Jesul ovo normalne temperature?Imam otvorenu samo mozzilu.Il se ja tripujem da nisu normalne?
Jesul ovo normalne temperature?Imam otvorenu samo mozzilu.Il se ja tripujem da nisu normalne?
ma malo jesu povisene, ali nije strasno do negdje 70. kad si posljednji put cistio prasinu ili mijenjao pastu na procesoru?
cistio ga prije neki dan,pastu sam stavio prije mozda mjesec,pasta Cooler Master,dobio sam i neku spartlu uz nju.Al sto je najtuznije,zovnem ovog druga,on dodje da mi to stavi,skiemo onaj djavo,nema paste,ja reko sad ce biti hladan haus,kad ono,procesor jos gori jerane,jel moguce da je stavio previse,cito sam da treba stavit malo,a on je stavio po jednu liniju sa ljeve i desne strane.Da ja to skinem,i da samo malo stavim.
I imam ovu graficku,ATI Radeon 3850,uzasno se cuje,buku pravi Boze me ti sacuvaj,jel se moze to kako napravit,il da mjenjam kuler.Dok ne kupim novu graficku.
pa nikako nije dobro ni da je nema, a ni da je previse...jedino ako ti nije problem da ovu pastu obrises s papirom i stavis novu. lagano mozes na sredinu procesora stavit paste, i sa prstom samo raznesi po cijelom procesoru.nemora bas skroz do samog ruba da se slijeva ;)
sutra cu ja to,pa cemo vidit sta ce biti.
Samo na sredinu procesora nanesi količinu zrna riže, netreba ništa razmazivati, ako se razmazuje velika je mogućnost nastanka mjehurića zraka koji onda predstavljaju problem kod odvodnje topline, znači samo nanest količniu zrna riže na sredinu procesora, montirat hladnjak procesora natrag, sam hladnjak će ravnomjerno rasporedit pastu, to je to.
i stavio sam kako ste mi rekli,evo http://gyazo.com/50135c781bb5e30fce01637e4ae086b0,http://gyazo.com/3666fea0b2d4b655feffa98e8d2d88dc,to su trenutne temperature,po meni to nije normalno hahaha,il moram malo sacekat dok se to sve ljepo popuni?
i stavio sam kako ste mi rekli,evo http://gyazo.com/50135c781bb5e30fce01637e4ae086b0,http://gyazo.com/3666fea0b2d4b655feffa98e8d2d88dc,to su trenutne temperature,po meni to nije normalno hahaha,il moram malo sacekat dok se to sve ljepo popuni?
Ne radi slika, napiši kolike su temperature.
I šta se ima punit tu?
System:32
CPU:52 on fire
AUX:47
HD0:34
GPU:39
CORE0:55
CORE1:55
CORE2:46
CORE3:44
Ovakve mi temperature prikazuje na SpeedFan 4.47
a na Core Temp
Core#0:65C
Core#1:63C
Core#2:56C
Core#3:52C
kome je vise za vjerovat?
vjeruj ti sebi, dakle:
odvijač, kantica s toplom vodom&blagi čarli, četka (ako imaš psa dobro ti dođe njegova četka s onom stranom bez žica, naravno)
i Artic silver u dozvoljenim količinama
kad sklopiš ostavi pola sata i šibaj
radi to bez upozorenja nekih core temp đinđi,jednom mjesečno i nema grijanja
ma vidi jedva sam i ovo uradio,ja ti se oko ovog ne razumijem,odnjet cu ga ovih dana nek vise momci sta mu je,jebo mu pas majku,
ma vidi jedva sam i ovo uradio,ja ti se oko ovog ne razumijem,odnjet cu ga ovih dana nek vise momci sta mu je,jebo mu pas majku,
Pretpostavljam da imaš stock cooler, ako hoćeš to snizit kupi si neki aftermarket cooler.
Postoji tema.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx
vjeruj ti sebi, dakle:
odvijač, kantica s toplom vodom&blagi čarli, četka (ako imaš psa dobro ti dođe njegova četka s onom stranom bez žica, naravno)
i Artic silver u dozvoljenim količinama
kad sklopiš ostavi pola sata i šibaj
radi to bez upozorenja nekih core temp đinđi,jednom mjesečno i nema grijanja
Kako četka, čarli? Pa ne pere tepihe.
Lord Pero nikad ali nikad se pasta ne razmazuje sa prstom jer su prsti masni. razmaze se sa nekom plastikom ili samo kapne na sredinu procesora pasta velicine zrna rize i onda se samo stisne sa hladnjakom.
ma nista ovo ovih dana cu ga odnjet pa nek vise ljudi sta mu je,hvala vam na pomoci.
Na kolko se ovaj procesor moze clockat?
Ja sam imao q6600, kod mene je radio non stop na 3,4ghz. Cooler je bio Mugen 2 rev b.
Maticna je bila GA-p35c ds3r . Temperature su bilo oko 50- 53 ( battlefield 3)
ma ako je tebi tako radio na 3.4 a meni na 2.4 temperature do 60,trebo bi se on odnjet,odnjet cu ga ja ovi dana.
Uzmi u obzir da je kod mene bio u big thover kucistu sa 5x120mm vent.
Mogao bi i popunit Moj Pc u profilu. Jel to stock cooler gore imas? Kako kuciste imas? Koja maticna i sl
stock,nekakvo MS industrial,maticna ASRock G31M-S,2GB DDR2,napojna MS Industrial,ma zamjenio komp dao slabiji,i zajebo lika,al izgleda da je on mene hahahah
Rijesi se stock coolera, dodaj par ventova u kuciste, pravilno nanesi termalnu pastu pa probaj.
Moj bez problema ide na 3.0GHz bez podizanja napona. :)
To možeš riješit i sam, ispuši prašinu i očisti pastu koju si prethodno nanio, kapni zrnce paste na sridu i pritisni hladnjakom tako će se ravnomjerno rasporediti.
Izmjer HW Monitorom pa nam javi rezultat.
Moj bez problema ide na 3.0GHz bez podizanja napona. :)
To možeš riješit i sam, ispuši prašinu i očisti pastu koju si prethodno nanio, kapni zrnce paste na sridu i pritisni hladnjakom tako će se ravnomjerno rasporediti.
Izmjer HW Monitorom pa nam javi rezultat.
To sam sve uradio,ocistio prasinu,ocistio pastu,nanio novu,zrnce paste.Ajde preopurci te mi neki hladnjak koji da kupim,trebat ce sigurno napojna,to jes koja je i sta.MS Industrial Platinum 400W.
Po mom Mišljenju kupit novi CPU cooler sa jakim hladanjakom dobru termalnu pastu poput Cooler master sve to za otprilike 300.00kn i CPU bih trebao biti hladan 100% na otprilike 40C radne temperature jer imam isti CPU ko ti i stalno držim ove temperature.narvno na tebi je da odluučiš jeli ti moja preporuka može pomoći.
Pooz Dalibor

Po mom Mišljenju kupit novi CPU cooler sa jakim hladanjakom dobru termalnu pastu poput Cooler master sve to za otprilike 300.00kn i CPU bih trebao biti hladan 100% na otprilike 40C radne temperature jer imam isti CPU ko ti i stalno držim ove temperature.narvno na tebi je da odluučiš jeli ti moja preporuka može pomoći.
Pooz Dalibor

Konto sam kupit ovaj Cooler Master Hyper TX3 EVO il Thermaltake Contac 21?I imam,pastu Cooler Master.