Problem sa prijenosnim hardom

poruka: 3
|
čitano: 1.429
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dragi Bugovci, trebam pomoć!

Ovako, prijatelj mi ima prijenosni hard disk kojeg je neki dan upravo popunio.

Disk je radio normalno, nikakvih fizičkih oštećenja, ničega.

Međutim, dns ga je spojio na komp (win 7) i kaže da mu windowsi javljaju da treba formatirat disk.

Isprobano na laptopu (win 7), ista stvar, windowsi traže da se disk formatira.

Na kompjuteru sa instaliranim XP-om sustav uopće ne prepoznaje disk.

Pa ako netko ima nekakvu ideju kako taj disk sredit bez formatiranja, ili makar spasiti podatke s njega,

jer osim što je na njemu kolekcija koju je dugo skupljao, ima i nekakvih poslovnih dokumenata koji mu trebaju.

potpisujem se

0 0 hvala 0
17 godina

To je klasicna boljka smotani Windows iz nekog razloga ne vidi podatke, tj vidi ih ko RAW i trazi formatiranje. Mozda je uzrok tome losa elektronika u kucistu ja bi se na to kladil prvo ili nepravilno iskljucivanje diska. Ak je elektronika u kucistu diska problem, tj USB-Sata kontroler sjetimo se Verbatim 250 GB identicnih problema s onim koje je djelio T-šrot onda se to upravo i dogodilo. No podaci su tu nisu nikud nestali, i formatiranje nije potrebno uopce samo treba imat program koji moze takve podatke procitat i pohranit pa onda se formatira bez frke. Ovaj dole odlican program to moze napravit bez problema a tu su i upute kak to s njim ide.Cool

http://www.easeus.com/datarecoverywizard/recover-raw-drive.htm

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
RE: Problem sa prijenosnim hardom

Pozdrav,

Mi se gotovo svakodnevno susrećemo sa takvim kvarovima. Taj kvar spada u logičke kvarove koji su jednostavnije prirode.
Najčešći uzrok je elektronika ladice koja ne radi ispravno.
Ukolikom su bitni podaci gore ne bih ti preporučio spašavanje podataka kojekakvim komercijalnim alatima već profesionalnu uslugu.
Pogledaj DataSector Spašavanje podataka 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 20:52 (Bojan HelpDisc).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice