Procesor prime95 problem

poruka: 78
|
čitano: 4.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Procesor prime95 problem

Kazem ti, googlao sam svoju maticnu plocu i probleme i vidio da nekolicina ljudi ima sporo racunalo s mojom maticnom, a svima je isto rjesenje bilo... U BIOS postavkama staviti CPU thermal throttling na disable. Ocito ta postavka kad procesor dode do temperature u mom slucaju 53 stupnja underclocka ili gasi jezgru. Sad kad sam disableao to fino se temperatura na primeu digne na 60 stupnjeva, ali prime ne baca error, LoL radi normalno. Ovih dana cu probati jos neke igre koje su zezale pa cu javiti. Hoce li Phenom II X4 925 biti dobar upgrade u odnosu na Athlon 64 X2 6000+ 3 Ghz?

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Re: Procesor prime95 problem

Itekako da će biti dobar upgrade, jači je više od 2 puta.

Nego, sada sam se sjetio još nečega, za te prve AMD-ove višejezgrene procesore postojao je neki alat koji je trebalo koristiti u slučaju problema.

Mislim da se zvao AMD Dual-Core Optimizer, sad ću potražiti...

Edit - evo ga

http://www.theregister.co.uk/2006/07/04/amd_dual-core_tweak_tool/

Download: http://www.techspot.com/downloads/3116-amd-dual-core-optimizer.html

Ajd probaj s time pa vidi ima li razlike.

Twitter: @191x7
16 godina
Procesor prime95 problem

Procitao sam da je ta optimizacija ukljucena u Windowse od Viste SP2, a ja vrtim W8.1 tako da nema problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jakic007 kaže...

Procitao sam da je ta optimizacija ukljucena u Windowse od Viste SP2, a ja vrtim W8.1 tako da nema problema.

Svejedno ga stavi i isprobaj.

16 godina
Procesor prime95 problem

Instalirao sam. Instalirat cu ovih dana FIFA 13 pa cu vidjeti ide li glatko jer znam da sam imao problema s njom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Procesor prime95 problem

Evo samo da javim, stigao AMD Phenom II X4 925, namontirao sam ga i sve radi super! Sljedece na redu je nova graficka, ali otom potom... Nije hitno. Hvala jos jednom svim na pomoci!

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Procesor prime95 problem

Phenom nema tih problema u Prime95 i Occt?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Procesor prime95 problem

Ne, pa ni athlon nije imao kasnije kad sam izgasio cou throttling.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jakic007 kaže...

Ne, pa ni athlon nije imao kasnije kad sam izgasio cou throttling.

A sada s uključenim throttlingom?

16 godina
Procesor prime95 problem

Ne znam, nisam ga ni palio. Ne treba mi to kad u prime95 ne prelazi 50 stupnjeva nijedna jezgra.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Jakic007 kaže...

Ne znam, nisam ga ni palio. Ne treba mi to kad u prime95 ne prelazi 50 stupnjeva nijedna jezgra.

Da, "ne treba ti to"...

Freak Show Inc.
16 godina
Procesor prime95 problem

Zar treba? Citao sam po stranim forumima da vecina ljudi koji imaju ovu maticnu plocu to odmah ugase.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jakic007 kaže...

Zar treba? Citao sam po stranim forumima da vecina ljudi koji imaju ovu maticnu plocu to odmah ugase.

17 godina
odjavljen
Jakic007 kaže...

Radi se o sigurnosnom mehanizmu koji je postavljen s razlogom.

Freak Show Inc.
16 godina
Procesor prime95 problem

Evo upalio sam sad to i vrtim prime95 vec skoro dva sata bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Thermal throtlig je opcija koja automatcki snižava frekvenciju proca pos opterečenjem gdije ako proc pređe dozvoljenih 60c otud islabije perfomanse zbog zagrijavanja odnosno prekoračenja tt 60c stoga je tu opciju najbolje isključiti.
17 godina
odjavljen
3n3m1 kaže...
Thermal throtlig je opcija koja automatcki snižava frekvenciju proca pos opterečenjem gdije ako proc pređe dozvoljenih 60c otud islabije perfomanse zbog zagrijavanja odnosno prekoračenja tt 60c stoga je tu opciju najbolje isključiti.

Ta temperatura nije "uklesana u kamen" kako ti tvrdiš.

Freak Show Inc.
16 godina
Procesor prime95 problem

Problem je sto je ta opcija meni underclockala athlona na 45 stupnjeva, a ne vidim gdje mogu postaviti na kojoj temperaturi da se to upali? Sad je uredu. Odvrtio dva sata prime95 s novim procesorom i thermal throttlingom upaljenim.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice