Problemi sa Hard diskom i grafičkom karticom

poruka: 5
|
čitano: 810
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Poštovanje,

imam par problema koji su se pojavili u proteklih mjesec dana, guglajući ih nailazim na jako opširne odgovore. Prvi problem je vezan za hard disk. Javio mi se jedan bad sector a nisam siguran je li uzrok loš upis podataka na hd ili ako je hardware greška. U prilogu su screenshotovi iz HD tunea i crystal disk infa. Zanima me može li se popravit disk formatiranjem i zero fillom ili bi bilo potrebno novi HDD kupit? Što sam vidio screenova po netu većinom su bili da je bilo više bad sectora, a meni nakon dijagnostike se pojavljuje samo jedan.

Drugi problem je u tome što svi programi izlistavaju VRAM na grafičkoj kao da je 1012.7 MB, iako grafička ima 1024 MB VRAMa. Driveri su svi updateani na najnoviju verziju. U pitanju je sapphire Radeon HD 6670. Nisam siguran kako riješiti taj problem.

Svaka pomoć je dobrodošla.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problemi sa Hard diskom i grafičkom karticom
Jambone6D kaže...

Poštovanje,

imam par problema koji su se pojavili u proteklih mjesec dana, guglajući ih nailazim na jako opširne odgovore. Prvi problem je vezan za hard disk. Javio mi se jedan bad sector a nisam siguran je li uzrok loš upis podataka na hd ili ako je hardware greška. U prilogu su screenshotovi iz HD tunea i crystal disk infa. Zanima me može li se popravit disk formatiranjem i zero fillom ili bi bilo potrebno novi HDD kupit? Što sam vidio screenova po netu većinom su bili da je bilo više bad sectora, a meni nakon dijagnostike se pojavljuje samo jedan.

Nema popravka bad sektora. Sve priče na netu su rekla-kazala, iz mog iskustva, kad se pojavi, radiš backup i migriraš na drugi disk.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
17 godina
neaktivan

Ovo je samo grafički i okvirni prikaz gdje se bad sector nalazi. Nema načina da taj disk radi ispravno. Ja sam imao disk s bad sectorom na kojem su radili Windowsi 7 više manje bez greške, povremeno BSOD i to je to. Nakon formatiranja diska više nisam mogao ništa napraviti. Dakle kao što je kolega Father_Dougal rekao backup i novi disk.

10 godina
neaktivan

Hvala vam na odgovorima. Nadao sam se da se šteta možda može ograničiti, ali što je tu je. Samo je crnjak da HDD star 15 godina iz starog kompa i dan danas nema nijednu grešku, dok ovaj 4 godine star odumire.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

pitanje jesi li kupio usb od 8 gb i imao je samo 7 gb e to isto ti se dogodi s grafičkama a nekoliko mb nije problem

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice