Promjena PC napajanja

poruka: 7
|
čitano: 1.869
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Promjena pc napajanja

Pošto mi otkazalo napajanje, uzeh novo.

Problem: na ploči i starom napajanju je bio konektorom sa 4 pina. Kad sam otpakovao novo napajanje vidim da nemam takvog nego samo nekakva sa 6 i 8 plinova. Da li mogu ikako spojiti ili imam problem?

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
Re: Promjena pc napajanja
Pogledaj, obicno bi se jedan od ta dva morao dati rastaviti.

Tipa 8pinski na 2x4pinska, ili 6pinski na 4pin+2pin.....

Sudeci po zadnjoj slici, 8 pinski se rastavlja, klizno su spojeni.
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2023 14:57 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Ne može se niti jedan rastaviti,ali evo ovaj sa 8 pinova sam uspio utaknuti tako što je bilo mjesta za prva 4 s jedne strane i comp je upalio. Valjda je to to.

ps. onaj sa 6 pinova sam isto uspio utaknuti, ali comp nije palio

@Damir22 hvala puno.

12 godina
Promjena pc napajanja

ako mene oči ne varaju, na ovom 8-pinskom ti je na slici vidljivo da su spojena 2 konektora po 4 pina (vidi se mali razmak između oba i svaki ima svoju "kukicu" za pričvršćivanje)

no, ak si uspio spojit, onda dođe na isto ako ti ne smeta (bar se ovaj drugi konektor ne koprca po kućištu :) )

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Promjena pc napajanja

Atx standard, između ostaloga, služi i tome da sve ima svoje mjesto pa se kolko-tolko zaštiti hardver od mogućih grešaka korisnika. Ako nešto ima 4 pina u kvadrat, a radi se o naponskim vodovima, pa nejdeš gurat konektor sa 6 pinova u to, čak i da ga nekak uspiješ ugurat. 

Eps, odnosno, konekcija za napajanje procesora može biti samo u kombinacijama od po 4 pina u kvadratu. Znači 1x4, 2x4 koji se daju odvojiti po pola. Često danas ploče imaju i 4x4, pa i 6x4pinova za napajanje. 

Pcie, odnosno, konekcija za napajanje grafičkih i ostalih pci/pcie kartica može biti 6 ili 8pin. Negdje se i kod 8pin konektora 2 daju odvojiti kao i eps pa su kombinacija 6/8.

Ne traži mi se sad koji je pinout na tom pcie, ali vjerojatno ti se potrefilo pa imaš sreće da nije bilo spaljivanja ploče.

Ovo nije kritika, samo savjet da se ne šteka bilo što, bilo gdje. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Nema na cemu.
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
paor kaže...

Pošto mi otkazalo napajanje, uzeh novo.

Problem: na ploči i starom napajanju je bio konektorom sa 4 pina. Kad sam otpakovao novo napajanje vidim da nemam takvog nego samo nekakva sa 6 i 8 plinova. Da li mogu ikako spojiti ili imam problem?

Hvala

Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) (Kućišta i napajanja) @ Bug.hr Forum A da koristis trazilicu? Tema vec postoji.

Kada ti noge postanu slabe, vrijeme počinje da prolazi brže.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice