Ovako......radi se o računalu dell dimension 4100(Pentium III, 1 GHz i 512 MB rama) , radjen za američku vojsku.
Radio na win 2000 pro, uletio neki virus i pošto neznam gdje mi taj cd, dignem xp pro.
Komp radio 2 dana i frendica nesto bila na njemu i uletio virus i ona je brisala neke mape i ugl.... obrisala koju vise i sustav se nece dici.
Digne se, ali samo crn ekran i mozes micat misem al slike od nikud.
Re-instaliram win, upalim komp on vrti sve kao da je upaljen al ne pali monitor.
Riješim i taj problem, sada ocita bios i sve sto ide poslije i dodje do dizanja win-a safe mod, last god config. i i starat win. normal i tu se smrzne i moze tako stajat nekih 3 dana dok se sam ne ugasi.
Naso sam i win 2000 koji je bio na njemu i desava se isto to.
Oba dignuta wina sam isprobo na drugom racunalu i dize ih uredno i sve radi ko podmazano, ali na dell-u ni makac.
Sve komponente su ispravne, na zalost ne mogu zamjeniti komponente nekim drugima jer je ovo sve radjeno po mjeri.
Ako je netko ima takav slucaj ili ima nekakvu ideju kako bi se to moglo rijesiti, bio bih mu jako zahvalan jer sam vec milijun stvari probo i nemam ideje. Inace bavim se racunalima i sve sto vam padne na pamet recite.....sve cu napravit, nista mi nije problem. :)
Unaprijed vam svima zahvaljujem!