Problem sa diskom..

poruka: 6
|
čitano: 952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Upomoć
pitanje

Pozdrav

Događa mi se to da se komp odnosno windowsi jednostavo zastanu, zamrznu se na nekih 20-30 sekundi (za to vrijeme se ne čuje rad rahrd diska) i nakon toga nastave normalno. Inače koristim vistu više od godinu dana i nije bilo takvih problema nikad. Počelo mi se to događat prije 2 dana i to sve češće, da bi se na kraju na kraju dana kad sam resetirao zamrznuo prilikom podizanja viste i nije više nastavljao. Pokušao sam nekoliko puta resetirat i ista stvar. U safe modu je radila, pokušao sam system restore ali ponovno se zamrzno pri podizanju..

Psumnjao na vistu te formatirao distk i ponovno ju stvio. I radilo je neko vrijeme ok i pomislio sam da je problem rješen, no ponovno se povremeno zamrzne na 20ak sekundi i to prilično često.

Sad predpostavljam da bi to mogo biti neki hardverski problem, odnosno hard disk. Star je godinu i pol i jako često ga sam ga vadio iz kućišta i nosio kod drugih i spajao na druge kompove, pa se bojim da nije stradao od tog prenašanja..

Sad dali je problem u disku ili bi moglo biti nešto drugo? Na koji način da to ustanovim?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2008 14:43 (tom98).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Problem sa diskom..

Vrlo vjerovatno je problem u disku.Probaj napravit skeniranje diska, ili skini sa stranice proizvođača HDD-a njihov alat za dijagnostiku pa vidi šta ti on kaže.

Intel Core 2 Quad QX9770, 4GB DDR3 RAM 1333Mhz Kingmax, Sapphire Radeon HD4870X2, 2x WD Caviar 640GB RAID 0, Gigabyte EP45-DS5, Chieftec 700W

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa diskom..
autorov komentar

Skinio sam SeaTools i testirao sa svim testovima - sve je prošao...

17 godina
neaktivan
Problem sa diskom..

ako imas 2hdd izvadi jedan pa testiraj ,inace probaj premjestit jumper na hdd ili ga skini,ak ni to ne pomogne probaj reinstallirat windowse tako ces vidit dal je problem u soft ili hardweru..sretno!

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa diskom..
autorov komentar

windowse već jesam reinstalirao i nije pomoglo. imam jedan disk. probat cu ovo sa jumperom...

17 godina
Problem sa diskom..

Moguce je da instaliras neki program/driver koji te muci.

Ako je u startu sve radilo onda nije do diska (jer bi te odmah pri instalaciji win zezao). Pokusaj opet instalirat windowse i radi malo na cistima (par sati). Ako sve radi onda ti je komp ok, negdje drugdje je problem.

Onda instaliraj program po program i radi malo na kompu prije nego instaliras iduci. Kad otkrijes sta te zeza jednostavno preskocis taj program ili nadjes drugu verziju i to je to.

Good Luck!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice