Problem sa UAD-1 karticama

poruka: 17
|
čitano: 3.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Dragi forumasi,neznam vise kome da se obratim za pomoc jer ste mi zadnja nada,naime imam kucni studio za snimanje,te sam dosao u posjed UAD-1e kartica(2 kom).To su prefesionalni pluginovi ili efekti,koji sluze u procesu snimanja,mixanja i masteringa glazbe.Za vrijednost tih kartica mogao sam kupiti odlicno racunalo,pa sam jako razocaran sto u mom racunalu ne rade,,nikako ih ne prepoznaje,Kartice sam isprobao u drugom racunalu i sve je u redu.Konfiguracija mojeg racunala je slijedeca.. Maticna ploca Gigabyte P35-DS3P,grafika nVidia GeForce 6800,,procesor intel quad Q 6600 2.4 Ghz. 2gb memorije,napajanje Codegen 400 W,zvucna kartica RME digi 96/52 na maticnoj ploci.

Koristio sam donedavno Windows XP,  pa sam mislio ako promjenim na Win7 da cu rjesiti problem,medjutim opet isto..U device manager se nevide kartice,a prilikom mjenjanja kartica mjesta u drugi utor,primjetio sam da su hladne totalno,a nebi trebale biti jer u drugom racunalu su bile dosta vruce na hladnjacima.Stoga izvlacim zakljucak da mozda ti utori su neispravni PCIe,a ima ih tri.Ili je slabo napajanje pa ne rade???? Ima li tko kakvu ideju?Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dali si instalirao softwere za dotične kartice,v5.6?Ja sam to nekad koristio,starija kartica,sa v3.6 i radila ok.Možda može biti i do slotova,a probaj i flashat najnoviji bios,ako nije.

edit-moguče, da ako na drugom comp-u rade,da nisu kompatibilne sa tvojom mbo

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 14:07 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa UAD-1 karticama

Da,instalirao sam v 5.6  pa nista,pa zadnji v 6.1 i isto..nisam radio nikad novi flash,mozda bi trebao i to uraditi..probat cu to uraditi..Kako se moze provjeriti potrosnja snage na racunalu,,sve si mislim da je napajanje slabo

13 godina
neaktivan

Probao sam obnoviti bios sa usb-om ali mi pokazuje eror kad odaberem flopy disc.

13 godina
neaktivan

Da li treba sto podesiti u Biosu za Q-Flash  sa Usb-om..jer mi pokazuje Disc eror  kad aktiviram update Bios

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kad postavim na POST sa Tab ,pokazuje dual Bios,, probao sam ponovo pokreniti Bios update sa flopy disc ali opet pokazuje Disc acces error,,prije je bila opcija i sa Hard drive sada samo Floppy Disc..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebaš vidjeti koje sve načine podržava tvoja mbo za update biosa.Ako ne sa usb sticka,onda cd.Bitno da ga učiniš bootabilnim(boot usb,boot cd...).Ali pronađi po netu,ako pronađeš kakav post o ne-kompatibilnosti mbo-a sa ovim karticama.Čisto da skineš sumnju na to,jer ispravne jesu,kao što veliš(druga mbo,drugi comp).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kada sam kupio mbo-polovnu od vlasnika trgovine racunala,isprobali smo kartice i prepoznao ih racunar,ali nije imao vremena instalirati drivere,,stim da je bio Windows7-64bita,ja nemogu koristiti 64 zbog zvucne kartice jer radi na 32 bita,pa sada se pitam koji je problem.Na jednom forumu su pisali bas o istom problemu,pa su naveli da problem moze biti mbo,da ne podrzava kartice,pa Nvidia Grafika,ne sve,pa bios,...Probat cu napisati direktno UAD za mbo,pa cu vidjeti..Nego kad bas govorimo o mbo,kad sam koristio xp,,pokazivao je u device menager karticu uad-1 sa zutim kvadraticem i upitnikom i kad instaliram driver,izbaci Error Code This. Device can not start(code 10).Pa stalno mislim da je napajanje,,jer mi graficka ne radi kako treba jer u biosu mi pise crvenim slovima sa strane da ne radi  kako treba.Za rada racunala sa Xp stalno mi je izbacivalo na pocetku da imam slabo napajanje za grafiku i da moram spojiti jos jedan kabel,to sam napravio medjutim ono je i dalje pokazivalo isto..Sada za Win7 pokazuje u Biosu..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bio sam na UAD forumu i pronasao isti problem i to sa isto Gigabyte mbo ali ne istim modelom,covjek je promjenio u biosu stanje rada racunala sa S3 na S1 i aktivirao je napajanje kartica,,i sve je funkcioniralo kako treba..mozda je to isto i kod mene,, jer su hladnjaci hladni na karticama,a kad smo instalirali u drugo racunalo kad su kartice radile, bili su tako vruci.. Na kojem se to mjestu u biosu promjeni rad racunala. S1,S2,S3,S4..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pronasao sam Gdje se to mjenja,i sve ispocetka instalirao drivere,napravio reboot,ugradio kartice,ponovo rebbot,nema kartica nigdje u device Manager.. napravio kako treba ali opet nista,,mislim da nema napajanja na PCIe slotovima...evo ovaj post sa UAD-2 karticama ali je isti problem..Morat cu odnjeti racunalo nekom tko bi znao provjeriti napajanje na mbo..

After a bunch of failed attempts at this…I took out the UAD-2 cards and reverted back to a fresh system image taken this morning – just prior to doing the actual driver install for the workstation. I reviewed my notes and made two key changes to my install routine:

1. I added the standard Intel chipset installer (April 2011) to my list – installing it first.
2. I changed my sleep state in the BIOS from S3 to S1

I then installed Graphics driver, Audio driver and then the UAD-2 software. I then put the UAD-2 cards back into the machine where they were successfully set up by Windows 7. I snagged a new auth file and then tested sleep mode (Set to S1) – and put the machine to sleep and left it for 3 minutes. When I woke the machine and immediate went to the UAD Control Panel – it worked! The cards were available and fully functioning.

Then I restarted the box and changed the sleep mode back to S3 – which is the preferred and standard sleep mode for Windows 7. I then logged on and proceeded to put the machine asleep again for 3 minutes. When I woke the machine and went to the UAD Control Panel – I immediate saw the “No Devices found” message waiting for me.

So – it seems that – at least on my motherboard - the UAD-2 cards do not work properly when the machine uses S3 sleep mode – which is a state that actually cuts power to the cards. S1 mode – conversely – is a very low power state where the power to the cards is not cut (I checked it myself – the UAD card lights remain on in S1 sleep) hence their ability to be instantly available.

I can state without a doubt that my UAD-1 cards worked just fine in S3 mode when I used this same board with Vista and Windows XP.

As it stands for now – until I hear otherwise from anyone else out there running Windows 7 SP1 x64 Pro on a recent Gigabyte board using S3 sleep state and can verify fully functioning cards after a wake-up - I am going to chalk this up as a definite problem with the UAD-2s. And since I have to get this box back in service today – I guess I will either leave it in S1 state for a while or just deal with a full shutdown after each session.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Može biti da je do mbo,a i do napajanja,odnosno da mbo" ne dobija dovoljno napona" u pcie slotove,ili ima taj sleep mode,koji se onda(ako ih sustav i prepozna,kao u postu ovog iznad) prilikom restarta "gubi" i kartice opet ne funkcioniraju.Ja sam imao onda acerovu mbo i neko no name napajanje,od 450W i sve je odmah radilo,bez problema na xp.Proc je,mislim koristio 65W,a i grafa nije trebala dodatno napajanje.E sad,ako je to igralo kakvu ulogu u svezi napajanja,da je bilo dovoljno jako...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 16:39 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da probao sam to sa sleep mode,,restartirao i pokazao da imam jedan neispravan driver,probao ga je skinuti ali opet pokazao isto,i skinuo ponovo Win7 sp1 i sve spojio zajedno,fakat u device manager se pojavilo vise ikonica pa tako i jedna sa nazivom Other device i ispod pise Unknown device,sa upitnikom.Probao sam aktivirati update driver,medjutim nije uspio pronaci driver.Bila mi je puna kapa svega,pa sam to ostavio sve za sutra,,samo neznam dal da ACPI postavim na S1 ili S3...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vratio ACPI na S3(default), uradio Bios update,,i opet isto...odnet cu racunalo na servis pa cu vidjeti sto je problem..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Konacno rijesio problem.Prvo,Graficka kartica je bila u krivom slotu,a drugo zbog drivera grafike problem pa sam promjenio Nvidia grafiku na Ati grafiku... {#}

0 0 hvala 0
15 godina
Kako si uspio uguraf graficku u krivi slot? God!
Autoclimb kills more people than AIDS
13 godina
neaktivan

Eh prijatelju da sam ja slagao racunalo,vjerujes ljudima i onda ti tako ispadne..Nisam neki znalac u racunala,pa kad ti tako kaze da je svejedno,koji slot..Sto da kazem..

0 0 hvala 0
15 godina
joka1 kaže...

Eh prijatelju da sam ja slagao racunalo,vjerujes ljudima i onda ti tako ispadne..Nisam neki znalac u racunala,pa kad ti tako kaze da je svejedno,koji slot..Sto da kazem..

kolko ja znam, to i da hoces napravit nemozes, pogle gdje su ove plastike za zastitu:

PCI PCI

Autoclimb kills more people than AIDS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice