Problem s paljenjem racunala

poruka: 5
|
čitano: 1.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav, nedavno mi se pojavio problem s racunalom.

Kad ga idem upalit, upali se na par sekundi, i onda se samo ugasi. Nema ni normalnog bipa, ni beep koda da ukazuje na gresku.

Da bi ga uspio upalit ponovo, moram okrenit preidac na napajanju, sacekat 3-4 minute pa ga oper okrenit na 1, i upalit, da bi opet napravio isto.

Prekjucer se upalio iz 15og pokusaja, jucer nije uopce, a danas iz milijunitog. S tim da je pri paljenju dao 3 bipa. (Kladim se da sutra opet nece upalit normalno)

CPU:AMD Athlon II 640 x4

GPU: HD 5770 Vapor-x

RAM: 2GB (Kingston, namjerava sam ovih dana kupit 6 gb i prodat ovo)

MBO: Asrock 770 Extreme 3

HDD: 1 sistemski 160gb , 1 storage 2TB Caviar Green.

1 DVD/RW opticki drive

PSU: Seasonic SS-520 GB

Pokusao sam trazit gresku tako da vadim komponente i tako dodem do problema

Izvadim graficku, upalim, isto.
Izvadim memoriju, upalim, nekad il da 3 bipa, il ne da bip. (U oba slucaja se ugasi)
Izvadim hardove i DVD, isto. Cak kad izvadim sve osim proca, niti ne ostane upaljen par sekundi nego se zavrte ventilatori i odma se ugasi.

Testira sam napajanje sa "Paperclip testom" izgleda da radi

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vjerojatno napajanje. Imam identični problem kao i ti. Kad hoću upalit komp, moram se igrat 0-1 sklopkom i slično.. Da ne spominjem da se moj komp random pali ako ne stavim sklopku na napajanju na 0.. {#}

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Problem s paljenjem racunala
insomniac kaže...

Paper clip nije nikakav pouzdan izvor ispravnosti napajanja. Za pocetak posudi napajanje i probaj da bi smo izloirali problem sa maticnom

Ako i sa posudenim napajanjem imas problema onda je maticna u pitanju

14 godina
neaktivan
Re: Problem s paljenjem racunala
insomniac kaže...

Kad ga idem upalit, upali se na par sekundi, i onda se samo ugasi. Nema ni normalnog bipa, ni beep koda da ukazuje na gresku.

Da bi ga uspio upalit ponovo, moram okrenit preidac na napajanju, sacekat 3-4 minute pa ga oper okrenit na 1, i upalit, da bi opet napravio isto.

Prekjucer se upalio iz 15og pokusaja, jucer nije uopce, a danas iz milijunitog. S tim da je pri paljenju dao 3 bipa. (Kladim se da sutra opet nece upalit normalno)

CPU:AMD Athlon II 640 x4

GPU: HD 5770 Vapor-x

RAM: 2GB (Kingston, namjerava sam ovih dana kupit 6 gb i prodat ovo)

MBO: Asrock 770 Extreme 3

HDD: 1 sistemski 160gb , 1 storage 2TB Caviar Green.

1 DVD/RW opticki drive

PSU: Seasonic SS-520 GB

Pokusao sam trazit gresku tako da vadim komponente i tako dodem do problema

Izvadim graficku, upalim, isto.
Izvadim memoriju, upalim, nekad il da 3 bipa, il ne da bip. (U oba slucaja se ugasi)
Izvadim hardove i DVD, isto. Cak kad izvadim sve osim proca, niti ne ostane upaljen par sekundi nego se zavrte ventilatori i odma se ugasi.

Testira sam napajanje sa "Paperclip testom" izgleda da radi

Čovjeće imaš doslovno isti problem ko i ja, a jedini zajednički dio u kompu nam je matična ploča, skroz isti model ... i meni se pojavio isti problem prije par dana!!

Tu mi nešto smrdi ...

Jesi probavao kod nekog drugog, prijatelja ili slicno odnit komp ... meni kad je komp kod prijatelja upali se normalno.

A kad je doma onda kako kad, može bit i neki kratki spoj ili nešto slično u utičnici ti kod kuće ...

Našao sam i po drugim, stranim forumima ljudi sa sličnim problemom i vidi čuda isti model matične 770 extreme.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.9.2012 1:54 (Daddy J.).
15 godina
neaktivan

Nisan nista probava, posli onoga kad se upalia sa 3 bipa, do danas se svaki dan pali normalno, sa 1 bipom. Ko da se nista nije desilo... {#}

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice