Problem kod sastavljanja, molim hitnu pomoć!

poruka: 20
|
čitano: 1.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

E ovako, imam matičnu intel dp55sb sa 1156 socketom i i5 650 procesor.

SVe sam fino spojio i onda mi se neče upaliti {#}

Nema nikavog zvuka iz same matične (inače ima ugrađen onaj mali zvučnik) jednostavno se upali na 4-5 sekundi i onda se restarta i tako stalno.

Pokušao sam sve što sam mislio da će pomoći, vadio bateriju iz matične, clear cmos na samoj ploči, imam 4 pločice ramova, pokušao sa svkom kombinacijom po dvije po jednu, sve 4, ne ide nikako...

Na matičnoj ima i mali ekran pokazuje brojeve i slova. i Svaki put dođe do f4 i onda se ugasi ako vam to što znači, ima tko kakvu ideju?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ajmo ljudi netko  {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam isto imao takav problem samo sam AM3 pločom dakle Athlon procesorom.

Čak sam i reklamirao ploču, ali ispalo je da je ona sasvim uredu.

Problem je bio u napajanju.

450W Hyperovo je bilo ali nekim slučajem bilo je preslabo, morao sam kupiti novo xilencovo dakako 450W i proradilo je..

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi probao pokrenut bez rama?

World Championships: 7, GP started: 294, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,519

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem kod sastavljanja, molim hitnu pomoć!

Provjeri 4-i pinski kabel iz napajanja.

nunaVk
17 godina
pokusao sam, ne ide bez rama se upali samo na par sekundi, i ugasi se. napajanje je drzalo phenoma x6 jucer, trebao bi dns drzati ovo bez problema :-/
ima jos kakav savjet?
13 godina
rooswelt1991 kaže...

E ovako, imam matičnu intel dp55sb sa 1156 socketom i i5 650 procesor.

SVe sam fino spojio i onda mi se neče upaliti {#}

Nema nikavog zvuka iz same matične (inače ima ugrađen onaj mali zvučnik) jednostavno se upali na 4-5 sekundi i onda se restarta i tako stalno.

Pokušao sam sve što sam mislio da će pomoći, vadio bateriju iz matične, clear cmos na samoj ploči, imam 4 pločice ramova, pokušao sa svkom kombinacijom po dvije po jednu, sve 4, ne ide nikako...

Na matičnoj ima i mali ekran pokazuje brojeve i slova. i Svaki put dođe do f4 i onda se ugasi ako vam to što znači, ima tko kakvu ideju?

Pogledaj u manualu od ploče šta znači ta šifra (koji kvar javlja) ili  proguglaj!

17 godina

a googla samo, taj error se javio se dosta ljudi, neki su ga rijesili updateom biosa ali ja nemam ni slika :(

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 16:52 (rooswelt1991).
18 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

a googla samo, taj error se javio se dosta ljudi, neki su ga rijesili updateom biosa ali ja nemam ni slika :(

Stisini zube i izvadi plocu iz kucista i tako pokreni racunalo

Dakle, samo RAM i DVD pogon, ako ovo prode onda dodaj disk. Mozes uci u BIOS?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina

Probaj drugu grafu na toj ploči....moraš nekako dobiti sliku  i obavezno update BIOS-a

17 godina
Lazarus Long kaže...
rooswelt1991 kaže...

Stisini zube i izvadi plocu iz kucista i tako pokreni racunalo

Dakle, samo RAM i DVD pogon, ako ovo prode onda dodaj disk. Mozes uci u BIOS?

Ako pogledaš video, shvatit ćeš da ploča na benchu, tako da nije u kučištu.

Ali ajde, mogu probati bez diska...

Ne, uopće ne dođe slika na ekran, monitor se upali, kao da počinje dobivati signal, a onda se mbo restarta...

17 godina
Mile 74 kaže...

Probaj drugu grafu na toj ploči....moraš nekako dobiti sliku  i obavezno update BIOS-a

A nemam sad nijednu drugu grafu...

13 godina
rooswelt1991 kaže...
Mile 74 kaže...

Posudi od frenda, neka bude neka starija samo da možeš do BIOS-a i onda update istog....sretno{#}

16 godina
rooswelt1991 kaže...
Mile 74 kaže...

Jesi proučio manual na 57 strani, spominje dodatno napajanje preko SATA konektora pri dnu ploče

If additional power is required for graphics cards, connect the appropriate power

supply cable to the SATA-style PCI Express graphics auxiliary power connector

(Figure 30, B) is required with ATX12V power

supplies when using PCI Express graphics cards that can consume up to 75 W.

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 17:20 (Flying Dutchman).
17 godina

Izgleda da sam našao problem, grafa ili napajanje, probao na drugom računalu, nema slike također, a na integrirki radi {#}

Ništa, javim se sutra sa novim detaljima {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Mile 74 kaže...

Kažeš da mbo restarta bez slike? Savjet, iskopčaj hard disk, dvd čitač, i ako imaš više rama ostavi samo jednu, iskopčaj žice pod naslovom reset, pled , ide led. I ostaviš samo žice pwrsw. I kad pališ odmah izvadi žicu pwrsw i vidi jel dobiva sliku? Imao sam jednog slučajeva.

18 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Izgleda da sam našao problem, grafa ili napajanje, probao na drugom računalu, nema slike također, a na integrirki radi  {#}

Ništa, javim se sutra sa novim detaljima  {#}

To je zbog procesora. Moras flashati BIOS

Procesor ima integriranu grafiku. Citao sam na netu da je problem u tome

Procitaj pazljivo

http://communities.intel.com/thread/15997

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 17:30 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Izgleda da sam našao problem, grafa ili napajanje, probao na drugom računalu, nema slike također, a na integrirki radi {#}

Kolega sada kad radi na interni grafu i uđi na Bios i pogledaj za grafu ako je disable ma PCI e jer onm tada nemože grafa proradit, u bios uključi za grafu  pci ekpres i izađeš i u ugasiš i stavi grafu i onda probaj

17 godina
Lazarus Long kaže...
rooswelt1991 kaže...

To je zbog procesora. Moras flashati BIOS

Procesor ima integriranu grafiku. Citao sam na netu da je problem u tome

Procitaj pazljivo

http://communities.intel.com/thread/15997

Pa meni ne javlja nikakav kod, meni se sruši prije ikakvg koda...

Sad mi ta grafa ne radi na na drugoj ploči, može biti da je do napajanja.

Imam dva napajanja, fortron fsp400w, s njim sam pokušavao do sad sve.

Sad sam spojio grafu na svoju itx konfu, i tamo imam 300w napajanje, iako mbo-cpu troši jedva 40ak w

kad spojim grafu tamo, isto nema nikakvog signala, dok recimo integrirka radi.

Sad ili je problem u oba moja napajanja ili u grafi...

Nello kaže...
rooswelt1991 kaže...

Kolega sada kad radi na interni grafu i uđi na Bios i pogledaj za grafu ako je disable ma PCI e jer onm tada nemože grafa proradit, u bios uključi za grafu  pci ekpres i izađeš i u ugasiš i stavi grafu i onda probaj

Ma inegrirku imam na drugom kompu, ne na tome. Ta matična NEMA integrirku

15 godina
neaktivan

Jucer meni problemi,danas tebi

Probaj nosit grafu na reklamaciju ako ne radi

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice