Problem sa novom grafičkom karticom

poruka: 11
|
čitano: 1.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Danas sam dobio novu grafičku karticu. Izvadim staru Radeon 6850 i ubacim novu GTX 960.

Kada pokrenem komp prvo mi se pojavi crni ekran sa _ u gornjem lijevom kutu ekrana i B2 u donjem desnom kutu ekrana i tako mi traje nekih 15 sekundi. Kod stare grafičke to bi bilo na ekranu pola sekunde nakon čega bi se pojavio logo matične, a nakon toga logo windowsa, a kod ove nove se zadrži mnogo više  te se logo matične uopće ne pojavi na ekranu nego neke zelene crte (vidi sliku dolje), a nakon toga logo windowsa te nastavi normalno radit.

Dali je to razlog što sam prije imao Ati, a sada Nvidiu u računalu i kako bi se mogao riješit ovaj problem ? Promjena nekih postavki u biosima ?

EDIT:

Korištenje Display Driver Uninstallera nije pomoglo.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 21:17 (AmonZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vrati staru grafičku karticu i skini Display Driver Uninstaller Pokreni ovaj software i kad ti otvori prozor pitaće te da li želiš clean i restart ili clean i shut down. Izaberi shut down. Kada se računalo isključi izvadi staru grafičku karticu pa ugradi novu. Startaj računar i instaliraj zadnji nVidia driver.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 20:13 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Obriso sam atijeve drivere i instalirao Nvidine pa nije pomoglo. 

Ali idem probat tvoj prijedlog. Eto me nazad za 10min 

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da ćeš morati ponovo instalirati AMD driver.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Po meni je najbolje rušit windowse, ako imaš dvi particije, ili poseban disk za windowse, pogotovo kad se prelazi s nVidie na AMD ili obrnuto.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Idem ovo prvo probat, pa ak neće budem rušio windowse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nije pomoglo. Jel imate još kakvu ideju prije nego se bacim na rušenje sustava ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi li deinstalirao i nvidia driver prije nego što si vratio staru grafičku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jesam. Znači grafička normalno radi u igrama (Fallout 4 na Ultri pokreće), ali kada startam PC ima taj crni ekran, a nakon toga one linije zelene. Uopće mi se ne pojavi slika od moje matićne (pogledaj dolje) ispod koje je nalaze opcije za ulazak u BIOS i slično. Dali možda BIOS od matične treba update-at ? Probao sam skinit BIOS-e od matične ali imaju samo 32 bitne verzije instalacije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 22:25 (AmonZero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako 32 bitni BIOS? Jesi li skidao odavde? Vidim da je jedan BIOS update namjenjen podršci novijim PCI-E grafičkim karticama. Prvo update BIOS-a pa onda idemo dalje. Pazi ako ne znaš to uraditi pozovi nekog prijatelja da ti to završi. Ukoliko ne nadogradiš BIOS, postoji mogućnost da ti ne bude radilo ni nakon rušenja Windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Da preuzeo sam od tamo i kad pokrenem file izbaci mi da imam krivu verziju i da odaberem 32 ili 64 bitnu verziju ovisno o mom sustavu. Neznam kako

EDIT:

Evo i cijeli error kad pokrenem file:

The version of this file is not compatible with the version of Windows you're running. Check your computer's system information to see whether you need an x86 (32-bit) or x64 (64-bit) version of the program, and then contact the software publisher.

[OK]

EDIT:

Naletio na ovu temu probat ću updejtat BIOS na ovaj način

FINAL EDIT:

Evo radi.  trebalo je samo updejtat BIOS-e. 

Jbg da sam znao da se to određuje preko USB-a, a ne ovako direktnom instalacijom vjerovatno bi riješio problem prije 2 sata.

Phoenix hvala na prijedlozima u rjšavanju mog problema.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 23:48 (AmonZero).
Moj PC  
1 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice