali(znaci nikako) help me

Znaci jucer sam igrao MMORPG "Allods Online" i tijekom igre mi se komp samo ugasio... mislim ono skroz procesor se izgasio, nije mi prvi put, u otprilike dvije godine otkako sam ga kupio desilo mi se 5-10 puta-medjutim prije mi se ugasi, nakon par sekundi ga upalim i opet radi normala, medjutim ovaj put se jednostavno izgasio, pokusavao sam da ga upalim ali nije htjeo. Znaci isprobao sam sve kablove sve radi sve prikljuceno ok, rasklopio napojnu nije mi nista izgledalo kao da je sprzeno, sad ne znam do cega je kvar nadam se da mi vi mozete reci sta to moze da bude. Znaci tacno ovako:Kada pritisnem na tipku za paljenje ono zasvjetli na desetinku sekunde, zatim kad dalje pritiscem nece... ni na desetinku, medjutim kad pritisnem i drzim nekih 3-5 sekundi opet ono na destinku sekunde se upali... I poslije toga opet oce na jedan kratki stisak da se upali, zatim na dalje kratke nece nego kad drzim 3-5 sekundi opet na destinku se upali, pa opet isprve oce na kratko i tako... Neki drugovi kazu da je navjerojatnije do napojne, medjutim kazu i da je mogla da povuce procesor il grafu, mozda je i do maticne... btw(priznajem laik sam) mogu li izvadit procesor sa maticne pa ga odnijet na ovaj stariji komp sto imam u kuci i isprobat ga tu? jel moze da bude nekih problema? da sam barem siguran da on nije crko... eto hvala nadam se da mi mozete pojasnit

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Racunar nece da mi se upali(znaci nikako) help

meni je isto tako bilo ko tebe....riknula mi maticna......

15 godina
neaktivan

meni se to desilo kao što reče crknula ti je matična

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Isto ovako i ovo sto ono zasvijetli na kratko? Jel to znaci da mi je crkla maticna sad? Ono 100%? Pretpostavljam nemora znacit da je i RAM i procesor ckli jel tako? I jel sve uredu sa napojnom onda?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 22:24 (The_Punisher4R).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Procesor možeš ukopčat u stari PC samo ako ima isti socket. E sad ako ne znaš što je to, malo progooglaj. Što se tiće problema zvuči kao neki kratki spoj negdje. Ja se nebi lako manuo sumnje u napajanje...

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

znaci nemora bit sto ova 2 kazu? da je crkla maticna, tj. nesto je do napajanja? I bez obzira jel jedno ili drugo, jel moglo povuc jos nesto sa sobom?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Za ovakav tip problema najbolje ti je otić do nekog obližnjeg PC servisa da naprave dijagnozu. Teško je po ovim naznakama točno reć o čemu se radi. Ono što sam možeš je pregledati sav hardware u kučištu i pogledati dal ima pretjerano puno prašine, dal su slotovi memorije oksidirali itd. Ipak, to nije ništa posebno pa bi ti preporučio da otiđeš u servis.

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice