Pretjerano grijanje CPU-a

poruka: 9
|
čitano: 2.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Danas sam kupio i ugradio u kuciste dodatni ventilator da mi vuce zrak iz kucista posto sam odlucio overclockirat CPU, radi se o intelovom Q9400 (2.66ghz) proceoru u kombinaciji sa Arctic cooling freezer 7 hladnjakom i gygabitovom P45 DS3 matičnom pločom, iskoristio sam situaciju da odmah i očistim napomenuti hladnjak i povežem vezicom žice unutar kućišta da mi odgovaraju novom toku zraka, stavio sam i novi sloj termalne paste i namjestio hladnjak na mjesto. Nakon pokretanja upalio sam realtemp i prime95 i očito temperature od 100°C za razliku, prije dodavanja nove termalne paste i ventilatora temperature su se kretale oko 40-50°C pri 100% opterecenja, cak i sa overclockingom od 30% temperature nisu prelazile prag od 70°C, jel neko zna koji je razlog tome, jeli to mozda da termalnoj pasti treba malo vremena za prilagodbu ili? jer meni se rezultati čine malo kontradiktornima s onim sta sam ocekivo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema to veze s pastom, vjerojatno nisi dobro cooler namontirao kad si ga vraćao. Provjeri.

everybody lies

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da nisi možda u biosu nariktao da ti se ventilator vrti najsporije.

xf zoja26
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pretjerano grijanje CPU-a
U pocetku mi je hladnjak bio montiran da puše prema gore ali mi je puho direktno u ventilator od napajanja koji puše prema dole, sad sam hladnjak namontiro da puse prema ventilatoru koji izbacuje zrak, mozda sam trebo ostavit onako, ali ovo mi se čini logičnije a i na internetu vidim na svim slikama tog hladnjaka da je tako montiran!
16 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

Da nisi možda u biosu nariktao da ti se ventilator vrti najsporije.

CPU fan speed u biosu je na auto... a i bios ocitava da se vrti na max

16 godina
neaktivan

Probaj oćitat temperature s everestom. link za everest klik

xf zoja26
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

Probaj oćitat temperature s everestom. link za everest klik

ma isto je ocitava 100°C unutar 1min rada, nezelim sprzit cip pa necu forsirat, moram opet rastavit komp, cini se jedini nacin, ali nadam se da sam lose postavio hladnjak, da nije nesto ozbiljnije!

16 godina
neaktivan

Ma možda ti je otišao senzor, jer da su stvarno tako velike temperature računalo bi se gasilo samo od sebe.

xf zoja26
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ma nije ti to problem s procesorom otišao ti je senzor 100 % imao sam isti problem s athlon II X3 440 kad ga pretvorim u phenoma očitava mi 70 u idleu to ti je mali zbrkalitis s senzorom ali probaj nanovo namontirat hladnjak svejedno,možda je krivo nasjeo...
Life is Life sha-la-la-la-la
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice