Problem sa Desktopom (Pomjeren mi Desk)

poruka: 19
|
čitano: 13.166
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Moj drugi problem,koji mislim da vi mo0zete da rijesite jeste moj Desktop! On je kao malo pomjeren u lijevu starnu i onda se na desnoj starni stvorila jedna crna linija u koju moze da udje strelica misa! Posto kad napravim screenshot sve izgleda normalno ,ja sam slikao sa moga tel. kako to izgleda za oko!

pA evo vidite pa onda komentarisite :)

evo:

http://img192.imageshack.us/img192/2488/fotografija0007k.jpg

Namjerno sam uzeo svijetliji wallpaper da bi se uocila crna linija! To je samo kod rezolucije 1152x864 .Cim smanjim onda je normalno! Ali kod manje rezolcui me nervira sve sto su vece ikonice itd.... Ako znate molim vas pomazite mi!  Jedan problem ste mi rijesili nadam se da ce te i ovaj! ;)

Hvala unaprijed.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 14:23 (Just Kidding).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa Desktopom (Pomjeren mi Desk)

da li ti je lijeva strana monotora u normalnom položaju, mislim da li je tipka start tamo gdje treba biti ili je možda negdje uvučena ili povučena? imaš li lcd ili crt monitor, i da li si pokušavao u postavakama monitora podesiti poziciju ekrana, znaš ono, gore dolje, lijevo desno..

15 godina
neaktivan

Tipka start mi je OK! Na pravom je mjestu i vidi se citava! samo sto je ovo pomjereno tj wallpaper se pomjeri u lijevo! A to gore,dole ima u NVIDIA c.panelu gledao sam ! I pokusao sam al meni to ostaje isto....ako malo vise pomjerim u desno onda mi lijeva strana ostaje pomjerena! Imam LCD monitor! ;)

16 godina
neaktivan

a da li si probao mijenjati rezolucije, što se onda događa, koja ti je grafička?

16 godina
neaktivan

Hmmm. imas zeznuti monitor onda, imao sam ja problema, probao sam namjesiti rucno znaci sa tipkama na monitoru, ali na kraju sam rijesio sa control panelom od graficke, provjeri kakve su postavke, iskusaj mogucnosti, vrati na normalne postavake control panela i onda probaj rucno sa monitorom.

15 godina
neaktivan

Evo instalirao sam novi NVidia driver..... Pa neznam! Opet je isto! Sada mi je rezolucija 1152x864 i ima crna linija! kada smanjim ,nema je! Nvidia mi preporucuje(pise da je kao ta najbolja rezolucija) 1280x1024  al mi je to previse i ikonice mi budu premale i text i sve.....

Neznam sta cu? :S Ostale rezolucije mi nekako ne odg.! :S

16 godina
neaktivan

frende, ne znam kakva je to nakaradna rezolucija 1152x864, prvi puta vidim da netko tako nešto koristi., nije niti čudno da ti je desktop deformiran. inače, poanta je u tome da ti rezolucija bude što veća, tako da imaš veći radni prostor na desktopu. ja npr koristim rezoluciji 1920x1080, što misliš da svoje ikone gledam povećalom? 1280x1024 je sasvim pristojna rezolucija. a ikone na desktopu si možeš povećati. i frende, možda imaš problema s vidom, ili ti je monitor predaleko..?

15 godina
neaktivan

Pa Da! Od sada koristim ovu rezoluciju: 1920x1080 ! Solidna je! Osmijeh

Ali to je zato sto sam ja navikao na vece ikonice,pa zato! ;) Ali ok! Hvala na pomoci ipak!

PS:  I da,Ne brini,nemam problema sa vidom! :DD

16 godina
neaktivan

ajde, evo i to smo riješili  Smijeh da li pratiš temperature procesora kako smo se dogovorili?

15 godina
neaktivan

Da pratim! Uvijek je negdje oko 54 stepena. Namigiva

15 godina
neaktivan

Imas li iskustva u Photoshopu? Ili ako nekog znas da predlozis mi,jer mi treba jedan plakat za House/Trance Party!  

PS: Nemoze da saljem PP pa moram ovdje da pisem! Viče

16 godina
neaktivan

što ti je sad s pp? pih, photoshop mi je srednje ime  Smijeh

15 godina
neaktivan

Ma joj...Pise da sam novi korisnik i da pokusam za 24h! :( 

A sto se tice photoshopa,pa da li imas vremena da pokusas?

(Ja ti dajem i wall i text) - ti samo da ubacis to i jos dodas koji efekt i eto ga! ;)

16 godina
neaktivan

dogovoriti ćemo se preko email, uopće nije problem.

15 godina
neaktivan

pa vjerovatno nije takav monitor da je za tu rezoluciju....ako je probaj nac mozda na monitoru pise "auto" kao da automatski popravi..to ima na samsunzima...

Athlon X2 5000+ 2,6GHz ; GA-56S-S3 ; 4GB ddr2 kingmax ; GT220-512MB ; 500GB seagate ;500W >> ATX-L8026-C4 ; Pioneer DVR-215D; Samsung SM 943N ; Windows 7 Extreme Edition
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nikolas0501 kaže...

pa vjerovatno nije takav monitor da je za tu rezoluciju....ako je probaj nac mozda na monitoru pise "auto" kao da automatski popravi..to ima na samsunzima...

pa ako pogledaš malo gore u temu, vidjeti ćeš da je čovjek riješio problem promjenom rezolucije, umjesto što bez veze spamaš ovdje.

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Nikolas0501 kaže...

pa ako pogledaš malo gore u temu, vidjeti ćeš da je čovjek riješio problem promjenom rezolucije, umjesto što bez veze spamaš ovdje.

ja sam samo stavio sta se moze jer ce mozd neko drugi traziti za to...btw vi spamate sa temperaturama i zato ne mudruj!

Athlon X2 5000+ 2,6GHz ; GA-56S-S3 ; 4GB ddr2 kingmax ; GT220-512MB ; 500GB seagate ;500W >> ATX-L8026-C4 ; Pioneer DVR-215D; Samsung SM 943N ; Windows 7 Extreme Edition
16 godina
neaktivan

mi ne spamamo s temperaturama, jer razgovaramo o temi koja ga muči od prije.

15 godina
neaktivan

aj onda bolje suti i ne prigovaraj! ....neko ce trazit bas taj moj post mozda i napravit sta sam reko i monitor ce bit slozen!...

necu vise opce komm ..over & out

Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice