Problem sa tastaturom kod Pentium 3

poruka: 7
|
čitano: 1.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Problem sa tastaturom kod Pentium 3

Pozdrav ljudi! Nisam neko ko zna puno o kompjuterima ali sad cu vam rec svoj problem pa ako mi neko moze pomoc.  Imam staru pentium 3 i imam problem sa obicnom tastaturom. Kod ovog kompa nece da se pojavi slika na desktopu ako tastatu nije prikljucena. E sad kad ja to uradim tastatura nece da radi ali se pojavi slika, ali kad ja prebacim tastaturu u prilkjucak preko USB onda ona radi ali tu nastaje problem opet kad hocu da upalim komp, tada nece da mi se pojavi slika na desktopu ako je tastatura prikljucena na USB. U BIOS-u sam namjestio da tastatura radi preko USB-a ali meni nikako da se slika pojavi na monitoru kada je kod paljenja kompa tastatura prilkjucena preko usb-a. POMOĆ!! :(

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa tastaturom kod Pentium 3

-stari PC očekuje PS2 tipkovnicu (i miša), ako ih nema to vidi kao 'grešku' i stane boot...

-u BIOSu imaš opciju, halt on all errors (ili slično), promijeni na all but keyboard. (jasno ti je što to znači?). Save&Exit.

.. ovisi o BIOSu, može biti npr enable kiosk mode ili neki sličan naziv. (kiosk znači bez tipkovnice)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

eto vidis to nisam probao, hvala pokusat cu kasnije :)

11 godina
neaktivan

probao sam ovo sto si rekao ali neće...

17 godina
orada kaže...

probao sam ovo sto si rekao ali neće...

što neće? ako opcija postoji ne može bios ne htjeti, ako ne postoji.. inače PC kod paljenja ako ne vidi tipkovnicu predpostavlja kvar jer je 'obavezan dio'..

s druge strane, problem je negdje.. možda samo kontakt ali i dalje problem, smetnja, greška... možda uopće nije (samo) problem tipkovnica. Eliminacija tj ako možeš probati s drugom ili ovu na drugom PCju.. pa neki zaključak i kako dalje..

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 20:44 (ihush).
11 godina
neaktivan

imam dvije tastature jedna je stara koliko i kompjuter a druga malo nova, ali ista stvar kako god koju prikljucim... ali obje rade kad ih stavim u usb prikljucak( a prije sam uradio kao sto sam napisao napocetku ove teme)

u bios sam to napravio sto si rekao ali opet ista stvar
mozda postoji neka greska na maticnoj pojma nemam
mislim meni radi komp ako prikljucim tastaturu prvo bez usb i onda ako hocu da koristim tastaturu nakon sto se pojavi slika na desktopu moram da je prikljucim na usb, malo je dosadno to stalno radim pa zato trazim neko rjesenje :/
mozda novi drajver bi trebalo?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2015 16:07 (orada).
17 godina

PS2 (okrugli) priključak ne smiješ spajati/odspajati dok je PC upaljen, lako crkne (ako nije detektiran kod paljenja ne radi dok ne restartaš ali to bi značilo da je samo kontakt problem).

-USB ima prednost jer je plug&play, predviđen za takvo prikapčanje. Pa za sad tako rješavaj (vjerojatno odlazi matična...).

-jedino što bi treblao podesiti povezane opcije u BIOSu da te ne gnjavi kod paljenja, ali ovisi što je u opcijama, prođeš i ako nema ništa ta PS/2 keyboard i Halt on Error/Kisok zanemari, jedino može još biti za korištenje USB tipkovnice, tj dali ju kontrolira BIOS ili OS, ako ti na jendoj postavki radi probleme, promjeniš.. 'čačkaj' nema ništa pametnijeg..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice