Probljem s pokretanjem računala

poruka: 17
|
čitano: 1.991
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s pokretanjem računala

Kao što spomenuh u jednom drugom postu, glumim Pericu iz susjedstva i ujaku sređujem računalo koje ima par problema, među kojima je i ovaj.

Računalo se pali iz svakog petog pokušaja (nekad iz prve, nekad treba resetirat 15 puta), i SVAKI put izbaci poruku da je nešto bilo s overclockingom i da je vratio na početne vrijednosti, pritisni F1 za BIOS F2 na nastavak. Oni već godinu dana tako ulaze, samo odaberu F2.

Netko je očito prtljao po tom sustavu, na staroj instalaciji sam vidio neke alate za clockanje (sad je svježa Win7 instalacija).

U BIOSU sve vratim na default, podesim što treba i opet ista stvar. BIOS ne pamti unesene promijene, ali sustav nije clocak, radi na default vrijednostima (Athlon 3200, on kuca na 2.1GHz ako se dobro sjećam).

Vadio sam bateriju s matične na desetak minuta, nije pomoglo. Imaju Jumperi na matičnoj što rade neki hard reset, odradio sam po uputama s manula i opet ništa. Btw,kontam da se je i baterija potrošila.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 12:47 (drexcya).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za pocetak promijeni bateriju na maticnoj. Kosta par kuna i nije nikakav trosak.

--------------------------

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

FMCAW IS COMPRESSED NEĆE DA DIGNE SISTEM KAKO TO ODKOPRESIRATI

mk

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pardon na velikim slovima

mk

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zamijenio sam bateriju na matičnoj (opet ista stvar, ista poruka, ništa ne pamti, teško se pali), imam viška keksova RAM-a pa kombinirao, premještao, pokušavao, provjerio temperature i ostalo s Everestom (64nešto se sad zove)

Čak sam probao stavit XP, ali ista stvar. Bloka u totalni freeze nakon minut-dva korištenja, jedino hard reset pomaže.

Sad tek neće da se upali, nekad treba i 30 pokušaja,za izludit.

Mislim da sam sve eliminirao, ostaje matična. Čak sam probao drugo napajanje ubacit, ista stvar. Izvadim grafičku i opet ne dobijem beep od matične ploče.

Pregledao sam ploču detaljno s baterijom, nigdje ne vidim nikakvo fizičko oštećenje, da je nešto nagorilo ili sl.

Ima netko ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Probljem s pokretanjem računala
logan42 kaže...

Pardon na velikim slovima

Mogao si samo editirati post.

13 godina
protjeran

Imam i ja sličan problem,PC uopće nije htio upaliti,pa sam skinuo UPS i upalio iz prve,onda bi se on upalio i ne bi se vrtio vent od grafe niti HDD lampica ne bi svijetlila.Pri paljenju bi se čuo long beep.Malo sam ga očistio i sad radi normalno,ali kad ga upalim ne pojavi se ništa i moram ga resetirati da bi se pojavila slika...Zna li netko do čega je to bilo,i zašto ga moram restartat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
drexcya kaže...

Zamijenio sam bateriju na matičnoj (opet ista stvar, ista poruka, ništa ne pamti, teško se pali), imam viška keksova RAM-a pa kombinirao, premještao, pokušavao, provjerio temperature i ostalo s Everestom (64nešto se sad zove)

Čak sam probao stavit XP, ali ista stvar. Bloka u totalni freeze nakon minut-dva korištenja, jedino hard reset pomaže.

Sad tek neće da se upali, nekad treba i 30 pokušaja,za izludit.

Mislim da sam sve eliminirao, ostaje matična. Čak sam probao drugo napajanje ubacit, ista stvar. Izvadim grafičku i opet ne dobijem beep od matične ploče.

Pregledao sam ploču detaljno s baterijom, nigdje ne vidim nikakvo fizičko oštećenje, da je nešto nagorilo ili sl.

Ima netko ideju?

