Računalo se ne pali

poruka: 6
|
čitano: 1.713
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Računalo se ne pali

Danas kad sam upalio igru (Saints row III) računalo mi se ugasilo, al ne do kraja. Svjetla na kutiji su i dalje svjetlila, ali se ništa unutar kutije nije događalo i nisam mogao drugačije ga ugasiti nego preko napajanja. Kada sam ga ponovo upalio ventilatori na grafičkoj i napajanju su se normalno pokrenili, al' CPU fan ne reagira i računalo se ne pali. To mi se već jednom dogodilo, al' sam pomislio da je zato što je klima bila upaljena pošto smo i prije u kući imali problema sa strujom preko ljeta samo što se taj put računalo normalno upalilo nakon gašenja preko napajanja. 

Molim pomoć.

LoL EU West - KingNothing666
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

Da li si prije nego što se to počelo događati nešto "prčako" (otvarao) po kućištu?

Ne bi bilo loše sa multimetrom provjeriti napon iz utičnice i također testirati napajanje u PC-u!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Računalo se ne pali

Prije para dana sam ga očistio od prašine, al' je sve radilo normalno do danas.

Kako da testiram napajanje, sumnjam da mi se isplati kupovat multimetar zbog ovog samo, ionako su sve komponente pod garancijom još uvijek.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Računalo se ne pali

Isključi iz struje, izvadi bateriju iz matične ploče na 10 sekundi pa je vrati i startaj računar. Javi rezultat.....

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Re: Računalo se ne pali
godo kaže...

Da li si prije nego što se to počelo događati nešto "prčako" (otvarao) po kućištu?

Ne bi bilo loše sa multimetrom provjeriti napon iz utičnice i također testirati napajanje u PC-u!

Apsolutno se slažem s kolegom,još bih preporučio da provjeriš sve kablove jesu li dobru prikopcani i ustekani!..

Softwer
16 godina
Re: Računalo se ne pali
phoenix2003 kaže...

Isključi iz struje, izvadi bateriju iz matične ploče na 10 sekundi pa je vrati i startaj računar. Javi rezultat.....

Evo pali se računalo upravo. Hvala. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice