Problem nakon ciscenja kucista?

poruka: 17
|
čitano: 2.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znaci problem je u tome sto nakon sto sam sve ljepo ocistio komp jer je bio pun prasine sa onim nastavkom za usisavac sve ljepo ocistio krenem ga sve ljepo slozit. Nakon sto sam slozio i upalim komp svi se ventovi vrte ali nema sike na kompu i nema onog "beep" zvuka na maticnoj i tako radi 5 sekundi i onda se opet resetira i vrti u prazno nista se nedogadja..

Citao sam i neke teme na kompu ali ova sto je bila najblize mojoj i to sam probao ali nista... Stavio sam i novu termalnu pastu i pazio sve kako stavljam...

Sta vi mislite u cemu je problem gledao sam procesor na njemu ima jedna iskrivljena ona zlatna crta da probam to ispravit sarafcigerom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 18:41 (deklok).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem nakon ciscenja kucista?
deklok kaže...

Znaci problem je u tome sto nakon sto sam sve ljepo ocistio komp jer je bio pun prasine sa onim nastavkom za usisavac sve ljepo ocistio krenem ga sve ljepo slozit. Nakon sto sam slozio i upalim komp svi se ventovi vrte ali nema sike na kompu i nema onog "beep" zvuka na maticnoj i tako radi 5 sekundi i onda se opet resetira i vrti u prazno nista se nedogadja..

Citao sam i neke teme na kompu ali ova sto je bila najblize mojoj i to sam probao ali nista... Stavio sam i novu termalnu pastu i pazio sve kako stavljam...

Sta vi mislite u cemu je problem gledao sam procesor na njemu ima jedna iskrivljena ona zlatna crta da probam to ispravit sarafcigerom...

A šta si išo rastavljat a mogao si samo sa kompresorom ispuhat sve za jedan trenutak.

Mislišproc kojim se pinom iskrivio? Moraš pazit da moravnaš jer se lako slomit.

16 godina
neaktivan
Nello kaže...
deklok kaže...

A šta si išo rastavljat a mogao si samo sa kompresorom ispuhat sve za jedan trenutak.

Mislišproc kojim se pinom iskrivio? Moraš pazit da moravnaš jer se lako slomit.

to sam radio i prije jedno godinu dana i sve bilo ok... Da imam kompresor vro rado bih to napravio a ne se sa usisavacem zezat ali kad nemam a benza mi nije bas blizu... ma da ja ne vjerujem da je to u pitanju

na ovo sam mislio ali ne vjerujem da je ovo u pitanju.. i probao sam ispravit sarafcigerom ali jako polako i vrati se u taj polozaj...

1. slika 1. slika
2. slika 2. slika
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 19:02 (deklok).
17 godina

Pokušaj izvaditi ram i grafu,pa ponovo vrati.

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

izvadi RAM, puhni u slotove, vrati nazad! ako ne ide resetiraj BIOS, ako opet ne ide probaj izvadit proc i vidit da se nisu pinovi iskrivili, ako opet ne ide igraj se sa onim pinovima za reset, pwr... probaj izvaditi grafu pa ju ponovno staviti. ako si pazio ne vjerujem da si nešto shebao, jedino da te statika nije zeznula.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prvo uradi Clear CMOS, znaš kako se to radi?

Očisti Ram module, i ponovno namjesti sve kablele.

Programming is understanding. – Kristen Nygaard

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve sam probao sto ste rekli i opet isto ne znam sta da radim....!  Gubim nadu... dali da probam na stolu ga spojit ili bolje ne da nebi jos nesto vise zeznio...

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
deklok kaže...

Sve sam probao sto ste rekli i opet isto ne znam sta da radim....!  Gubim nadu... dali da probam na stolu ga spojit ili bolje ne da nebi jos nesto vise zeznio...

probaj sve ponovno, samo polako, uhvati se vani negdje za ogradu pa idi rastavljati komp radi statike! sve lijepo i pažljivo spoji.

17 godina

Ako si nešto oštetio na utoru za cpu ili sam cpu (kao na slici gore),to je onda dosta veliki kvar,a i možda mrtva matična.

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ajme ljudi, niakav reset bios-a ili isphivanje rama nece rijesiti ostecen socket od procesora! jeste li uopce pogledali slike? od 775 pinova, 774 radi! kvar je uocen u trecem postu!

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 21:19 (Suddenly Psychotic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Suddenly Psychotic kaže...

ajme ljudi, niakav reset bios-a ili isphivanje rama nece rijesiti ostecen socket od procesora! jeste li uopce pogledali slike? od 775 pinova, 774 radi! kvar je uocen u trecem postu!

Editira je post sa slikom,pa vjerovatno nisu vidjeli.

x
16 godina
neaktivan
zzz kaže...
Suddenly Psychotic kaže...

Editira je post sa slikom,pa vjerovatno nisu vidjeli.

otislo mi to u trecrm postu na 2. slicii.. Bilo bi super da je samo to....

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 10:57 (deklok).
15 godina
deklok kaže...

Čekaj malo, ako si usisavao komp neki čip ti je otišao bez obzira što ti je komp bio isključen jer se prilikom usisavanja stvara veliki statički elektricitet.

Bar se to meni desilo prije 6 godina kada sam prijatelju usisavao komp jer nisam mogao vidjeti ništa osim tone prašine i spržio mu ram.

Uglavnom pokušaj kod nekog lege ispitati rame i proc.Jer ako si prilikom stavljanja proca iskrivio pinove te upalio komp 99% ti je otišao socket na matičnoj kao i meni prije 2 g.

14 godina
neaktivan

zašto uopće vadite procesor sa matične? kao da nemožeš sa krpom obrisat proc dok je na matičnoj... ja izvadim grafu, zvučnu i hladnjak od proca. Ostalo nema potrebe da vadim, eventualno ventilatore i filtere očistit još. Teško da ćeš popravit iskrivljene pinove na socketu.

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa da procesor se uopće nemora vadit iz matične prilikom čišćenja a i mijenjanja paste. Stvarno nema potrebe. 

F.C. LIVERPOOL, F.C. CHELSEA, F.C. JUVENTUS
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Samo jedan savjet ukoliko vam se ipak iskrivi pokoja nozica na procesoru ili utoru... uzmite neku staru puntaricu (tehnicka olovka u prijevodu), naravno bez mine, i nabodite na iskrivljenu nozicu i lagano ispravite u uspravan polozaj

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
wifi kaže...

Samo jedan savjet ukoliko vam se ipak iskrivi pokoja nozica na procesoru ili utoru... uzmite neku staru puntaricu (tehnicka olovka u prijevodu), naravno bez mine, i nabodite na iskrivljenu nozicu i lagano ispravite u uspravan polozaj

Probat cu jos jednom ali ne znam koliko ce to pomoc jer je otisla unutra......

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2011 15:47 (deklok).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice