Kazem ti, googlao sam svoju maticnu plocu i probleme i vidio da nekolicina ljudi ima sporo racunalo s mojom maticnom, a svima je isto rjesenje bilo... U BIOS postavkama staviti CPU thermal throttling na disable. Ocito ta postavka kad procesor dode do temperature u mom slucaju 53 stupnja underclocka ili gasi jezgru. Sad kad sam disableao to fino se temperatura na primeu digne na 60 stupnjeva, ali prime ne baca error, LoL radi normalno. Ovih dana cu probati jos neke igre koje su zezale pa cu javiti. Hoce li Phenom II X4 925 biti dobar upgrade u odnosu na Athlon 64 X2 6000+ 3 Ghz?
Itekako da će biti dobar upgrade, jači je više od 2 puta.
Nego, sada sam se sjetio još nečega, za te prve AMD-ove višejezgrene procesore postojao je neki alat koji je trebalo koristiti u slučaju problema.
Mislim da se zvao AMD Dual-Core Optimizer, sad ću potražiti...
Edit - evo ga
http://www.theregister.co.uk/2006/07/04/amd_dual-core_tweak_tool/
Download: http://www.techspot.com/downloads/3116-amd-dual-core-optimizer.html
Ajd probaj s time pa vidi ima li razlike.
Procitao sam da je ta optimizacija ukljucena u Windowse od Viste SP2, a ja vrtim W8.1 tako da nema problema.
Procitao sam da je ta optimizacija ukljucena u Windowse od Viste SP2, a ja vrtim W8.1 tako da nema problema.
Svejedno ga stavi i isprobaj.
Instalirao sam. Instalirat cu ovih dana FIFA 13 pa cu vidjeti ide li glatko jer znam da sam imao problema s njom.
Evo samo da javim, stigao AMD Phenom II X4 925, namontirao sam ga i sve radi super! Sljedece na redu je nova graficka, ali otom potom... Nije hitno. Hvala jos jednom svim na pomoci!
Phenom nema tih problema u Prime95 i Occt?
Ne, pa ni athlon nije imao kasnije kad sam izgasio cou throttling.
Ne, pa ni athlon nije imao kasnije kad sam izgasio cou throttling.
A sada s uključenim throttlingom?
Ne znam, nisam ga ni palio. Ne treba mi to kad u prime95 ne prelazi 50 stupnjeva nijedna jezgra.
Ne znam, nisam ga ni palio. Ne treba mi to kad u prime95 ne prelazi 50 stupnjeva nijedna jezgra.
Da, "ne treba ti to"...
Zar treba? Citao sam po stranim forumima da vecina ljudi koji imaju ovu maticnu plocu to odmah ugase.
Zar treba? Citao sam po stranim forumima da vecina ljudi koji imaju ovu maticnu plocu to odmah ugase.

Radi se o sigurnosnom mehanizmu koji je postavljen s razlogom.
Evo upalio sam sad to i vrtim prime95 vec skoro dva sata bez problema.
Ta temperatura nije "uklesana u kamen" kako ti tvrdiš.
Problem je sto je ta opcija meni underclockala athlona na 45 stupnjeva, a ne vidim gdje mogu postaviti na kojoj temperaturi da se to upali? Sad je uredu. Odvrtio dva sata prime95 s novim procesorom i thermal throttlingom upaljenim.