Promjeni napajanje...pošto kažeš da je AMD, promjeni i pastu na procu! U BIOS-u poisključivaj floppy i mrežnu,a ne mora ni codec za zvuk dizat! Obavezno isključi podršku za USB (1.1. i 2.0)!...kako bi eliminirali eventualan kvar na spomenutim kontrolerima. Probaj tada podić,a ako niti onda ne ide...a šta da ti kažem..imam pun ormar takvih ploča pa ti valjda odmah sve jasno :/

Ako znaš da je svjetlost svijeće vatra, onda je jelo već odavno skuhano.
14 godina
neaktivan
drexcya kaže...
Kao što spomenuh u jednom drugom postu, glumim Pericu iz susjedstva i ujaku sređujem računalo koje ima par problema, među kojima je i ovaj.

Računalo se pali iz svakog petog pokušaja (nekad iz prve, nekad treba resetirat 15 puta), i SVAKI put izbaci poruku da je nešto bilo s overclockingom i da je vratio na početne vrijednosti, pritisni F1 za BIOS F2 na nastavak. Oni već godinu dana tako ulaze, samo odaberu F2.

Netko je očito prtljao po tom sustavu, na staroj instalaciji sam vidio neke alate za clockanje (sad je svježa Win7 instalacija).

U BIOSU sve vratim na default, podesim što treba i opet ista stvar. BIOS ne pamti unesene promijene, ali sustav nije clocak, radi na default vrijednostima (Athlon 3200, on kuca na 2.1GHz ako se dobro sjećam).

Vadio sam bateriju s matične na desetak minuta, nije pomoglo. Imaju Jumperi na matičnoj što rade neki hard reset, odradio sam po uputama s manula i opet ništa. Btw,kontam da se je i baterija potrošila.
 Ako si resetirao CMOS i promijenio bateriju na matičnoj, vratio komponente koje su clockane na prvobitno stanje
i ne pomaže onda ti je matična otišla što nije čudno zbog starosti i stajanja.
14 godina
neaktivan
ep0s kaže...

Promjeni napajanje...

Kakve veze ima napajanje s tim problemom???

Btw, jel netko radio update biosa pa nešto zeznuo?

14 godina
protjeran
ATIRade kaže...
ep0s kaže...

Promjeni napajanje...

Gle, želim čovjeku pomoč...napajanje ima veze...imaš kakvi bolji prijedlog? :/

Ako znaš da je svjetlost svijeće vatra, onda je jelo već odavno skuhano.
14 godina
neaktivan
ATIRade kaže...
ep0s kaže...

Promjeni napajanje...

Pa napajanje jeste mogući uzrok, ali kažem - ubacio sam drugo i ista stvar. Što se tiče updatea BIOS-a ne znam, ali čisto sumnjam.

Eh da, ne znam jesam li spomenuo, ali temperature su ok, i proc i grafička.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 14:43 (drexcya).
14 godina
neaktivan

Ja sam imao sličnih problema s ovim da se je pojavljivalo za overclock pa moras stisnuti F2, i kada sam stavio drugu bateriju sve je radilo dobro,a prije nekih 5godina isto se nije htio iz prve upaliti nego nakon par puta i bio je problem u matičnoj.Tako da je možda matična.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
drexcya kaže...
ATIRade kaže...
ep0s kaže...

Promjeni napajanje...

Pa napajanje jeste mogući uzrok, ali kažem - ubacio sam drugo i ista stvar. Što se tiče updatea BIOS-a ne znam, ali čisto sumnjam.

Eh da, ne znam jesam li spomenuo, ali temperature su ok, i proc i grafička.

Iz iskustva ti mogu reći napajanje nije uzrok, ono daje drugačije simptome kad je neispravno.

Tebi je problem isključivo u matičnoj ploči i nju zamijeni, nebi trebala polovna biti skuplja od 50 kn.

13 godina
neaktivan
Da nisu jumperi za reset biosa ostali na krivim pinovima?
14 godina
neaktivan
funky0308 kaže...
Da nisu jumperi za reset biosa ostali na krivim pinovima?

Nisu.

18 godina
neaktivan
drexcya kaže...

Otvori bocnu stranicu kucista i drzi hladnjak pritisnutim   dok palis racunalo. Ako na taj nacin nestaje F2 poruka onda hladnjak odnosno procesor ne nalezu dobro na socket.

Ako je Asus ploca onda flashaj BIOS ali se prvo osiguraj da nije problem na relaciji hladnjak/CPU/socket

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice