Problem negdje između monitora i grafičke kartice

poruka: 14
|
čitano: 2.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz,
Imam problem s startanjem starog kompa.
Matična: Gigabyte EP45-DS3
Proceor: Intel E8400
RAM: 4GB DDR2
SSD 256 GB + 1TB IBM green
Grafička: AMD Radeon 7 200 series 2 GB
Monitor: Acer AL2216W

Problem: Kod starta Windowsi 7 se normalno pokrenu, ali monitor se povremeno pali i gasi. Kada se upali pojavi se logo "acer" traje par sekundi, ugasi se na desetak sekundi i onda ponovno; i tako u nedogled, 20 do 30 min. Nakon toga pojavi se slika i ne gasi se. Ako winsi idu u mirovanje, nakon buđenja opet se ponavlja samo u kraćem roku. Kada sam onemogućio spavanje, nema nikakvih problema.
Znam da je stroj zastario, ali još uvijek dosta brzo radi, zahvaljujući ssd.
U čemu je problem? Kriv je monitor ili grafička ili se više ne "ljube"; ili možda nešto drugo? Ranije je to sve normalno funkcioniralo.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem negdje između monitora i grafičke kart

-loš-pogrešan powermanagment tj 'nekompatibilan' (ili samo pogrešno-drugačije podešen od biosa do drivera-win..).

-stare stvari su stare i neki današnji standardi nisu postojali ili su bili drugačiji, u pravilu ili podesiš ili flasneš novi bios + dirver ako postoje.. ili isključiš.

+w7 je mrtav (i pitanje kakva licenca-loader i sl. + updateovi). Svako upotrebljivo računalo poslejdnjeg desetljeća treba na noviji os npr internet.. osim ako nemaš neki specigičan razlog. win-lin.. biraj, ali ne staro tj takav je biz, stalno novo..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Do monitora ti je. Otišli kondenzatori. Ako ti se da slagati otvoriš ga i zamjeniš ih.

IT me iznevjeri
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-loš-pogrešan powermanagment tj 'nekompatibilan' (ili samo pogrešno-drugačije podešen od biosa do drivera-win..).

-stare stvari su stare i neki današnji standardi nisu postojali ili su bili drugačiji, u pravilu ili podesiš ili flasneš novi bios + dirver ako postoje.. ili isključiš.

+w7 je mrtav (i pitanje kakva licenca-loader i sl. + updateovi). Svako upotrebljivo računalo poslejdnjeg desetljeća treba na noviji os npr internet.. osim ako nemaš neki specigičan razlog. win-lin.. biraj, ali ne staro tj takav je biz, stalno novo..

Windowsi su originalni. 

Da li ovo može vrtiti Windows 10 Enterprise?

Bolje biti pijan nego star
16 godina
neaktivan
Alkaline kaže...

Do monitora ti je. Otišli kondenzatori. Ako ti se da slagati otvoriš ga i zamjeniš ih.

I mislio sam da je možda monitor. Da je grafička windowsi se ne bi mogli dići, mislim. Pošto pri uključivanju ne daje nikakvu zvučnu grešku...

16 godina

-svi osevi već desetljeće imaju identične requirementse za rad, ako radi jedan, radi i drugi.. 7-8-10-lin-mac

(nešto sasvim drugo je imaš li neki stariji uređaj-driver + korištenje starih xp drivera ovisi o bitovima, 32-64.. ili aplikaciju pa da moraš ostati na starijem osu, tad imaš konkretan razlog ovako biraš..)

-enterprise? -besmisleno (čemu, imaš čisto, radi..) ali može.

-pogotovo s original win, nema razloga ne iskoristiti za w10 nadogradnju-key jedino pripaziš home-pro.

- btw, monitor s tim nema veze (restart-acer..)... teoretski možeš ga ugasiti-isključiti..

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-svi osevi već desetljeće imaju identične requirementse za rad, ako radi jedan, radi i drugi.. 7-8-10-lin-mac

(nešto sasvim drugo je imaš li neki stariji uređaj-driver + korištenje starih xp drivera ovisi o bitovima, 32-64.. ili aplikaciju pa da moraš ostati na starijem osu, tad imaš konkretan razlog ovako biraš..)

-enterprise? -besmisleno (čemu, imaš čisto, radi..) ali može.

-pogotovo s original win, nema razloga ne iskoristiti za w10 nadogradnju-key jedino pripaziš home-pro.

- btw, monitor s tim nema veze (restart-acer..)... teoretski možeš ga ugasiti-isključiti..

WIN 10 Enterprise 64 imam 2 licence, a jedna iskorištena. Driveri su ok. Računalo koristim i za firmu pa su mi dali besplatnu licencu, kao i ranije win7 64 bit. Ali zato ne daju novac za komp. Dali su mi laptop, ali monitor je mali i dosta loš za rad. Na njemu sam instalirao WIN 10 E. Uostalom ne mogu se naviknuti raditi na laptopu. Tipkovnica je loša...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2020 23:09 (Femilano).
10 godina
neaktivan

MOžeš li negdje testirati monitor na drugom kompu ...

I ja mislim da su kondenzatori ili napajanje dotrajalo na monitoru ...

Pošto acer-ov znak bi trebao biti cca 5 sec,i onda otići u stand-bye ... (ako je greška u kompu) ...

Provjeri i kabel od kompa do monitora ...

Ali vidi mi se po oznaci monitora da ima "staža" pa bih opet preferirao da se otvori monitor i pregledaju kondenzatori ...

MOLIO BIH TE DA TO NE RADIŠ POD NAPONOM,AKO NISI VIČAN TOME ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2020 7:10 (nbdy32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

PEBMAGC ?????

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2020 10:06 (fer-de-lance).

1 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

Kompilacija :

Intel desktop board D946GZIS
   Intel Core 2 Duo E4300 1.8GHz
   RAM 2gb
   HDD ST3500418AS - 500 GB - SATA 3Gb
   Napajanje Seasonic CORE GC-650 Gold
   Windows 10 licenca
   Grafička Asus TUF GTX1660 O6G GAMING 

Problem: 

Dakle, nakon stavljanja "glanc" nove, tek kupljene, grafičke kartice  "Asus TUF GTX1660 O6G GAMING" u kompilaciju, računalo je radilo najnormalnije dok se nisu instalirali driveri (orginalni driveri dobiveni na CD-u uz grafičku).  Nakon instalacije drivera i potrebnog reseta sustava , pri pokretanju Windowsa 10 tj. prije pojave login Windows ekrana dolazi do nestanka slike, odnosno na ekranu monitora piše "no signal", nakon čega ostaje crni ekran monitora. Problem svakako nije u monitoru, jer sam isprobao nekoliko različitih monitora i kablova (vga i hdmi), te je na svima bio jednaki rezultat. Zanima me je li je problem u matičnoj ploči  "Intel desktop board D946GZIS" jer možda ne podržava grafičku "Asus TUF GTX1660    O6G GAMING"; ili je moguće da je problem u  nekoj drugoj komponenti/softveru. Za kraj bi nadodao kako trenutno koristim polovnu grafičku karticu "geforce GTX 560 Ti"(cijela ostala kompilacija je jednaka), te nakon instalacije njezinih drivera nije bilo nikakvih problema prilikom pokretanja računala. 

0 0 hvala 0
17 godina
Femilano kaže...

Pozz,
Imam problem s startanjem starog kompa.
Matična: Gigabyte EP45-DS3
Proceor: Intel E8400
RAM: 4GB DDR2
SSD 256 GB + 1TB IBM green
Monitor: Acer AL2216W

Problem: Kod starta Windowsi 7 se normalno pokrenu, ali monitor se povremeno pali i gasi. Kada se upali pojavi se logo "acer" traje par sekundi, ugasi se na desetak sekundi i onda ponovno; i tako u nedogled, 20 do 30 min. Nakon toga pojavi se slika i ne gasi se. Ako winsi idu u mirovanje, nakon buđenja opet se ponavlja samo u kraćem roku. Kada sam onemogućio spavanje, nema nikakvih problema.
Znam da je stroj zastario, ali još uvijek dosta brzo radi, zahvaljujući ssd.
U čemu je problem? Kriv je monitor ili grafička ili se više ne "ljube"; ili možda nešto drugo? Ranije je to sve normalno funkcioniralo.

Kondenzator na napajanju od monitora 90%, radi ti ok dok ti se monitor zgrije. Nakon sta ti pc ode u sleep ode i monitor i opet se ohladi, i onda imas opet isti problem dok se ne zagrije. Otvori monitor i pogledaj plocicu od napajanja, vjerojatno ces nac napuhana kondenzatore.

Sinke6 kaže...

Kompilacija :

Intel desktop board D946GZIS
   Intel Core 2 Duo E4300 1.8GHz
   RAM 2gb
   HDD ST3500418AS - 500 GB - SATA 3Gb
   Napajanje Seasonic CORE GC-650 Gold
   Windows 10 licenca
   Grafička Asus TUF GTX1660 O6G GAMING 

Problem: 

Dakle, nakon stavljanja "glanc" nove, tek kupljene, grafičke kartice  "Asus TUF GTX1660 O6G GAMING" u kompilaciju, računalo je radilo najnormalnije dok se nisu instalirali driveri (orginalni driveri dobiveni na CD-u uz grafičku).  Nakon instalacije drivera i potrebnog reseta sustava , pri pokretanju Windowsa 10 tj. prije pojave login Windows ekrana dolazi do nestanka slike, odnosno na ekranu monitora piše "no signal", nakon čega ostaje crni ekran monitora. Problem svakako nije u monitoru, jer sam isprobao nekoliko različitih monitora i kablova (vga i hdmi), te je na svima bio jednaki rezultat. Zanima me je li je problem u matičnoj ploči  "Intel desktop board D946GZIS" jer možda ne podržava grafičku "Asus TUF GTX1660    O6G GAMING"; ili je moguće da je problem u  nekoj drugoj komponenti/softveru. Za kraj bi nadodao kako trenutno koristim polovnu grafičku karticu "geforce GTX 560 Ti"(cijela ostala kompilacija je jednaka), te nakon instalacije njezinih drivera nije bilo nikakvih problema prilikom pokretanja računala. 

Prvo, uopce mi nije jasno zas si iso ovu graficku uparit s ovom kramom od procesora koja ce ju gusit. Drugo, te drivere sta dobis na cdu mozes bacit jer su vec stari. Uvijek se skinu zadnji driveri sa neta i instaliraju, tak da to prvo napravi onda cemo dalje ak nece radit. I ove drivere svakako pocisti s DDU-om za svaki slucaj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2020 20:03 (R4zOR229).
16 godina

-prestara mbo-chispet, pci standard, napon a sve regulira mbo-bios. Možda novi bios pomogne, ali ne za hw razliku, tj do serije 9xx je moglo, novije traže noviji pciex..

-premalo rama, tj kombinacija kad sys ima daleko manje od vga je loš-nestabilan (način rada, alokacija memorije i swap-sve.. tj normalna situacija je obrnuta, tj da sys ima jednako ili više od same vga ovako se 'usere' kad grafa počne koirstiti svoje resurse.. no to tek kad riješiš generacijski problem. (na novom računalu ne možeš instalirati manje od 4gb pa je to teško usporediti..).

-mbo-chipset, sve starije od x45 je prestaro i može služiti samo kao 'uredsko' računalo, ne zahtijevnije multimedija-gaming-apps.. tj danas browser ima pod minimum-requirements 2gb.. i s toliko rama to je to..

+kao btw, nvidia serije nakon 5xx, 6xx, 7xx.. 9xx, 10xx, i sad aktualne 16xx/20xx + nove 30xx.. to je 5 i više genracija razlike od one koja ti radi, bez ikakvih dodatnih infoa to ti već objašnjava zašto mora biti problema-kompatibilnsot i sl + staro je staro, kvari se, stabilan napon, dobar kontakt.. i čak posotji šansa da je sve ok, da bi radilo 'normalno' a da si slučajno dobio neispravnu novu vga..

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2020 21:17 (ihush).
14 godina
Femilano kaže...

. Ako winsi idu u mirovanje, nakon buđenja opet se ponavlja samo u kraćem roku. Kada sam onemogućio spavanje, nema nikakvih problema.

Znam da malo kasnim,ali ako ce ti ikako pomoci,ja imam AMD Radeon R7 i slican problem imam sa sleepom.

Ako mi komp ode u sleep,ili mirovanje (da ugasi ekran),ekran vise ne mogu upaliti,sta god da kliknem,komp radi,ali ekran ne!

Instalacijom starih GPU drivera (onih koje sam dobio na CD-u sa grafom),problem nestaje.Svaki novi update drivera vrati problem.

Poput tebe,uklonim hibernaciju,sleep i "zakrpam" problem.

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne riješavaju nasiljem!
16 godina
neaktivan

Ipak je problem s grafičkom. Stavio sam staru NVIDIA GeForce GT 630 i nema više problema s prikazom slike na monitoru. Hvala svima na pokušaju pomoći, pogotovo Milka30. 

Ps. Nisam probao naći stare drivere za grafičku. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2020 23:05 (Femilano).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice