Prijenosni HDD problem

poruka: 6
|
čitano: 1.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Prijenosni HDD problem

DAkle, imam WD-ov usb hard, no problem je taj što ga jedino moj PC nikako ne prepoznaje.

Probao u firmi, probao kod nekoliko prijatelja i bez problema ga nađu, TV kod kuće ga nalazi jedino moj PC ne.

Probao sam više USB kablova, tražio u disk managementu i tamo ga ne nalazi

pa jel ima itko kakvu ideju što da napravim?

jea
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Prijenosni HDD problem

Jesi probao spojit HDD na zadnje utore direktno u matičnu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Prijenosni HDD problem

probao sam svaki usb port na pc-u i dalje ga ne nalazi....

jea
16 godina
Prijenosni HDD problem

Imao sam slican problem pa mozda ti pomogne. Kada sam kupio WD My Passport Ultra 1 tb prvo sto sam htio je da sve fenomenalno radi i odmah sam instalirao software da vidim sto nudi taj WD, drivere itd. Ali kada sam to instalirao dosli su problemi. Navodno ti "driveri" rade neki gadan problem u windowsima i hard malo prepozna, malo ne, kopiram i usred kopiranja nestane HDD sa popisa ili ga windows explorer konstantno ucitava. Istekam i ustekam i nakon par minuta opet problemi. Drivere i software maknuo sa racunala, pocistio registry i opet ga negdje windows "vidi" i taj driver opet problem radi iako je maknut. Problem sam rijesio tako sto sam reinstall Windowsa napravio i mislio sam ajd mozda je do mojih windowsa jer su "stari" pa sam dignuo nove, poslozio programe te instalirao opet drivere i software za WD. Nakon koji sat opet problemi, opet ista procedura ali ovaj put nisam instalirao vise drivere i niti software nego picim bez icega HDD i normalno radi. Usput sam WDU poslao jedan ovakav mail {#}{#} pa su htjeli da nesto drugo instaliram, ili da odnesem HDD na popravak itd itd na sto nisam pristao, goni ih.

Eto dan danas HDD radi super, bez drivera i software-a. Na laptopu ista stvar.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 17:09 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala na pokušaju no nisam nikakav driver njegov instalirao.... izgleda da ću morat format + nove windowse pa ćemo viditi....

jea
16 godina
sabaos kaže...

..format + nove windowse pa ćemo viditi....

-prvo provjeri BIOS, dali ga vidi i kakve su postavke.. (može i nakon restarta s priključenim diskom).

-ako ga BIOS vidi tad je nešto u postavkama OSa (neki utils, driveri, DT, .. i vrlo često, dodaj ili promijeni SLOVO diska).

-ako ga BIOS ne vidi tad je sve oko instalacije OSa beskorisno (jednako možeš bootati neki liveOS).

-najčešći problem je napon ili kabel (isti rezultat, napon padne na dužem lošijem kablu..), ako imaš neki Y-kabel ili neki drugi probaj (ili neki drugi disk). Problem je sličan kao kod korištenja front panela, zato se uvjek treba probati straćnji priključak na MBO (obično ima više +4..).

-naravno, treba odspojiti ostakle USB uređaje, mogu smetati..

-sam USB kontroler vrlo lako crkne, pogotovo ako se koristi za punjače ili se više potrošača spaja, pogotovo ovih mjeseci kad ima grmljavine.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice