Problem sa paljenjem nakon promjene hdd-a

poruka: 7
|
čitano: 1.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dobar dan i pozdrav svima, ovako od danas imam doticni problem.

Nabavio sam novi hdd wd caviar black da zamjenim svoju starudiju, uglavnom na ugasenom kompu(i prekidac od napajanja) izvadio sam stari hdd i zamjenio ga novim(samo promjena 2 kabela sa starog na novi).

Pri paljenju zavrte se svi ventilatori cujem hdd kako radi ali nema slike na monitoru, inace pri paljenju nakon ventova cuje se kao jedan kratki bip i kompp se upali(do sada dok je radio, nakon promjene tog zvuka nema).

Probao sam vratit stari hdd natrag i opet ista stvar.

Inace na maticnoj Asrock p67pro3 pise 9A , no nisam nasao nista korisno u manualu sta bi pomoglo kod iste.

Inace ni jedan dio pc-a nikad nije oc-an i prije promjene hdd-a sve je radilo.

Pitanje je, sto sad da napravim, jeli moguce da je maticna otisla u vjecna lovista mozda? Kako da provjerim valjanost maticne prije nego je odnesem u servis jer sve je pod garancijom u protisu jedno je gpu u linksu.

Ps:spec je pod moj pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa paljenjem nakon promjene hdd-a
toninho kaže...

Dobar dan i pozdrav svima, ovako od danas imam doticni problem.

Nabavio sam novi hdd wd caviar black da zamjenim svoju starudiju, uglavnom na ugasenom kompu(i prekidac od napajanja) izvadio sam stari hdd i zamjenio ga novim(samo promjena 2 kabela sa starog na novi).

Pri paljenju zavrte se svi ventilatori cujem hdd kako radi ali nema slike na monitoru, inace pri paljenju nakon ventova cuje se kao jedan kratki bip i kompp se upali(do sada dok je radio, nakon promjene tog zvuka nema).

Probao sam vratit stari hdd natrag i opet ista stvar.

Inace na maticnoj Asrock p67pro3 pise 9A , no nisam nasao nista korisno u manualu sta bi pomoglo kod iste.

Inace ni jedan dio pc-a nikad nije oc-an i prije promjene hdd-a sve je radilo.

Pitanje je, sto sad da napravim, jeli moguce da je maticna otisla u vjecna lovista mozda? Kako da provjerim valjanost maticne prije nego je odnesem u servis jer sve je pod garancijom u protisu jedno je gpu u linksu.

Ps:spec je pod moj pc.

Jesi pomaknuo grafičku iz utora pa zato nema slike?

16 godina

Ne sve je unutar kompujtera ostalo kako je i inace bilo, nisam ama bas nista dirao sto se drugih djelova tice.

Jedinu razliku koju sam zamjetio prije i sad je sto inace pri paljenju  zavrte ventovi, cuje se hard i onda dode taj jedan bip i komp se upali normalno, sad je sve isto jedino tog zvuka nema zato me brine da nije mozda do maticne nesto, nazalost nisam u mogucnosti preselit gpu u drugi komp pa vidjet.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 17:24 (toninho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toninho kaže...

.. Asrock p67pro3 pise 9A , no nisam nasao nista korisno u manualu ..

Potraži POST code (ili BIOS ili boot) za ASR-MBO.

-ovisi dali piše samo A9 ili npr A3, A6, pa stane na A9..

-da ne nagađamo, provjeri sve kontakte struje na MBO (i +12V ili EPS). Pritisni VGA u utor i RAM (najvjerojatnije, kod promjene diska se vjerojatno pogurnuo..). Možda da izvadiš RAM i ponovo umetneš (mora biti čisti 'klik' da je sjeo u utor).

i pravilo, zbog UEFI BIOSa i QuickBoot opcija, kod svake izmjene (obavezno) ući u BIOS i snimiti. Na većini MBO je tipka DEL, na ASR F2, za snimanje F10 + Yes...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Nemogu pristupit biosu jer do njega load ni ne dode, rame sam probao izvadit i stavit natrag u drugi dual chanel, pa izvadit jedne i stavit ih u drugi slot, no nista gpu je takoder provjeren i ormalno je sjeo u svoj utor.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 18:27 (toninho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Iskoristi garanciju.

16 godina

Mislim da ce tako i bit, probat cu samo graficku sutra kod frenda da se uvjerim da ona radi sigurno a onda cu cpu, mbo i rame zapalirat i poslat u protis posto je to troje od tamo pa nek se oni "igraju" tamo jedino sam mislio ako je koja glupost da se da doma rijesit jer mi ovako ne gine barem 3 tjedna cekanja dok se to ne rijesi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice