Problemi s pržilicom...

poruka: 6
|
čitano: 2.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problemi s pržilicom...
pitanje

pozdrav.

radi se o pržilici LG GH22NS30 koja je danas, ničim izazvana, odjednom počela sporije raditi. sporije i pržiti i čitati podatke. za spržit pun dvd (8x određeno) joj treba 50min i podatke čita sa koji 3.5mb/s... prvo sam mislio da je do programa za prženje pa sam probao s drugim (ashampoo i nero), ali - ništa... pa sam stavio novi firmware - i opet ništa... a što je najgore, kupljena je prije tri dana...

imam još jednu externu (samsung nekakav) i ona radi sasvim normalno...

e sad, ista stvar se i desila s prošlom pržilicom (isto lg), ali sam tad pomislio da joj je došlo vrijeme jer je stvarno sve i svašta prošla. tad sam i počeo koristit ovu externu... i sad uzmem novu, radi par dana kako treba i ode opet u 3pm...

eto, ako ko zna u čemu je kvaka, dal sam ja zajebo nešto ili je do pržilice ili kompa - bio bih mu jako zahvalan na pomoći...

aj živli!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi s pržilicom...

Vrlo vjerovatno si išao pržit neki zaštićeni CD/DVD koji osim zaštite posjeduje i neki rootkit koji firmwareu pržilice daje dodatne instrukcije.

Jedini savjet za rješavanje tog smeća je totalni reinstal sustava ili probaj upogonit pržionu sa LIVE CD-a tipa MiniPE ili slično pa probaj pržit ako nema razlike u brzini onda je defacto riknula i nova pržilica

17 godina
prihvaćeno rješenje

Pogledaj u Device manageru (desni klik na My Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager -> IDE ATA/ATAPI Controllers -> Primary IDE Channel ili Secondary IDE Channel -> Advanced Settings) da ti nije IDE kanal na kojem je pržilica prešao u PIO mod - to može objasniti znatno usporavanje.

Ukoliko tamo piše PIO Only, i ne može se prebaciti u DMA, tada deinstaliraj taj IDE kanal i restartaj računalo. Nakon restarta bi trebalo proraditi normalno (u DMA modu).

Pozdrav.

KaeR
16 godina
neaktivan
autorov komentar

nisam ništa pržio što bi moglo imati zaštitu... samo par CDa/DVDa već sprženih...  od original sam jedino tri DVDa stavio za pogledati i to je to...

šta je ovo MiniPE? nemam pojma... :)

16 godina
neaktivan
autorov komentar
KaeR kaže...

Pogledaj u Device manageru (desni klik na My Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager -> IDE ATA/ATAPI Controllers -> Primary IDE Channel ili Secondary IDE Channel -> Advanced Settings) da ti nije IDE kanal na kojem je pržilica prešao u PIO mod - to može objasniti znatno usporavanje.

Ukoliko tamo piše PIO Only, i ne može se prebaciti u DMA, tada deinstaliraj taj IDE kanal i restartaj računalo. Nakon restarta bi trebalo proraditi normalno (u DMA modu).

Pozdrav.

ti si genije, čudo prirode, sve na svitu znaš i jasno ti je sve... :)

to je to! hvala puno... je znaš možda zbog čega se to promijenilo? samo od sebe ili sam ja kriv?

ajd, živ i zdrav mi bio!
17 godina

Obično se to dogodi nakon problematičnog čitanja, tj. nakon višekratnih uzastopnih neuspjelih pokušaja čitanja oštećenog medija, no nije neobično ni da se dogodi samo od sebe zbog npr. neke greške u nekom od drivera. Sve u svemu, ništa strašno...

Pozdrav.

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice